un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Din scandalurile altora: fotografiile atletilor americani

5 Jul 2012  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

În România ne certăm pe plagiate şi lovituri de stat. Străinii au alte scandaluri acum, iar la americani este unul amuzant: fotografiile oficiale ale atleţilor ce vor participa la olimpiada de la Londra au ieşit nasol. Fotograful este acuzat că a făcut treabă de mântuială, iar alţii acuză agenţiile de presă că n-au editat fotografiile şi organizatorii pentru că n-au pus la dispoziţie ceea ce trebuie.

Puteţi vedea un articol despre acest subiect pe APhotoEditor, altul pe Petapixel, iar întreaga galerie este pe site-ul CBS News.

În mare sunt de acord cu ele. Fotografiile par mai degrabă ale unor tineri care termină liceul decât ale unor atleţi ce-şi reprezintă ţara (şi vorbim de cea mai bună ţară) la Olimpiada următoare. Lumina este insuficientă, fotografiile nu exprimă putere, nici încredere în forţele proprii şi nici mândria de a fi cel mai bun la disciplina ta. Un comentariu despre fotografia lui Michael Phelps (care a luat “doar” 8 medalii de aur la ultima olimpiadă) spune că pare un boschetar slab şi care tremură de frig; imaginea chiar asta inspiră.

Dincolo de asta, în foarte multe fotografii se vede decorul sau ecranul de fundal, iar Jonathan Horton, de exemplu, stă în faţa unui steag mototolit şi pe o podea pe care a fost pusă o hârtie albă, ruptă.

  5 comentarii

 1. Fotografiile alea sunt o bătaie de joc.

    (Citează)

 2. cea mai buna tara? really now

    (Citează)

  • @Ioana:
   2008 – locul 2 la numar medalii de aur, locul 1 la medalii totale
   2004 – locul 1 medalii de aur, locul 1 total
   2000 – locul 1 medalii de aur, locul 1 total
   1996 – locul 1 medalii de aur, locul 1 total
   1992 – locul 2 medalii de aur, locul 2 total

   Mai continui?

   @Claudiu: nu vad cum ar putea fi intentionata o hartie rupta pe jos sau faptul ca unii sunt greu de identificat.

     (Citează)

 3. Cred ca sunt prea evident “gresite” ca sa nu fie intentionate. Cred ca fotograful a vrut sa arate exact latura umana a sportivilor care au defectele lor, nu sunt perfectiunea intruchipata sau supereroii Americii. Asta sau e doar un “publicity stunt” reusit, dovada ca tot netul se revolta acum si toata lumea ii stie numele.

    (Citează)

 4. Trebuie sa fii Amerifag fanboy ca sa nu vezi ca pozele astea sunt doar niste poze adevarate, care il loc sa ii portretizeze pe americani ca fiind niste roboti anihilatori ai umanitatii, sunt doar niste oameni ca toti oamenii.
  Fotografiile sunt foarte reprezentative.
  Asta este adevarata fata a americii, nu cea trecuta prin 7000 de filtre ale photoshopului si facute de mai profesionisti de reviste care ii pozeza in tot felul de unghiuri magulitoare.
  America este o mizerie ce se scufunda in propriul cacat, nu uita asta!

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus