un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Bitdefender, colecția 2013

25 Jul 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Am pierdut şirul comunicatelor primite de la Bitdefender antivirus şi care încep cu “Bitdefender câştiga premiul…” sau “Bitdefender iese pe primul loc în testele…”. Am dat un search acum prin emailuri şi am văzut nume precum AV-Test, PC Lab, Av-Comparatives, PC Mag, TopTenReviews, ba chiar şi un premiu pentru rebranding-ul cu sigla cu lupul dacic.

Le merge şi mă bucură asta. Nu sunt multe firme româneşti care să se bucure de aşa un renume în străinătate şi îmi pare rău că uneori trec pe sub radarul nostru atunci când vorbim de branduri şi recunoaştere în România şi la nivel mondial.

Recent au lăsat Bitdefender 2013, că este acea perioadă a anului în care firmele îşi anunţa colecţia 2013 de software. În primul rând, nu mai cumpăraţi varianta 2012, cea nouă fiind disponibilă deja pe site-ul oficial şi vine cu multe avantaje.

Unul dintre ele este compatibilitatea cu Windows 8. Sunt sigur că mulţi veţi dori să vedeţi noul sistem de operare Microsoft şi e bine să ştiţi din prima ce antivirus este compatibil şi verificat cu acest nou mediu de lucru.

Alte avantaje sunt în funcţiile integrate:

Tranzacţii bancare securizate – citez din anunţul primit

Safepay este un browser securizat conceput special pentru siguranța și confidențialitatea operațiunilor bancare online. Acesta se activează automat atunci când utilizatorul accesează contul bancar printr-o rețea wireless și creează o conexiune de nepenetrat, prin intermediul unei tehnologii de tip hotspot. Include, de asemenea, o tastatură virtuală, astfel că niciun atacator nu va putea intercepta ceea ce tastează utilizatorul.

de nici măcar un soft de supraveghere a tastaturii şi a mouse-ului nu-ţi mai prinde datele introduse acolo.

Anti-theft – disponibilă pe varianta cea mai tare, îţi protejează telefonul mobil şi ai mai multe şanse să-l recuperezi în caz de furt sau măcar să-i ştergi de la distanţă datele din el.

USB Immunizer – nu ştiu de câte ori aţi primit de la colegi stick-uri virusate, dar mie mi s-a întâmplat de multe ori şi e foarte enervant momentul. Bitdefender te păstrează curat şi uscat.

Mai ai şi protecţie pe reţelele sociale, avertizare când intri pe site-uri cunoscute pentru conţinut maliţios, control parental ca să le tai copilaşilor porţia de pornografie sau downloaduri virusate şi restul funcţiilor obişnuite de antivirus sau, după caz şi versiune, firewall.

E disponibil în trei versiuni, Antivirus Plus, Internet Security 2013 şi Total Security 2013, din care cea spre care am pus link pare un best-buy, iar în josul paginii găsiți comparația între versiuni. Le puteţi cumpăra/descarca prin secţiunea Download.

  4 comentarii

 1. Sfat pentru cei conectați la RDS direct prin cablu (sau cu router compatibil IPv6): înainte de instalarea BitDefender-ului dezactivați complet IPv6 din Windows, altfel o să apară BSOD la fiecare pornire a PC-ului. Nu știu daca au rezolvat problema încă.

    (Citează)

 2. multe din functiile noi de securitate exista deja gratuit la alti producatori. De pilda, F-secure ofera un Anti-Theft for Mobile absolut free, Panda a facut un Usb Vaccine gratuit inca din 2009, asa ca nimic nou sub soare. E bine ca s-au gandit si ei sa le introduca, dar se misca incet. mai bine se straduiau sa produca niste chestii noi, care sa nu le mai aiba si concurenta.

    (Citează)

  • E cam greu sa inventezi mereu ceva nou in acest business. Eu as sustine BD doar pentru ca-s romani si buni, daca nu din cauza motivelor de performanta.

     (Citează)

 3. Of, Melk, dacă ştiam asta acum câteva luni…Îmi tot apărea BSOD şi, deşi am căutat pe internet, nu am găsit nimic despre asta.Aşa că am reinstalat Windows-ul.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus