un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Idei de cadouri pentru o nuntă?

23 Jun 2012  ·

GÂNDURI  ·

17 comentarii

Încerc să fac o listă cu posibile cadouri de nuntă. E un subiect dificil. Poţi lua un espressor, să zicem, dar dacă mirii mai primesc alte 5 maşini de cafea? Din acelaşi motiv, nu mă interesează nici aşternuturi de pat sau seturi de pahare, ci ceva mai modern, mai special.

Am văzut recent o idee bună, o carte mare de cocktailuri şi un set de instrumente de bar, precum pahar de amestecare, măsură şi restul accesoriilor necesare. Mi s-a părut un cadou interesant, cu siguranţă inedit.

Îmi pare rău că la noi nu se fac liste de cadouri. Să spună mirii ce-au nevoie şi invitaţii să le ia, eventual să se grupeze mai mulţi pentru cadourile substanţiale.

Voi ce-aţi lua? Ziceţi-mi cele mai bune idei pe care le aveţi sau cadourile cele mai bune pe care le-aţi primit.

    17 comentarii

  1. Pai, cel mai bine, zic eu, e sa intrebi mirii fara rusine, ce vor, cum prefera sa faca, cel putin eu pana acum am primit o gramada de intrebari de genul asta. Mie ideea cu lista pe internet mi se pare super dar la noi e dificil de organizat (cumparaturile cu cardul pe internet, mai ales la cei mai in varsta).
    Solutia pe care am ales-o noi a fost sa le cerem celor care vor sa ne ajute cu luna de miere (ma rog, weekend prelungit, saptamana) dar asta si pentru ca majoritatea invitatilor vin de departe si nu pot sa se care cu cucta. Bunicii au vrut sa ne ia ceva care sa reziste in timp (nu stiu ce mai rezista) dar cum nu stiau ce, ne vor da un cec si noi vom lua ceva meaningful si care sa reziste in timp (made in China).
    Insa multe cupluri locuiesc deja impreuna inainte de casatorie, pacatosii, asa ca sigur au deja polonice si farfurii.

    Unui cuplu de prieteni le-am luat un set de cutite (scumpe) speciale, gravate cu numele lor, el fiind pasionat de cutite. Ai putea sa le iei un voucher pentru masaj, wellness, etc. Daca sunteti mai multi prieteni, puteti sa platiti ptr un weekend la bulgari (atentie cu schimbarea numelui in buletin)

      (Citează)

    • @Ioana: intrebatul nu are rost. “Un espressor”. Super, cine din cei 100 de invitati il ia? E ok cu listele pe care sa apara cine ce ia, dar la noi nu prea prinde asta.

      @alex: si eu sunt fan al banilor, pentru ca face fiecare ce vrea cu ei, dar sa presupunem de dragul discutiei ca trebuie cadou…

      Un set de cutite din acelea speciale, scumpe, ar fi ok. Ba din cele cu maner bun, rezistente, sau din cele de friptura, cu zimti mari care taie orice carne.

        (Citează)

  2. Bani in plic? Traditia romaneasca?

      (Citează)

  3. Treaba cu setul de cocktailuri e ok daca stii ca-l pasioneaza pe vreunul dintre ei, altfel probabil ca o sa fie aruncat intr-un colt si uitat.
    Vb lui alex, bani in plic.

      (Citează)

  4. Asta e un apropo si un curand vei face un anunt pe blog?

      (Citează)

  5. si atunci iei ceva care va sta intr-un colt, doar pentru ca nu stii cine ia ce? Intrebi, ti se spune pai uite mi-ar placea un expressor, zici ok, asta iti iau, altei persoane i se va zice un set de cesti… etc.

    Eu raman la ideea banilor in plic.

      (Citează)

  6. Am fost in ultimele 2 luni la 2 nunti(yeah lucky me) si la ambele (prieteni foarte buni la una din ele si fratele prietenei mele la cealalta) am dat doar plicul cu bani in seara nuntii. Nu prea se mai practica cu cadourile, doar nasii si parintii ce le-au mai luat si cadouri.

    Tin minte, acum vreo 10 ani ca s-au casatorit niste cunostinte si dupa nunta aveau 4 sandwitch makere si vreo 3 filtre de cafea.

    In afara se practica foarte des vouchere cadou la diverse magazine.

      (Citează)

  7. Stai puțin, nashu nu m-a întrebat nimic!

    Frate-meu s-a formalizat de curând și colegii lui au cadorisit proaspăta familie cu un voucher sănătos la o agenție de turism. Mi s-a părut foarte bună ideea, cum zicea și Ioana mai sus. Ce om normal nu s-ar bucura de o vacanță? Lasă espressoarele, paharele și cratițele. Caraibe, baby!

      (Citează)

  8. Mi se pare aiurea cu intrebatul.. intr-adevar sunt misto listele alea de le vezi prin filme. Cu intrebatul doar daca e vorba de prieteni buni.. altfel.. bani in plic.. clasic

      (Citează)

  9. Te duci la nunta cu nevasta, bei, mananci, chefuiesti si nu le dai nimic. Dupa o saptamana, dupa ce au facut inventarul cadourilor, ii intrebi ce vor si rezolvi problema!

      (Citează)

  10. cred că postul ăsta vine târziu, văzusem ceva “deplasare” a ta la mare… poate e totuși bună info.

    Din propria experiență:
    – cel mai fain cadou primit în situația asta, a fost un voucher pt un hotel în Maramureș cu ceva spa. Amicii mă știu explorator și poate mai pretențios, așa că aveam posibilitatea la hotel să optez pt multe, incluse au fost doar BB; restul suplimentat de mine, în funcție de dispoziție.
    (info Secret Garden Dănești)
    – categoria NEVER-EVER: tacâmuri, veselă.
    – cadoul standard cel mai convenabil pentru ambele părți, mi se pare banul. endless possibilities.

      (Citează)

    • Nu, ca bani dam si eu la nunta. Dar as vrea o lista de cadouri, poate in timp se mareste, ca si cea cu restaurantele bune din Romania.

        (Citează)

  11. Banii sunt cel mai frumos cadou. :)

      (Citează)

  12. Salut!

    Si in Romania s-a lansat primul site unde poti crea liste de cadouri special si pentru nunta si daca vrei poti tipari pe invitatia de nunta url-ul de la lista unde pot sa se uite de cadourile tale, pot sa rezerve un cadou sa nu iti aduca altul, poti specifica un url unde ai vazut cadoul sa-l ajuti sa gaseasca mai usor etc …
    Situl se numeste WishCart si gasesti pe http://www.wishcart.ro
    Casa de piatra!

      (Citează)

  13. Eu nu cred ca lista de cadouri de nunta este o ideee buna. Ba , mi se pare chiar o idee proasta. E adevarat ca e neplacut sa descoperi ca ai primit cadouri asemanatoare sau acelasi cadou de doua ori dar pe de alta parte sa trimit o lista de cadouri invitatilor pentru a le transmite la ce ma astept sa primesc e cam mult…Poate sunt prea modest si cer cadouri ieftine, poate sunt mai lacom si vreau sa primesc cadouri scumpe. In plus cine garanteaza ca acele obiecte sunt si de calitate?

      (Citează)

  14. Eu as merge pe cadouri personalizate gen o pictura ulei pe panza cu portretele celor 2 sau daca o data cu nunta se muta in casa noua, un voucher de pictura pe perete pe care o au o viata intreaga sau o icoana pictata pe lemn. Serviciile de pictura personalizate prin contur si clar reprezinta cadouri originale.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus