un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Pe la fabrica Ford

8 May 2012  ·

AUTO  ·

7 comentarii

Sunt momente când sunt absolut încântat de Fordul meu Mondeo. Este din 2003, aşa că nu mai poate fi considerat de mult o maşină nouă, dar până acum nu m-a dezamăgit niciodată, fiind un model permanent de stabilitate şi confort pe şosea.

Îmi aduc aminte recent cât de bine m-am simţit revenind din Braşov la Sinaia. Era deja noapte, am prins vreo 5 TIR-uri în faţa mea şi şerpuiam cu toţii în coloană pe DN1, până când am ajuns în zona curbelor de la Timișul de Sus. Foarte pitorească acea urcare, dar de data aceasta am văzut-o doar din lumina farurilor mele şi ale TIR-urilor pe care le depăşeam.

Ştiţi drumul, sunt unele dintre cele mai tari curbe din România, dar maşina s-a comportat excelent. A fost o succesiune de treceri pe banda doi, ţâşnind din spatele camioanelor, motorul turându-se lin pentru a propulsa rapid maşina la deal, trecând uşor pe lângă camioane şi frânând la timp pentru a mă băga la loc în faţa lor, totul între două ace de păr. Stabilitatea mare în curbe (pe bune, maşina e de nemişcat de pe şosea) însemnă că le puteam aborda la viteze mai mari decât în mod normal, ca după o depăşire în forţă.

Adăugaţi la scenariu un zgomot de rulaj foarte redus (asfalt bine turnat şi cauciucuri de vară bune), o muzică plăcută în difuzoare şi o temperatură optimă din climatronicul de bord şi rezultă unul dintre acele momente ce-ţi rămân în memorie de la un drum pitoresc.

Cei de la Ford România ştiu că-mi plac maşinile lor şi mai ştiu şi că-mi place să vizitez fabrici (really, Danone şi Coca-Cola), aşa că astăzi plec la fabrica Ford din Germania care produce modelul Focus. Da, Germania, localitatea Saarlouis şi da, Focus, modelul acesta nou cu toate dotările science-fiction pe care le poţi pune pe el. Mă întorc miercuri seara cu un întreg documentar despre cum se fabrică maşinile.

    7 comentarii

  1. Întreabă-i cine le face husele :)

      (Citează)

  2. Data viitoare pune-ma si pe mine in CC cind mai vb cu diverse persoane. Poate iti dau o invitatie dubla si ma iei si pe mine :))

      (Citează)

  3. Asa de curiozitate,tu mai ai timp sa mergi si la servici?

      (Citează)

    • @m0v: nu. Pauza de merg la uzine :P

      @BP: nu, n-am vazut motivul. Adica sunt foarte multumit de masina mea si admir Ford pentru Focus si abia astept noul Mondeo… dar n-am vazut motivul de a fraterniza cu alti posesori de Ford doar pentru ca avem aceeasi masina. Ce sa facem, sa ne admiram reciproc vopseaua, dotarile si modificarile?

      A nu se intelege ca nu recomand forumul Club Ford oricui are probleme sau vrea sfaturi si informatii, mie mi-a fost de mare ajutor.

      @Denisa: sunt curios daca pe aici obiectele Ford sunt mai ieftine decat la noi, unde au preturi astronomice. Mi-ar placea ceva accesorii Ford, de exemplu.

      @cata: multumesc. Acum sunt deja intr-o localitate de langa Saarlouis, la hotel. Bunicel drumul, cu niste turbulente care nu mi s-au parut asa usoare precum le-a anuntat pilotul, dar nu-i vina lui. M-au dus si 200 de km pe autostrazile nemtesti de la Frankfurt pana aici… ce retea de drumuri au!

        (Citează)

  4. :)) dar in club ford nu esti inscris?

      (Citează)

  5. Deci WOW! Ford Focus e maşina familiei mele, din 2005, nu 2003, dar o iubim pentru că-i cea mai bună maşină ever.
    De-abia aÅŸtept poze ÅŸi filme. :) Dacă primeÅŸti vreun piÅŸcot, zi-le că mai e o bloggeriţă în .ro care se bucură de orice machetuţă de Focus. :)) Åži, vorba lui Jules… pune-mă la cc. :D

      (Citează)

  6. Drum bun :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus