un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

AMR 10 zile

30 May 2012  ·

GÂNDURI  ·

18 comentarii

Mai sunt doar 10 zile până la alegerile pentru primărie, aşa că toţi candidaţii apelează la diverse şmecherii electorale.

Poate aţi văzut prin oraş bannere precum cel de mai jos, cu un misterios “Ce înseamnă 12.397?” scris pe el. După câteva zile a apărut şi răspunsul la teaser, fiind o campanie anti-Prigoană, care are 12.397 de contracte semnate cu statul român (sau jumătate dintre ele sunt cu statul, oricum, o cifră imensă) şi întrebarea retorică “şi acum vrea mai multe?”. Bănuiesc că Oprescu este în spatele ei.

Pe bulevardul Regina Elisabeta se sparge şoseaua chiar şi la două noaptea, după cum a filmat Matilda. Tot bulevardul e în lucrări şi am impresia că înlocuiesc o conductă, dar în toiul nopţii? Cred că mai degrabă îi deranjează pe locuitori decât să-i impresioneze cu schimbarea promptă a unei ţevi.

Un sondaj IRES din 22 mai dă ordinea Oprescu 69%, Prigoană 15%, Nicușor Dan 6%. Ceva mai nou n-am găsit. La sectoare Chiliman şi Onțanu vor câştiga sigur un nou mandat, la fel şi Piedone la 4 şi Vanghelie la 5. Restul se joacă, amuzant fiind sectorul 3 unde se bat Liviu Negoiță cu Robert Negoiță.

    18 comentarii

  1. Oprescu 69% ? Nu pot sa cred. Oare aia 69% nu stau tot in Bucuresti? Ce kkt?

      (Citează)

    • @boglous: pai te indoiai ca va castiga tot Oprescu? N-a calcat pe bec cu nimic, ba chiar multi oameni sunt multumiti de faptul ca unele lucruri merg mai bine. Pasaje finalizate, curat, flori, proiecte, stadion… privind pe ansamblu nu are de ce sa piarda.

      Iar acum primarul se alege dintr-un singur tur, castigatorul ia locul.

        (Citează)

  2. E carismatic rau Operscu, fix pe electoratu care voteaza :)

      (Citează)

  3. sunt sub hipnoza :) si asta conteaza.

      (Citează)

  4. pana una alta, ca a fost sau nu meritul lui, in timpul cat a stat oprescu la primarie s-au finalizat niste lucrari. asta e un plus de imagine. omul clar a furat cat a putut, cum ar face oricine ajunge acolo, dar a avut grija sa multumeasca si populatia (cat se poate multumi). la fel cum si videanu a furat, probabil, cu 3 maini (el nu stie sa numere oricum) dar a avut grija sa bage si tiganii in seama, ca ei sunt aia cu care face treaba.

    asa ca astia care il tot injurati (din inertie, sunt convins), aveti si propuneri?

      (Citează)

  5. vroiam sa zic vanghelie. videanu evident stie sa numere…a invatat atunci cand au furat alegerile si a ajuns betivul curvar presedinte, sanchi

      (Citează)

  6. Daca ia inca un mandat abia atunci se va vedea cat de incapabil e. Exact cum ziceati toti mai sus, el “de bine de rau” a finalizat niste proiecte. Minunat. Sa vedem cand nu va mai avea proiectele cui sa le finalizeze. Pana si mandria sa, pasajul de la Universitate (unde intr-adevar proiectul lui, sau mai bine zis visul lui, era sa fie o cafenea mare si frumoasa – chiar e, ce sa zic, una pe o latura a pasajului cu vreo 12 masute) a cedat moral la ultimele ploi. Eu unul nu i-as duce dorul si nici lipsa lui Oprescu.

      (Citează)

    • Pasajul si canalizarea sunt lucruri diferite rau, ce vroiai, sa nu curga apa din strada pe scari in jos? O sa schimbe Prigoana legea gravitatiei.

        (Citează)

  7. @nwradu: Oprescu face mereu lucrari de imagine, cum e pasajul cu pavajul ala de iti rupi gleznele. La fel a fost si ideea cu autostrada suspendata tangentiala pe raza. Habar nu avea daca e un proiect plauzibil. Chestia a fost “cercetata” anul asta.

    Mai retinem si interzicerea curselor din jurul Casei Poporului, ca asa vroia pusca lui ridicata in fata pensionarilor. Continui cu trasul de timp la pasajul Basarab si, cel mai penibil, stoparea investitiilor la paaajul de pe Doamna Ghica dinspre Pantelimon, care e intr-un stadiu avansat de constructie de vreo 4 ani de zile (pilele si traversele asteapta acolo in paragina). Nu zic de pasajul Colentina – Dna Ghica, pasaj care nici nu a fost inceput, desi s-au facut schimbarile necesare la linia de tramvai si la utilitati. Sa zica cei care vin din Pipera pe sos Petrican cum fac 60 de minute pe un drum care ar putea dura 4….

      (Citează)

  8. @mircea: da avem propuneri – Parazitii (ii schimbam pe aia de la ciolan cu astia din trupa)

    P.S.: scrie un articol si despre obligatia de a merge la vot. mult succes la etnobotanice in continuare

      (Citează)

    • @lul: eu sa scriu sau care-i legatura cu etnobotanicele?

      @nashu: multe din acele pasaje au fost blocate de consiliu, scotandu-le din proiectul de buget. Si eu stau langa cartier cu pasarela Vacaresti care trebuia sa fie gata in aprilie, dar nu s-a mai lucrat de mult la ea.

        (Citează)

  9. propuneti baaa, propuneti. sa va vad pe voi marii revolutionari, schimbandu-l pe oprescu cu prigoana. adica pe ghita cu gheorghita. normal, o sa intelegi ca mie imi place de oprescu (adica o sa intelegeti nimic).

    principiul e simplu: cand toti sunt niste nemernici, dar doar unii din ei confirma asta in mod public (oprescu inca nu a confirmat ca e un nemernic, desi nici vreo maica tereza nu este) n-o sa il aleg pe aia care au confirmat-o, pentru ca la aia e clar cum sta treaba. o sa ii aleg pe aia pe care doar ii banuiesc.

    in schimb, repet, voi doar ziceti ca nimeni nu e bun si ca suntem niste prosti ca il votam pe “X”, unde “X” se inlocuieste cu orice nume de candidat. pai propuneti ba! PROPUNETI!

      (Citează)

  10. am facut mai multe dezacorduri decat claudiu niculae. drept urmare, o sa ma autopedepsesc votandu-l pe Marele Plici.

    ps: tre sa bagi o functie de edit neaparat, ca sa avem si noi astia care am chiulit la romana prin liceu si ne-am intersectat cu literatura doar citind injuraturile de prin autobuze o sansa sa parem cititi.

      (Citează)

  11. 1. Pasarela e altceva, Nu mai folosi denumirea aia de jurnalist cu doua clase la seral!

    2. Bine ca mi-ai adus aminte de pasajul de la Vacaresti (sau o fi “pod” ca trece peste o apa), un proiect inceput de-ampulea de catre prea-minunatul primar intr-o zona care nu o cerea, o pierdere inutila de bani pentru a avea cu ce se mandri dupa. Ala este un motiv pentru care nu il votez. Si nu pentru ca nu l-a terminat ci pentru ca l-a inceput. Ca nu l-a terminat si ca a blocat o strada importanta e doar un motiv in plus.

    3. Pasajul care ar face legatura dna ghica-pantelimon este chiar necesar si este inceput cu mult timp inainte, fiind blocat timp de 3 ani. Mai mult, se apropie foarte bine de ideea lui cu autostrada suspendata, fiind o componenta importanta a inelului median. Daca ar fi fost gata, s-ar mai fi decongestionat Colentina, Bucur Obor, Mihai Bravu. Dar nu, nefiind in centru, nu se vede, nu e important, nu te voteaza lumea.

      (Citează)

    • @nashu: ale naibii pasaje, cum sunt inutile alea aflate in cartierul meu si chiar necesare alea din cartierul tau :P Vine, asta de pe Vacaresti cam e inutil, dar n-ar strica pentru a realiza un inel median mai rapid. Stai sa vezi cand vor incepe sa sape pe sub Piata Sudului :P

      @Mihai: lasa, mai bine ca nu se face. Cel mai tare mi se pare faptul ca lumea are ce are cu Opreascu, dar faptul ca Vanghelie iese cu siguranta primar din nou nu mai deranjeaza pe nimeni.

        (Citează)

  12. Eu tot caut pe harta autostrada suspendata si nu o gasesc. e invizibila?

      (Citează)

  13. Eu am algoritm foarte simplu de determinare a inutilitatii unui pasaj cu o singura intrebare: se facea blocaj in intersectia respectiva?. Daca raspunsul este nu, e destul de evident ca nu acolo trebuia investit prima data.

    Cat despre autostrada suspendata: s-a facut lunile trecute studiul de fezabilitate. Va merge, daca se va face, pe langa sina de tren din jurul Bucurestiului. Va fi deci o centura mai apropiata decat centura actuala. Aici nu am surse scrise sa dau link, va trebui sa ma credeti pe cuvant. Partea nasoala e ca CFR-ul nu accepta sa treaca peste liniile lor proaspat modernizate din zona…

      (Citează)

  14. @nwradu: exprimarea a fost defectuoasa – nu ai treaba cu etnobotanicele

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus