un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Acum 80 de ani, in New York…

15 May 2012  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

The Atlantic are un set fabulos de fotografii vechi din New York. Poate că majoritatea oamenilor nu ştiu că americanii şi-au construit zgârie-nori şi poduri gigantice și metrou în Manhattan în perioada interbelică, la înălţimi pe care Bucureştiul nici astăzi nu le atinge.

De exemplu fotografia de mai jos este din 1933. Vă dați seama ce priveliște era pentru bieții imigranți care treceau oceanul spre așa ceva? 100 de ani mai târziu, cu toate tehnologiile noi din construcții, și noi tot nu vom avea așa ceva, dar probabil vom da în continuare vina pe comuniști.

via Zoso.

    5 comentarii

  1. noi n-avem km de autostrazi cati km de linii de metrou au ei. asta spune multe, nu?

      (Citează)

  2. O clarificare. Bucureştiul nu-şi permite zgârie-nori din motiver mult mai obiective. Cu geologia nu te joci. Solul capitalei este nisipos şdeoarece se află în albia minoră a râului Dâmboviţa şi nu permite construcţia de clădiri mai înalte de o anumită dimensiune. Am rămas siderat când am văzut Asmita Gardens, blocuri de 20 de etaje construite lângă gârlă :). Asta înainte de a se afla că blocurile au probleme serioase de structură.

      (Citează)

  3. Daca te uiti la NY, o sa vezi ca blocurile inalte sunt concentrate in anumite zone, pentru ca acolo roca este aproape de suprafata. Unde nu este, si cladirile sunt mai mici :).

      (Citează)

  4. Asmita cel mai inalt are 26 etaje , si sunt praf pe structura , dar vedem cum se comporta in timp .
    Superb New York-ul in 33!!! suntem la ani lumina

      (Citează)

  5. @cristian banu lasa-ne nene cu teoria asta neo-comunista ca de 20 de ani auzim numai de ce nu se poate face nimic in tara noasta. asta in timp ce in alte tari se fac tuneluri pe sub ocean si piste de ski in desert…ia-te de mana cu primarii

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus