un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

VEZI AICI care sunt cele patru partide ce vor intra în Parlamentul viitor

6 Apr 2012  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Conform sondajelor, USL, PDL, PP-DD şi UDMR. Doar patru partide, iar USL nu are majoritatea, aşa că va trebui să se alieze cu UDMR-ul pentru a obţine un 52-53%.

Diaconescu intră în Parlament. Bun. Să vedem dacă USL-ul se va alia cu el, având în vedere că liberalii ar trebui să strâmbe din nas la aşa asociere, dar politica are un fel de-a netezi drumul şi de a negocia prietenii între oricine, câtă vreme ţelul comun este de a lua bani. Oricum, după ani de chin şi mișto-uri referitoare la OTV, Diaconescu şi-a văzut de treabă şi uite-l astăzi în sondaje pe locul trei, ba chiar în Bucureşti este pe doi.

În acelaşi timp, lui Diaconescu i-ar fi greu să facă o alianţă şi cu PDL-ul, după cât l-a înjurat pe Băsescu. S-a pus singur într-o situaţie asemănătoare cu cea a PRM-ului de acum câţiva ani, când nu-i vroia nimeni în grupul lor.

Oricum, scăpăm de alte partide precum PRM, PNŢ, PNG şi UNPR. Norocul PC-ului este face parte din alianţa USL, că altfel pun pariu că n-ar intra nici ei în Parlament.

via Hotnews. Desigur, sondajul e făcut pe 1000 de oameni care poate erau fani OTV, că depinde mult aici de zona si clasă socială.

    8 comentarii

  1. Eu as paria altceva: ca partidul OTV nu intra in Parlament. :) Nu conteaza ce spun sondajele acum> La momentul alegerilor, or sa ramana pe afara.
    Si nu e un wishful thinking… :)

      (Citează)

  2. Le-am citit colegelor din articolul asta… In primul rand pt ca nu stiam ce-i ala PP-DD. A fost emisa ipoteza ca ar fi partidul lui Pepe si al lui Dan Diaconescu. Era pe jumatate adevarat :)

    Oricum, mi-a placut reactia cand le-am zis ca PPDD e inainte UDMR in sondaje: “Pai normal, sunt mai multi prosti in tara decat unguri” :)) Ceea ce e corect de altfel.

      (Citează)

  3. Am incetat de mult sa mai dau importanta “politicei” in viata asta cred ca nu o sa am cu cine vota ever asta e …

      (Citează)

  4. VEZI AICI comentariu! :))
    N-am putut sa nu ma abtin… M-a speriat FB-ul cand a ajuns articolul acolo, nu stiam de cand m-am abonat la Libertatea :D

      (Citează)

  5. Pierzi din vedere redistribuirea, s-ar putea ca la final USL sa aiba peste 50% din nr de mandate in Parlament.
    UNPR probabil ca o sa faca alianta cu PDL si o sa intre si ei, furand nitel de pe la PPDD. Dar tot e megatrist ce se intampla cu Diaconescu…

      (Citează)

  6. PNG şi UNPR nu vor mai exista pana la alegeri. PNT deja s-au aliat cu PDL (shame!). Prevad o alianta PDL + PP-DD. Contrar a ceea se crede Diaconescu a fost intotdeauna supusul lui Basescu. Ceea ce se vede la TV e doar o regie ieftina, nu-mi vine sa cred cata prostie e in tara asta. Bleah.

      (Citează)

  7. complet de acord cu titi. PP este un produs integral PDL si asta o sa se vada dupa alegeri cand o sa fie cel mai probabil absorbit sau intr-o alianta cu ei. Toti cred ca se pricep la politica dar nu urmaresc fenomenul si habar n-au ce se intampla. Prea multi cretini au drept de vot!

      (Citează)

  8. Ceea ce ai psus tu mai sus mi se mare total desprins de realitate. O sa vedeti ca vor fi 5 partide parlamentare USL, PDL, PPDD, PRM si UDMR ( in cazul UDMR nu sunt inca sigur). Eu va spun aceste lucruri in urma unui sondaj de opinie. USL va obtine undeva intre 48%-50%, PRM-15-20%, PPDD 8-10%, PDL-10-15%. Si haideti sa va explic logica procentelor. USL nu va obtine o majoritate pentru ca in cateva luni au pierdut foarte multi votanti din cauza ca au primit PDL-isti in partid, ba mai mult le-au dat si functii de conducere. PRM va obtine undeva intre 15-20%, amintiti-va de anul 2000 cand PRM-ul aparea in sondaje cu 4-5% si la parlamentare a luat 20% datorita nemultumirii populare de atunci in urma guvernarii PNTCD. PPDD va lua si el in jur de 8%, mai mult nu pentru ca, in primul rand nu au infrastructura si din start pierd, in al doilea rand liderii PPDD din teritoriu sunt fosti PDL-isti, nu toti, dar sunt foarte multiu lideri in teritoriu ai PPDD care au dosare penale si fac afaceri cu statul. PDL s-a prabusit de tot dar asta este rolul PPDD sa absoarba procentele PDL ca sa nu se risipeasca. Partidul Democrat Liberal va obtine undeva la 14-15% nu mai mult. UDMR probabil va fi la limita undeva la 5% dar daca votul va deveni obligatoriu asa cum se preconizeaza, UDMR nu va intra in Parlament. Si ca sa inchei foarte multi vorbesc de PRM ca nu are cum sa ia atat. Haideti as va spun la alegerile europarlamentare din 2009 PRM a avut in jur de 350.000 de voturi, la alegerile prezidentiale din toamna lui 2009 Vadim a luat 540.000 de voturi. Asadar tendita este in crestere si daca votul va deveni obligatoriu PRM va lua mai mult de 20%.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus