un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mă joc cu o cameră foto Samsung cu Wi-Fi

14 Apr 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Am primit ieri un Samsung WB150F, o cameră foto compactă de la Samsung care are două mari avantaje faţă de majoritatea modelelor de pe piaţa: zoom optic 18x şi conectivitate Wi-Fi.

Zoom mare am mai văzut şi pe altă camere, dar este mereu un avantaj, mai ales dacă pleci prin excursii şi vrei să fotografiezi detalii sau obiecte de la distanţă. Conectivitatea Wi-Fi deschide însă o nouă lume pentru camerele foto, avantajele imediate fiind:

  • transfer rapid al fotografiilor în calculator, nu-ţi mai trebuie cabluri
  • poţi posta direct din cameră fotografii pe Facebook, Flickr şi Picasa
  • poţi trimite pe email fotografii
  • poţi uploada un clip video direct pe YouTube



Asta mă şi aşteptam să facă o cameră cu Wi-Fi la bord, dar butonând-o mi-am dat seama de tot felul de situaţii în care mi-ar putea fi de mare ajutor. Aş putea trimite acasă fotografii făcute în concediu la doar câteva minute după ce l-am făcut. Aş putea trimite la muncă fotografii făcute pe teren, posibilitate care cu siguranţă ar ajuta tot felul de echipe de intervenţie, agenţi imobiliari şi orice altă situaţie de genul “eşti acolo? trimite-mi o poză să văd ce s-a întâmplat!”. Cât despre partea de pus fotografii pe Facebook sau clipuri pe YouTube, este din nou binevenită la petreceri sau în concedii şi îţi economiseşte timp.

Să vă mai zic şi un alt avantaj: acumulatorul camerei se poate încărca în timp ce este în cameră, cu un încărcător pe cablu micro-USB, ca la orice telefon de astăzi. Spre deosebire de alte camere de pe piaţă, la WB150F nu mai cari cu tine şi un încărcător special, în care să pui bateria şi să-l conectezi la priză, un alt mare avantaj când spaţiul în bagaje este redus.

Pe lângă acestea, WB150F are senzor de 14 megapixeli, zoom optic 18x, stabilizator optic, obiectiv superangular de 24mm, card SD, mod Smart Auto unde nu trebuie decât să ştii să apeşi butonul, detecţie de fețe şi zâmbet, scene inteligente, mod picture-in-picture (îţi suprapune o fotografie peste un colţ al alteia), filmare 720p, moduri Av, Tv şi M, mod panoramic şi altele. Găsiţi mai multe detalii pe site-ul Samsung.

Acum mă duc să fac fotografii de test.

    13 comentarii

  1. Chiar zilele trecute ma intrebam daca exista asa ceva pe piata. M-am obsnuit sa-mi transfer pozele de pe telefon prin WiFi si mi-ar fi placut ca si camera foto sa faca asta. Nice. :)

      (Citează)

  2. Destul de meseriasa aceasta camera.

      (Citează)

  3. O alternativa ar fi daca nu vrei sa iti iei camera noua un card sd eye-fi ce face cred cam acelasi lucru.

      (Citează)

    • @Claudiu: se gasesc pe undeva? N-am vazut pana acum si sunt curios cum setezi reteaua si parola.

      @alias: ba este, ca are inclusiv wake on lan si iti inchide calculatorul dupa ce a transferat fisierele.
      @Dan: da, poate sa trimita fotografiile spre un telefon pe care instalezi o aplicatie Samsung (Android si iPhone), remote viewfinder face tot cu un telefon si are inclusiv stocare in cloud pe SkyDrive, care e foarte meserias pentru fotografii. E bine gandita.

      Uitati-va in imaginea de mai jos, care explica toate functiile (din pacate e imagine, nu text). Singura problema este ca nu gasesc aplicatia Samsung Mobile Link in Market

      http://www.samsung.com/ro/consumer/flagship/EC-WB150FBPBE3/images/lay_popup.gif

        (Citează)

  4. eu mă bucur că zoom-ul mare şi distanţa focală minimă mică (24mm) ajung să fie pe din ce în ce mai multe camere “compacte”… sînt printre facilităţile cele mai utile pt cei care vor să facă fotografii pur şi simplu pt a salva imaginea respectivă (vacanţe, petreceri, chiar la muncă cum spui tu) şi nu pt a face artă fotografică…

      (Citează)

  5. Cît despre wi-fi, acum că mai toate laptopurile au slot de card, nu e cine ştie ce avantaj… oricum nu ai hotspoturi peste tot, să zici că uite, sînt în zona cutare şi îţi trimit poza… iar viteza pe wi-fi să downloadezi sute de mega de poze (mai ales acum cu camerele astea de peste 10MP, ies pozele din ce în ce mai mari) e semnificativ mai proastă decît să le descarci cu cardul…

    partea cu încărcarea pe USB însă, mi se pare iar o chestie ffff utilă.

      (Citează)

  6. acum văd poza ta cu meniul aparatului, funcţia de “remote viewfinder”, asta mi se pare o chestie utilă a wifiului, mai utilă decît descărcarea filmelor/pozelor de sute de mega sau chiar giga (un film de juma de oră are cam 2 giga).

    e util cînd pui aparatul să filmeze şi nu-ţi dai seama cît de corect ai orientat obiectivul… şi nu ai acces faci în spatele său să te uiţi, de ex îl pui lipit de perete, să ia cît mai mult din încăpere, sau pe vreo cracă cînd filmezi în natură cum îţi dresezi căţelu,…

      (Citează)

  7. Are wifi direct ca să te poți conecta direct la telefon și să transferi pozele pe telefon? Partea proastă cu wifi-ul e că mănâncă din baterie și trebuie să ai grijă să îl ții dezactivat.

      (Citează)

    • Rectific, am gasit aplicatiile. Se numesc Samsung MobileLink (legat) si Remote Viewfinder. Merge si functia de Auto Backup prin PC, odata ce am instalat utilitarul necesar.

      Softul este in camera, s-a lansat cand am conectat-o prin cablu la PC si l-am instalat de acolo. Bine gandit.

      Pentru Remove Viewfinder si MobileLink face camera foto o retea wifi la care te conectezi cu telefonul.

      WiFi-ul se porneste automat cand intri in meniul respectiv, in rest sta oprit.

        (Citează)

  8. Zoom de 18x? O sa o mai ai pe la sfarsitul lui mai? Atunci e maximul de libertate in Costinesti…

      (Citează)

  9. chiar zilele astea am facut poze pentru ca am ajuns de Paste acasa si stateam si cautam un cablu prin casa sa le transfer, treaba cu Wi-Fi ar fi fost de mare folos.

      (Citează)

  10. pacat de lipsa senzorului CMOS, ca o luam fara sa clipesc. Asa o sa merg tot pe Canon.

      (Citează)

  11. nu reusesc conectarea camerei la pc prin programul back up. am urmat pasii din manual si tutorialul gasit pe net insa nu am reusit. ma poate ajuta cineva va rog? multumesc

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus