un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

SMURD are telemedicină pe 100 de ambulanțe

17 Mar 2012  ·

GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

Întotdeauna mi s-a părut că noutăţile “materiale” ale unei companii au parte de mult mai multă publicitate, deşi produsele respective costă şi se adresează unei nişe. Desigur, aşa vor şi companiile, că din vânzare le vine profitul. Totuşi, multe dintre ele au campanii de responsabilitate socială foarte bine făcute şi care ajută marea masă a oamenilor, indiferent dacă sunt clienţi sau nu, dar care nu au parte de aceeaşi expunere.

De asta eu vorbesc cu plăcere despre ce face Vodafone cu SMURD. Acum câteva luni am fost la un curs de prim-ajutor organizat de ei şi Asociaţia React. N-am uitat ce am învăţat acolo, deşi sper să nu fiu nevoit niciodată să le aplic. Am scris mai multe în postul [Am învăţat să dau primul ajutor] şi detalii găsiţi pe salvez.ro, inclusiv despre cum să participaţi şi voi la cursuri, gratuit.

Zilele trecute am primit următorul comunicat:

Peste 3.000 de persoane au participat la cursurile de prim ajutor organizate de către Asociaţia React şi Vodafone România în cadrul campaniei „O viaţă poate depinde de tine!”, în primele 6 luni de la lansare.

Până în prezent au fost organizate 138 cursuri pentru publicul larg, elevi, studenţi, profesori, angajaţi ai unor instituţii, organizaţii neguvernamentale şi ai unor companii din domeniul telecomunicaţii, cosmetică, bricolaj sau construcţii. Cursurile de prim ajutor au avut loc în oraşele Bucureşti, Cluj, Craiova, Piatra Neamţ, Sibiu, Ploieşti, Târgovişte şi Pucioasa. Cursurile de prim ajutor sunt gratuite şi sunt susţinute de către personal specializat din cadrul SMURD.

Ce frumos, nu? Admir pe cei ce fac lucruri benevole pentru semenii lor. Da, sigur că în spate sunt şi bani, că lumea e plătită şi nu toţi sunt voluntari, dar pe total 3000 de oameni ştiu mai multe decât înainte şi ştiu mai multe despre ceva ce poate face diferenţa între viaţă şi moarte la un moment dat.

Tot zilele trecute Vodafone şi SMURD au anunţat implementarea pe scară largă a soluţiei de telemedicină, adică 100 de ambulanţe SMURD din ţară sunt dotate cu camere video şi comunicaţie 3G prin Vodafone astfel încât medici din spitale să poată vedea în timp real ce face pacientul în stare critică din ambulanţă şi să poată transmite instrucţiuni direct personalului de la faţa locului. Clipul de mai jos este despre acestea:

Detalii despre echipamentele folosite şi judeţele care beneficiază de telemedicina găsiţi în comunicatul de presă de pe site-ul Vodafone.ro. Din ce s-a spus pe Twitter din contul @vodafonebuzz, filmările au durat 2 zile, au fost implicaţi 60 de oameni, iar dintre personaje sunt şi baschetbalişti profesionişti sau membri ai grupului Dacii Liberi, veniţi cu motocicletele personale.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus