un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De ce femeile trebuie să fie mai scunde decat bărbații lor?

18 Mar 2012  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

Se dă o discuţie de formă:

– Ia uite-i şi pe ăia doi, ea este mai înaltă decât el! Nu i-o fi jenă să umble cu un tip mai scund decât ea?!?
– Păi adică ce are?
– Cum ce are? Femeia trebuie să fie de înălţime mai mică decât bărbatul!

Discuţia aceasta de mai sus am auzit de mai multe ori, sub diverse forme, dar mereu cu acelaşi mesaj. O femeie nu trebuie să fie mai înaltă decât prietenul ei. Mai mult, vorbim chiar de jena de a umbla cu un tip mai scund decât ea.

Şi mai uimitor mi se pare faptul că de obicei am auzit acestea spuse chiar de către femei. Bărbaţii mai rar gândesc aşa, probabil nu neapărat pentru că-şi doresc partenere mai înalte, ci mai degrabă pentru că nu zic asta cu voce tare sau pur şi simplu nu le pasă.

Eu nu pricep. Pentru mine, femeia ideală are fix înălţimea mea. Dar fix, deşi asta ar înseamnă să aibă 1,86 metri, ceea ce pe multe dintre cititoare deja acest gând le face să exclame “doamne, dar o femeie atât de înaltă ar fi un fel de monstru!”. Nu ştiu alţii cum sunt, dar mie îmi place egalitatea într-un cuplu şi simbolic acest lucru poate însemna că ne privim ochi în ochi la acelaşi nivel.

Mai mult, nu-mi plac femeile excesiv de scunde. Sunt eu deja înalt, nu vreau să mă simt de parcă aş avea un satelit care orbitează în jurul meu, undeva la subraţ, ca un copilaş din acela care dă ture în jurul părinţilor.

Iar posibilitatea ca o femeie să fie mai înaltă decât mine, fie natural fie prin faptul că poartă tocuri cu cine ştie ce ocazie? Nu mă deranjează! Cum ziceam, am 1,86 metri, nu mă simt mic pe lângă nimeni. Nu sunt eu scund şi alţii înalţi, ci sunt eu înalt şi alţii şi mai înalţi.

Am auzit alte explicaţii: “o femeie se simte protejată lângă un bărbat mai înalt decât ea”. Aiurea, n-are nici o legătură. Un bărbat nu te protejează prin înălţimea lui decât dacă mergi printr-un cartier rău-famat de hobbiți. Plus că dacă tu ai 1,60 metri şi el are 1,65, asta nu-l face înalt şi ameninţător decât în ochii tăi.

Oare este o condiţionare psihologică a unei norme din societatea veche, care spune că femeia trebuie să fie umilă şi supusă bărbatului? Iar în lumea de astăzi, în care succesul depinde de o grămadă de alţi factori, nu doar de sex, poate înălțimea este singura metodă prin care poţi să-i transmiţi bărbatului că tu eşti umilă şi supusă? Sper că nu.

Pentru femeile cărora le este jenă să meargă alături de un bărbat care nu este mult mai înalt decât ele, o temă de gândire: ştiţi că manechinele/fotomodelele sunt printre cele mai dorite femei, nu? Cam ce înălţime minimă se cere unei femei pentru a fi băgată în seamă pentru astfel de profesii?

    15 comentarii

  1. Din cate stiu 1.75 se cere minim la modele. Si la subiect – este exact ca si cu sanii si fundurile: unii le prefera mai mici, altii mai mari… Personal, nici mie nu imi place cum arata o femeie cu un cap mai inalta decat sotul/prietenul ei. Daca isi mai ia si niste tocuri e rezolvata treaba

      (Citează)

  2. să nu uităm și de “daddy issues”. e și asta una dintre explicațiile pentru care femeile cred că bărbatul trebuie să fie mai mare, să le fie superior iar ele să se simtă mici și neajutorate.

      (Citează)

  3. Irelevant ce cred alţii la capitolul “relaţii”… pt tine contează ce-ţi place ŢIE.

      (Citează)

  4. Interesantă discuțe mai ales că eu sunt mai înaltă decât prietenul meu. Dar să-ți povestesc cum a început, noi am fost tot timpul buni prieteni și pe la vreo 15 ani am devenit cuplu. Apoi eu am crescut în înălțime și el a stagnat. Ce era, să aruncăm la gunoi o relație doar pentru că pe mine m-au lungit genele o leacă în plus? :D Oricum, avem foarte multe “probleme” din cauza asta acum (între timp avem 21-22 de ani). Părinții nu-s de acord, prietenii fac mișto, cocalarii de pe stradă nu mai zic. Asta e situația: unii oameni au scăpat de prejudecății, alții nu.

      (Citează)

  5. Femeile trebuie sa fie mai scunde ca sa nu faca bataturi in genunchi.

      (Citează)

  6. @ nashu_mare – +!

    E selectie naturala, e destul de rar in natura ca femela sa fie mai mare ca masculul. Mie personal (1.90 inaltime) imi plac femeile mai mici si nervoase :D.
    Astea mai mari asa is mai greoaie la o adica si nu le prea poti lua pe sus asa usor…

      (Citează)

  7. de aia nu te vor fetele… esti prea mofturos.. te joci puternic cu probabilistica. :D

      (Citează)

  8. Haideti sa va explic eu de ce o femeie “trebuie” sa fie mai scunda decat barbatul. Pur si simplu in caz contrariu e comic, atata tot, eu nu as putea in viata mea sa iau in serios un astfel de cuplu, oricat s-ar iubi, dar fiecare cu bubele sale.

      (Citează)

  9. Fiecare își alege femeia după mărimea organului ;)

      (Citează)

  10. hai sa imi dau si eu cu parerea. faptul ca ai 186 cm, nu te face atat de inalt. ai vazut baietii din ultima generatie? au tendinta sa fie din ce in ce mai “lungi”. esti mediu.
    dar o fata de 186?! c’mon, unde vei gasi tu femeia-barbat? (scuzati-ma fetele care aveti aceasta inaltime, nu e nimic rau, e doar un pic comic). si apoi, inaltimea asta aduce a barbat, ceea ce pe mine ma duce cu gandul ca din anumite puncte de vedere te simti mic si neajutorat. cam asa sta treaba: cei inalti care prefera scundele au instincte de pedofili, cei care prefera femeile mult prea inalte pentru ei ai nesigurante si instincte homosexuale. citat de pe undeva

      (Citează)

  11. nu are nici cea mai mica importanta inaltimea intr-o relatie ca doar iubirea nu se masoara in centimetrii si sa nu fi impreuna cu un barbat doar pentru ca e mai scund decat tine mi se pare o prostie atat timp cat exista sentimentul de iubire reciproc, ce importanta au parerile altora? lumea mereu va judeca si va critica ca doar pamantul poate astupa gura lumii.Eu cred ca trebuie sa avem o gandire sanatoasa si sa valoram oamenii dupa ceia ce sunt nu dupa inaltime,greutate sau mai stiu eu ce,eu una personal am o realtie de 3 ani si jumatate cu un baiat de 1,65 eu avand 1.78 dar nu ne-a deranjat niciodata diferenta de inaltime la urma urmei cine a pus aceasta regula?
    oameni buni iubiti-va mult si nu mai tineti cont de ceia ce,,da bine in ochii altora,,

      (Citează)

  12. Corina mi-ar placea sa te intreb mai multe despre relatia ta. Nu de alta dar si eu sunt intr-o situatie asemanatoare si sunt nehotarat

      (Citează)

  13. nu ste normal sa fie nimeni judecat pt inaltime si ce daca tipul este mai mic decat tipa ? dar asta e pune minte unde nu este :-j

      (Citează)

  14. pt MaTr3o: eu am 1.80 iar al meu 1.75 si crede-ma ca nu este nimic comic in asta.daaa, cand este o diferenta de 20-25 de cm este o situatie care atrage privirile rautacioase indiferent daca ea este mai inalta cu atat sau invers.am vazut cupluri in care el era imens si ea micuta iar lumea se uita ca la circ, ideea este ca o relatie nu se bazeaza pe amanuntele astea iar daca tu nu poti lua in serios un cuplu in care ea este mai inalta inseamna ca nu ai maturitatea necesara sa intelegi notiunea de cuplu.

      (Citează)

  15. Părerea mea e ca important e sa iubești și sa simți ca ești iubit / iubita! Eu am 1.70 cm iar prietenul meu 1.63 cm .Avem o relație de 9 ani .Ne înțelegem ft bine .IUBIREA , Sinceritatea si înțelegerea e totul intr-o relație.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus