un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Notele la examen prin SMS?!?

7 Feb 2012  ·

GÂNDURI  ·

18 comentarii

Ieri am văzut un comunicat de presă Orange care spune că studenţii de la ASE ce sunt clienţi Orange pot primi notele de la examene prin SMS. Trebuie doar să trimită numărul matricol prin SMS la 273 şi vor activa această funcţie gratuită.

Întrebarea mea este: de ce? Eu am făcut Politehnica, iar pe la ASE am călcat doar pentru un masterat, aşa că nu ştiu exact cum stau lucrurile acolo, dar pe vremea mea momentul când se anunţau notele era acea perioadă când puteai să te ţigăneşti de la egal la egal cu profesorul pentru încă un punct în plus.

Nu-ţi convenea nota? Te duceai şi trăgeai de prof şi de foaia de examen şi căutai ceva în plus. Îţi convenea nota? Te ţigăneai oricum, doar pentru că poţi. La ASE nu se face la fel?!?

    18 comentarii

  1. nu, la ASE sunt obiectivi, nu-i loc de tiganeala…daca ai facut, primesti punctaj, daca nu, nu…nu vad ce e de discutat

      (Citează)

  2. “ASE oferă o platformă online prin care fiecare student îşi poate activa propriul cont pentru a avea acces pe internet la informaţii precum notele de la examene şi orar, care sunt înregistrate în sistem de profesori. Orange nu a oferit detalii despre modul în care obţine aceste informaţii, motiv pentru care ideea următoarea este pur personală şi s-ar putea să nu reflecte realitatea: Orange a încheiat un parteneriat cu ASE prin care a obţinut acces la aceste informaţii şi le transmite prin SMS studenţilor care îşi activează serviciul”.

    Probabil asa functioneaza din punct de vedere tehnic.

    De aici: http://www.giz.ro/gadgeturi/oferta-orange-pentru-studenti-afli-gratuit-prin-sms-notele-de-la-examene-15737/

      (Citează)

    • Cum functioneaza nu e asa important. ASE-ul are un sistem dezvoltat in care fiecare student are un cont in care isi vede notele, deci cineva le baga intr-o baza de date. Cum sunt adaugate acolo le ia si Orange si le transmite, desi am impresia ca adaugarea in baza de date se face cu cateva zile de intarziere fata de afisarea lor pe hartie la avizier.

        (Citează)

  3. Poate ne lamureste un (fost) student de la ASE daca notele se “negociaza” inainte de a fi trecute in catalog. La mine in facultate (Universitatea Bucuresti) doar doi profesori acceptau asa ceva, la restul nu aveai nicio sansa.

      (Citează)

  4. @Mark:

    WTF? Zici tu acolo ca la ASE toti profesorii sunt corecti si nu gresesc niciodata? Oaaa! Cum reusesc?

    Oricum, si la Poli se poate aplica sistemul asta. Ce nu spune articolul e ca la ASE notele nu se dau in aceeasi zi. Tiganeala din Poli de care vorebsti tu se intampla imediat dupa examen, in aceeasi zi si, maxim seara (in fucntie de momentul examenului)m studentii isi stiau nota. Dupa aia, profesorii predau notele la secretariat sau le trec in catalog. Ma indoiesc ca la ASE profesorii ar introduce ei notele in sistemul Orange. Cred ca am avut un singur curs la care nu mi-am stiut nota in aceeasi zi.

    Sunt convins ca totul tine de profesor si de intereseul pe care il arata. Unii fac corectura de fata cu studentul, lucru ce poate echivala cu un examen oral, cu toate avantajele si dezavantajele ce decurg din asta.

      (Citează)

  5. Noi nu negociam niciodata. Pe de alta parte, cand invatam luam note destul de mari, iar cand nu invatam ma multumeam si cu 5, deci n-am simtit niciodata nevoia sa negociez :P

      (Citează)

  6. in ase e o mare diversitate. unii profi afiseaza notele pe net sau pe usa biroului chiar si la o saptamana dupa examen, unii te cheama la ei in birou sa te vada la fata.. poate te-au mai vazut si pe la cursuri si-ti dau cateva sutimi in plus. dupa ce se rezolva si contestatiile (care nu se rezolva niciodata), se trimit notele la secretariat si de acolo sunt bagate cu o intarziere de cateva zile in baza de date si apar pe “pagina personala” (fiecare student din ase are asa ceva).
    acum… orange trimite automat mesaj cand intra nota in baza de date, dar foarte probabil tu deja iti stii nota de cateva zile

      (Citează)

  7. la poli era tiganeala de la 4 la 5 in principiu.

    am vazut tiganeli de la 6 la 7 care s-au terminat cu 4 si nu prea se risca lumea.

    pare mit urban dar am trait-o si pe asta:

    la un examen din anul 5 dupa ce l-am dat si am fcaut cat sa trec, zic eu, asteptam o sala intreaga rezultatele. Examenul era destul de lejer si nu prea se pica. Vine asta, intreba cine vrea 5, ridic mana impreuna cu cativa insi, intreaba cine vrea 6 ridica vreo juma de sala, cine vrea 7 – vreo jumate din cei ramasi. Dupa asta le zice alora ramasi: Restul la oral, ca 8 e nota mare.

      (Citează)

  8. Nu mai exista note afisate la avizier, studentii pot sa-si vada punctajele doar pe pagina personala sau la secretariat, dar varianta a 2-a banuiesc ca nu o foloseste nimeni, cel putin eu nu am auzit pe cineva sa nu aiba acces la net si sa-si vada notele acolo.

    De negociat nu exista, notele “apar” direct pe pagina personala, asa ca nu stii cand si cum te trezesti cu neplacerea…

      (Citează)

  9. Eu sunt la poli la etti.
    Si la noi anul asta s-a aplicat metoda de mai sus: a venit proful in clasa ( examen nenorocit de greu ) si a zis: cine vrea 5 se trece pe foaie si pleaca, restul dau examen.
    Au ramas cam 20% ( cei care chiar au invatat ).

    Si la noi au implementat sistem online cu situatia fiecarui student:

    studenti.pub.ro …da, au mai evoluat lucrurile si la noi.

      (Citează)

  10. Tu te tiganeai ca iti vedeau profii mecla la fiecare curs (poate doar marcpulete era mai rau ca tine), ca altfel nu ti-ai fi permis.

      (Citează)

  11. Sa nu deformam adevarul istoric, tu cu m. si cu restul erati din grupul vesel care nu statea niciodata mai in spate de randul 3, pt. ca altfel nu putea sa va vada “domnul profesor” cat de activi si interesati erati de cursul lui.

      (Citează)

    • Randul 1 sau 2, te rog. Totusi, ideea nu era sa ma vada proful, ca nu corecta nimeni lucrarile la modul “il stiu pe asta, sa-i dau 3 puncte in plus”, ci sa aud eu bine ceea ce zice, asta dovedindu-se un element foarte important in intelegerea unor chichite. Felul in care luam notite s-a dovedit a salva de multe ori situatia.

        (Citează)

  12. Totusi, ideea nu era sa ma vada proful, ca nu corecta nimeni lucrarile la modul “il stiu pe asta, sa-i dau 3 puncte in plus”

    Nu, doar ca la tiganeala iti luai puncte in plus pt. ca te stia, nu pentru ca erai tu maestru, cum zici mai sus.

    Am intervenit doar pentru ca citeste lumea blogul asta si ajunge sa dea la poli in loc de ase crezand ca e cum zici tu…

      (Citează)

  13. Bine asa Boris tata!
    Spune tu adevarul sa auda toata lumea.
    Viva la revolucion!
    Mergeti la ASE si votati Boris presedinte!
    Cпасибо.

      (Citează)

  14. Buna! Asa este, putem primi notele pe telefon, prin sms. Eu mi-am schimbat numarul, l-am modificat pe cel nou in pagina personala, si acum primesc sms pe numarul nou, tot Orange. Sms-ul il primesc in timp real, imediat ce se afiseaza nota pe pagina personala. De asemenea, daca nu ne convine o nota, in termen de 48 ore de la afisarea acesteia pe pagina personala, putem face contestatie, si daca nota se modifica, la fel se va intampla si pe pagina…Eu cred ca ASE-ul are o platforma intereseanta, unde studentul isi poate verifica notele, restantele, taxele (regia de camin, taxe pt facultate), orarul, isi poate alege optionalele pentru anul urmator…etc. Plus ca ai intimitate, nu mai stie nimenic e nota ai luat la un examen sau altul;))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus