un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mouse-ul tactil Logitech

12 Feb 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Mouse-ul din imagine, un Logitech M600 proaspăt lansat, are o suprafaţă tactilă. Poţi face scroll plimbând degetele oriunde pe suprafaţa sa, aşa cum ai face pe ecranul unui telefon. Ideea mi se pare bună, fiind mult mai confortabil să nu fii limitat de rotiţe şi sensibilitatea lor.

Ce nu înţeleg din comunicatul primit este dacă mai funcționează şi ca un mouse normal. Îl şi mişti pe birou sau cursorul se mişcă pe ecran doar pentru că tu mişto degetul pe suprafaţa mouse-ului, în timp ce acesta stă fix, aşa cum într-o vreme se făcuseră nişte mouși cu bila în sus?

    6 comentarii

  1. De feedback ai auzit? :)
    Tu preferi o tastatură onscreen uneia fizice?

      (Citează)

  2. Este o variatie pe tema magic mouse de la Apple. Practic inhiba butonul de scrollprin intermediul suprafetei tactile si include gesture – posibilitatea de a naviga back/forward între paginile browserului. Suprafața tactila este extrem de utila si nu are legătura cu deplasarea cursorului pe ecran ci doar gestionarea unor facilitati de navigare. Acest mouse va fi excelent de utilizat de către utilizatorii de desktop care vor putea beneficia de avantajele gesture aduse de curând in safari, firefox sau chrome.

      (Citează)

  3. @Stefan
    E o porcarie. Stiu ca acum e la moda sa se foloseasca o suprafata tactila la orice, dar sunt anumite lucruri in care butoanele sunt de neinlocuit. Prefer oricand o rotita de scroll unei suprafete tactile.

      (Citează)

  4. ^this

      (Citează)

  5. Daca driverul e synaptics degeaba.

      (Citează)

  6. eu am arc touch si nu e nimic interesant la el. pentru portabilitate este excelent dar la un desktop … prefer un tanc. cel putin in jocuri.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus