un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Google caută și sinonime

8 Feb 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

În imaginea alăturată puteţi observa că eu am căutat “silent” şi Google mi-a arătat rezultate cu “quiet”, ceea ce este foarte bine din punctul meu de vedere. Nu ştiam că poate face asta.

În altă ordine de idei, recomandaţi-mi un cooler foarte silenţios pentru socket 1156. Momentan este elementul cel mai zgomotos al calculatorului şi vreau să-l înlocuiesc cu unul mai calm. Procesorul este un Core i5-580 cu 4 nuclee, dar nu mă interesează aşa tare să-l ţin la o temperatură joasă, cât mai ales să nu facă zgomot.

    7 comentarii

  1. Orice Prolimatech. Cele care vin fanless ma refer. Sunt destul de scumpe totusi, incep de pe la 250lei. Altfel, Scythe Ninja 3, tot fanless. Sau Ninja 3 cu un ventilator Slip Stream de 1200 rpm sau mai putin. Io unu’, daca zici ca zgomotu’ este criteriul principal, mi-as achizitiona ceva fanless. Anyway, sunt convins ca ventilatorul de pe coolerul box (?) care-l ai acuma are pvm, de ce nu incerci sa-l scoti de pe auto si sa-l setezi la niste rotatii mai mici ?

      (Citează)

    • E deja setat pe modul Quiet. Tot face zgomot, ca e prost.

      Am experienta de la sursa, unde am luat una scumpa dar silentioasa si nu o aud nici daca duc urechea langa ea. Am auzit ca pentru procesoare ar fi bune cele Zalman, dar sunt indisponibile la eMAG.
      Astea fanless sunt bune? Ma gandesc ca fara un ventilator nu sunt asa eficiente si trebuie sa ma apuc sa calculez daca am loc de ele in carcasa.

        (Citează)

  2. Eu folosesc cooler-ul asta fanless http://www.azerty.ro/coolere/cooler-zerotherm-btf95-fanless pe un quad core de 2,5 Ghz. In full load (convertire video), dupa un sfert de ora, ajunge la 65 C si ramane asa si dupa 2 ore. Trebuie sa tii cont de dimensiuni daca nu ai o carcasa mare. Eu, unul, n-am avut probleme. In utilizare normala nu depaseste 36-38 C. Banuisesc ca se gasesc cooere in genul ala si pentru socket-ul tau :)

      (Citează)

  3. Intr-un cuvant, da. Prolimatech sunt best money can buy. Sau, cel mai bine, vezi pe lab501, au teste cu 25(parca) de coolere. Teste in adevaratul sens al cuvantului, articolul este ingrozitor de lung.

    In alta ordine de idei..acel scythe care ti l-am recomandat mai sus este recunoscut drept un cooler care se descurca excelent SI in conditii fanless, avand in vedere pretul.

    Altfel, si cel de la Zerotherm este ok dupa cum arata. Eu acuma am ceva de la ei in pc si sunt foarte multumit. Iar cat despre socketuri, in general pentru cam orice radiator exista si kit de adaptare la orice alt socket.

    Totusi, sa ne arati la ce te hotarasti pana la urma :)

      (Citează)

  4. Daca nu te deranjeaza pretul: Noctua NH-D14. La nevoie, merge si fanless.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus