un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Anunțurile săptămânii 5 feb 2012

5 Feb 2012  ·

GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

Primesc tot felul de anunţuri şi comunicate de presă, multe dintre ele interesante pentru toată lumea, dar ştiu că nu aveţi şansa să aflaţi despre ele decât dacă cei ce le primesc le dau mai departe. Aşadar, retrospectiva săptămânii:

Microsoft şi partenerii săi au lansat trei proiecte noi în HTML 5. Le găsiţi la adresele gsptv.ro, pressiunea.ro şi robot.okapisound.ro, dar aveţi nevoie de un browser compatibil HTML 5 pentru le vedea bine, adică Internet Explorer 9 sau ultimele versiuni de la celelalte browsere.

Orange a lansat o tabletă sub nume propriu, Orange Tahiti. Are ecran de 7 inci, rezoluţie 1280 x 800 pixeli, Android 3.2, dual-core 1,2 GHz, 5 megapixeli, stocare internă 8 GB şi slot de card. Seamănă cu un model Huawei văzut acum câteva luni şi nu m-ar mira să fie de fapt produsă de această firmă. Detalii pe www.orange.ro

Printre nominalizaţii din listă scurtă la Premiile Mondiale pentru Fotografie se regăsesc şi doi români. Concursul, sponsorizat de Sony, este unul gigantic, cu 112.000 de înscrieri din 171 de ţări şi premii pe măsură. Săpaţi pe www.worldphoto.org pentru detalii.

BitDefender a câştigat premiul AV-Test Best Protection 2011. Pe locurile următoare au fost Kaspersky, F-Secure, Panda şi Symantec. Sunt mereu uimit de câţi oameni preferă să spună “e mai bun X sau Y” în loc să laude şi să admire succesul deosebit pe care îl are această companie românească.

FIrma Heineken România are un logo diferit de cel al berii Heineken. Pentru 99,999% din români contează doar berea, dar poate că unii lucraţi inclusiv cu firma din spatele ei şi aşa aflaţi că au un nou logo în antet şi pe facturi şi din astea.

În luna februarie magazinul MarketOnline dă bani chiar şi pentru comisioanele anulate (prin 2 Parale). Cei cărora li se anulează un comision vor primi 3 lei pentru că măcar au generat lead-ul respectiv.

BenQ a vândut în România cu 35% mai multe proiectoare în 2011 decât în 2010, fiind lider de piaţă. Vânzările de proiectoare 3D au crescut cu 191%, iar cota totală de piaţă a BenQ este de 68% în ţara noastră.

F64.ro dă premiu o excursie în doi la Veneţia după o tragere la sorţi la care participă cei ce cumpără o cameră compactă Canon în perioada 1-14 februarie 2012.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus