un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Pe Regina Elisabeta e sens unic sau nu?

28 Jan 2012  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Până la urmă ce se întâmplă pe Bulevardul Regina Elisabeta cu banda unică ce urcă de la Eroilor spre Universitate?

Conform indicatoarelor, este doar pentru autobuze şi servicii de urgenţă, alt trafic fiind interzis în acel sens. Cu toate acestea, întotdeauna când trec prin zonă văd alte maşini mergând în sus, pe acea bandă, şi nu păţesc nimic chiar dacă îi vede Poliţia.

În principal sunt taxi-uri. Nu m-ar deranja ca acea bandă să fie deschisă în mod oficial şi pentru taxiuri, pentru că ar fi o metodă bună de a le încuraja un pic business-ul şi a le oferi o scurtătură grozavă spre centrul oraşului. Chiar şi în Anglia benzile rezervate pentru autobuze sunt de fapt pentru autobuze şi taxi-uri, iar pentru alte maşini amenda este de aproximativ 120 de lire, din câte ţin minte.

La noi văd şi multe alte maşini. Orice maşină. Unii de ies de la Kogălniceanu sau de pe la Izvor şi decid că n-au chef să ajungă la Universitate pe traseul legal, ci pe scurtătură aceasta, deşi e interzis. Iar poliţiştii care îi văd sau uneori chiar merg în urma lor par a-i ignora întotdeauna.

Prin urmare cum este în realitate situaţia? E o înţelegere tacită sau doar mi se pare mie că astfel de “aventuri” nu se sancţionează?

    9 comentarii

  1. Nu este nici macar pentru taxiuri. Este strict pentru transport in comun si pentru servicii de urgenta. Tot ce vezi in rest sunt doar nesimtiti. De cele mai multe ori nici nu se oboseste politia sa ii amendeze. Asta se intampla acolo.

      (Citează)

  2. Uite aici si filmat:

    http://www.trafictube.ro/cat-inseamna-asta-in-lei/

    Este banda pentru transportul in comun.

      (Citează)

  3. Eu am vazut de cateva ori politie la Pizza Hut oprindu-i pe “nesimtiti”.

      (Citează)

  4. eu auzisem altceva, si anume ca ar fi pentru “transportul public” – aceasta mica nuanta permite si taxiurilor accesul pe banda respectiva. acelasi principiu se aplica si pe bd Dacia (mai nou) intre intersectia cu Mosilor si pana la Howard Johnson.

      (Citează)

  5. Confirm si eu ce spune Raluxa, pe Dacia sub semnul de interzis scrie “cu exceptia transportului public”, deci la taxi e voie. Daca sharuiesc un taxi cu o gagica pana la ea acasa, nu e transport in comun? :P

      (Citează)

  6. Taxiurile au voie pe banda de transport public :)

      (Citează)

  7. pt ingineri: RATB este transport public paralel iar taxiul transport public serial. Taxiul e un fel de USB :-)

      (Citează)

  8. pe mine nu m-ar deranja sa le faca o banda speciala doar taximetristilor. ar incuraja traficul normal in general …

      (Citează)

  9. nici o intelegere , doar nesimtire crasa din acate.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus