un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noul Mondeo arată super super

12 Jan 2012  ·

AUTO  ·

14 comentarii

Cred că v-am mai spus ce mulţumit sunt de Fordul meu Mondeo care, deşi ediţie din 2003, merge perfect. Niciodată nu m-am simţit nesigur în el, niciodată nu m-am simţit fără stabilitate pe şosea, indiferent de viteză sau de curbă, niciodată nu m-am simţit lipsit de confort.

E maşina în care m-am urcat, iarna în mijlocul gerului, şi am plecat 200 de km la drum greu, fără să-i fac nici o verificare, nici măcar la cauciucuri nu m-am uitat. N-am avut timp. S-a dovedit că nici motiv n-aş fi avut, totul mergând perfect. Nu ştiu cum să zic, dar de câte ori văd pe altcineva cu un Mondeo ca al meu prin oraş, îmi vine să-l felicit şi să-i strâng mâna.

Acum câteva zile, la salonul auto de la Detroit, a fost arătat noul Mondeo, care în Europa va fi lansat abia în 2013. În sfârşit l-am văzut în imagini reale, nu în simulări pe calculator, şi arată extraordinar.

Grila față pare împrumutată de la Aston Martin Vanquish, dar important este că-i stă bine aşa. Arată nu doar a limuzină, ci şi a maşină agresivă, sportivă. Spatele este foarte similar cu cel de pe noul Focus Sedan şi, chiar dacă din imagini nu prea se cunoaşte, mă aştept să fie mai masiv decât cel de pe Focus.

Interiorul pare foarte elegant, dar şi Mondeo generaţia 4 avea un interior foarte bine făcut, spaţios şi elegant. Mă aştept ca 5-ul să nu dezamăgească. Tehnologiile incluse sunt cele cu care şi Ford Focus se laudă, adică dacă ai bani obţii un OZN pe cinste.

Din păcate, apare în Europa abia în 2013, că asta e strategia Ford. Anul acesta în SUA, sub numele Fusion (ştiu, la noi Fusion e o buburuză ciudată), dar în Europa se va numi Mondeo. Vreau-vreau!

Dacă ştiţi pe cineva de la Ford, spuneţi-le că vreau să fac un drivetest şi mă abonez de acum. De jumătate de an încerc să găsesc şi eu pe cineva acolo ca să pot conduce un Focus mai mult de 5 minute, aşa cum am făcut cu Prius-ul.

via Car Magazine si Automarket.

    14 comentarii

  1. Eu zic sa nu te entuziasmezi prea repede, e posibil sa nu arate deloc asa, mai ales avand in vedere ca modelele anterioare lansate in state n-au nici o treaba cu cele din europa.

      (Citează)

    • @AdrianG: scrie in linkuri de politica OneCar a Ford de a lansa acelasi model peste tot. Doar numele difera, la noi va fi Mondeo. Nu face nimeni inca un design atunci cand are deja unul de succes.

        (Citează)

  2. da, in europa a aratat mult mai bine :))

    si ia zi, cati km are masina ta, ca toate-s bune pana se strica.

      (Citează)

  3. Iti spun 100% sigur ca focusul sedan anterior noii generatii proaspat aparuta avea un complet alt spate in US fata de Europa. Pacat ca nu apucasem sa ii fac o poza cand am avut ocazia.

      (Citează)

  4. Mai difera legislatia. Parca in SUA erau obligatorii luminile de gabarit. Masina din poza vad ca nu are…

      (Citează)

  5. Sincer nu am stat sa citesc ce ziceai tu mai sus de “OneCar”, dar Fusion-ul actual din State nu are nimic in comun cu Mondeo-ul din Europa. Si cat am fost in State nu am vazut decat VW-uri modele ca in Europa si Focus 1 (nu 2). In rest nimic altceva (mici exceptii – probabil importate individual). Oricum, arata superb.

      (Citează)

  6. De pe Ford Romania Facebook:

    “Noul Ford Fusion este produs pentru America de Nord. In Europa va fi Noul Ford Mondeo. Desi vor exista similaritati, modelul european nu va fi identic cu cel din SUA. Fiti cu ochii pe noi si va vom tine la curent cu noi informatii despre momentul lansarii”

    Asa ca difera un pic.

      (Citează)

  7. Inscrie-te pe Club Ford (au si asociatie). Cei de acolo sunt invitati din cand in cand la evenimente organizate de reprezentante si ai mai multe sanse sa ajungi la volanul unuia astfel.

    Si mie imi place ce au facut din el, desi mi-as fi dorit sa schimbe spatele. Fata seamana foarte mult cu Aston Martin (dupa care sunt lesinat).

    PS: Am tot Mondeo, MK3 din 2003. Merge de rupe dupa 155 mii km.

      (Citează)

  8. Și nu uita de farurile împrumutate de la Lancer. :D

    În altă ordine de idei, mașina arată super.

      (Citează)

  9. O sa incerc sa vorbesc eu cu cineva de la Ford, daca se rezolva de un testdrive cu Focus iti dau de stire.

      (Citează)

  10. O masina pe care poti conta oricand la orice ora…am avut un Mondeo din 2001 dupa care a urmat unul din 2004 pe care-l am si-n prezent si pe care nu l-as da pe nici o alta masina!

      (Citează)

    • @Actzipild: n-am timp de Club Ford, plus ca eu vreau sa testez vreo 2 zile masina, ca altfel pot sa merg in showroom si sa ma uit la ea. Cu Priusul eu zic ca a iesit ok, ar fi o chestie benefica pentru ambele parti.

      @ipo: mersi! Daca nu merge, propun un protest in fata sediului.

        (Citează)

  11. Cand citesc ca sunt destui care ii strica placerea unuia sau altuia, va dati toti asi ai masinilor sau motoarelor.
    Lasati oamenii sa se bucure de ce vad.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus