un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Dimensiunea protestului

21 Jan 2012  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Nimic nu mă distrează mai mult decât discuţiile de genul “oare îşi va da Băsescu demisia din cauza acestor proteste?” şi “Băsescu a ţinut un discurs, dar n-a zis nimic de protestatari”. Păi hai să analizăm un pic cifrele.

Odată trecută ziua de sâmbăta trecută şi încheiată cu o mare bătaie generală la Unirii, chiar şi un mesaj de “fiţi calmi” nu şi-ar mai fi avut rostul. Momentul potrivit pentru mesaje a trecut, acum o săptămână s-a demonstrat că e nevoie de jandarmi mai mulţi şi tunuri cu apă.

Cât despre demisie şi proteste, câţi oameni sunt în Piaţa Universităţii? Cam o mie, nu?

Ştiţi cât înseamnă o mie de bucureşteni? 0,5 miimi din populaţie oraşului. Jumătate dintr-o miime, a 0,0005-a parte, dacă vă plac zerourile. 2000 de oameni? Abia o miime din populaţia capitalei. Mai mulţi oameni intră zilnic pe acest blog chiar dacă nu scriu nimic!

Apoi, din acea jumătate de miime din populaţia bucureşteană, am impresia că vreo sută erau acolo doar ca să pară cool pe Twitter dând mesaje din mijlocul mulţimii. Dacă îi pui să numească trei miniştri sau îi întrebi despre legile alegerilor anticipate sau constituţie nu ştiu, dar jos Băsescu și sus Che Guevara, ce spanac! Iar restul nu manifestau toţi pentru demisia lui Băsescu, ci fiecare cu partea lui. Am văzut de toate, de la “opriţi eutanasierea” la “legalizaţi iarba” la “nu-l mai lasați pe Țiriac să vâneze mistreți” la “gheorghe flutur nu uita, moldova nu e a ta” la “legea torţelor pe stadion” la “jos taxa auto” şi la “vreau de muncă”.

Amuzant ar fi fost să pice vreun sfânt în perioada asta şi să vezi 20.000 de oameni îngrămădindu-se la Patriarhie ca să se roage la moaşte invizibile sau să se îngrămădească după apă sfinţită, în timp ce în Piaţa Universităţii tot o jumătate de miime ar fi rămas.

    5 comentarii

  1. Mic dictionar revolutionar:

    Micro: cunoscut si ca Mic.ro, loc de unde n-ai ce sa-ti cumperi cand te duci la “meting”.
    Nano: unitate de masura a IQ-ului protestatarilor ultrasi.
    Pico: unitate de masura a bunului simt jurnalistin in monitorizarea si raportarea protestelor.

      (Citează)

  2. Procentajele mici se respectă şi în privinţa studenţilor. În acest an universitar sunt cel puţin 150.000 studenţi dar ei participă în jur de 100.

    Ce este interesant cum televiziunile ai inoculat ideea de revolutie cand de fapt nu e nici măcar un protest.

    Mai multe violenţe sunt la un meci Steaua – Dinamo dar nu sunt date la TV.

    http://www.andreibartesch.com/protestele-ianuarie-2012/

      (Citează)

  3. *au inoculat

      (Citează)

  4. La Baia de Aries a manifestat un singur cetatean din cei 2000 ai orasului si a aparut ca o curiozitate pe toate posturile de stiri. Proportia se pastreaza si la Bucuresti: 2000 (cand s-a atins maximul) din 2 milioane (oficiali).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus