un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mai functioneaza Internet Cafe-urile?

6 Dec 2011  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

Acum 10-12 ani era plin de Internet Cafe-uri, de mergeam pe acolo şi jucam Starcraft şi Quake 2 și Diablo 2 şi ce se mai juca în reţea până ne dădeam duhul şi ultimii bani. Eu mergeam în nişte “neturi” de cartier, din alea unde în timp învăţai că la calculatorul din colţ nu merge bine monitorul, că cel din centru are tasta TAB stricată şi că lângă el este unul cu mouse cu bilă care merge prost.

Ţin minte că în Tineretului n-a fost niciodată un loc mişto care să ţină mai multe luni. Am fost cândva la unul de pe aici ca să jucăm un FIFA şi în interior, între zeci de copii, dormea un câine vagabond, din ăla răpciugos, de ar fi trebuit să stau cu picioarele pe el ca pe un scăunel. Adminul sălii era mai degrabă interesat să se distreze cu nişte copilaşi isterici care-l cunoşteau personal şi care jucau MU Online până stricau mouse-urile, decât să câştige nişte clienţi noi.

Cred că multe săli s-au închis din lipsă de interes a patronului, care a băgat banii în calculatoare şi mese şi a angajat un admin vai de el şi gata, credea că se îmbogăţeşte fără să dea niciodată pe acolo. Iar în timp adminul îşi făcea nişte prieteni care stăteau degeaba pe la sală şi se uitau pe monitoarele altora care joacă sau se băgau în faţă, era scandal, era mizerie, monitoarele şi moușii şi scaunele se stricau şi nu mai investea nimeni în altele, aşa că noii clienţi nu apăreau niciodată şi cei vechi se mutau imediat ce apărea un nou “net”, ca să-l trolleze şi pe acela în speranţa secretă că va fi mai bine.

Chiar şi atunci auzeam însă de nişte locuri mai de soi precum Discovery, Opal sau celebrul Forte din Constanța. Mai există acestea? Au calculatoare puternice, au licenţe acum, au suficiente încasări încât să-şi menţină business-ul? Mai merge cineva în ele, acum când fiecare are Internet acasă şi jocul în reţea este mult mai simplu de jucat? Or avea acum sau or fi avut cândva profit?

Firma din imagine am văzut-o zilele trecute pe Calea Victoriei. Nu ştiu dacă acolo este acum Discovery (sau poate a fost mereu acolo) şi dacă mai funcţionează.

    19 comentarii

  1. Opal mai este, trec destul de des pe acolo fiind la 3 statii de mine si vad ca e deschis. Acum cativa ani numai acolo mergeam, cel care se ocupa era un prieten. Sala mi-a placut pe vremuri, era ok, fara scandal, toata lumea disperata in primul rand dupa CS, eu unul ma jucam GTA.
    In fine e deschisa in continuare si patronul vad ca are un Mercedes nou, deci e posibil sa le mearga inca :P

      (Citează)

  2. http://best-cafe.ro/

    nu se fumeaza inauntru
    nu se accepta boschetari si tot felu de elemente mirositoare

    arata f bine si serviciile sunt bune :)

      (Citează)

  3. Discovery Arena este unul dintre cele mai vechi si renumite i-cafeuri din Buc, a gazduit o gramada de echipe competitive (CS, Dota) si e la o aruncatura de bat de Tineretului, pe Serban Voda.

    Din cate vad inca mai exista, la fel si Opal, dar nu stiu cat se mai merita ca afacere.

      (Citează)

  4. De un an si ceva am vazut si in Tulcea mea un net-cafe nou si tinand cont de faptul ca 90% din net-cafe-uri s-au inchis in urma cu 2-3 ani am zis ca nu rezista mai mult de 6 luni, dar surpriza, este si azi deschis. Din ce am observat e curat si ingrijit si cred ca mai mult se duc acolo cei care vin de prin alte parti ale tarii ori ale lumii si vor sa dea un mail ori sa printeze ceva primit pe mail, nu cred ca mai vin prea multi pentru jocuri.

      (Citează)

    • @Dragos: cati vin din alte parti ale tarii sau lumii in Tulcea si vor sa si trimita emailuri sau sa printeze? Tocmai in Tulcea? Unul pe oras e ok, nu zic ca n-ar fi, dar nu cred ca astfel le vin banii.

      @Mihai: Discovery e pe Serban VOda? Ca poza din articol e facuta pe Calea Victoriei aproape de Piata Victoriei.

      @Alex86: habar n-am, n-am auzit niciodata de el. Eu mergeam pe la Budapeste, unde o vreme a fost Attack, apoi un alt net-cafe intr-unul din blocurile alea mari din dreptul intrarii in pasaj. Acolo l-am cunoscut pe Nihasa acum multi ani.

      @Mihai: eu n-am stat niciodata pe IRC. Nci macar nu stiu sa ma conectez la un canal sau sa dau niste comenzi pe acolo. Am incercat o data si nu mi-a iesit.

        (Citează)

  5. Cand am fost in Timisoara ultima data, ma minunam ca, langa Campusul Studentesc, exista un internet cafe. Avea scris pe usa “Age of Empires 2”.

      (Citează)

  6. Intelli Cafe fix vis-a-vis de Opal de la Foisorul de Foc. Calculatoare puternice, gear de la Logitech si Razer, scaune confortabile si mari, multe licente la jocuri. Peste Opal cu mult. Si pretul nu ceva gen 3.5 Ron/h.

      (Citează)

  7. prin 2001-2002 mai era Cafe Archon , tot in zona ta… pe strada aia vizavi de Dines

      (Citează)

  8. @Alex86: Era cumva ala de avea ultimul calculator din fund intr-un fost WC?

      (Citează)

  9. @radu mai degraba astazi le-am putea numi games-cafe-uri.

      (Citează)

  10. Salile astea mari mai functioneaza pentru gaming intens(concursuri).

      (Citează)

  11. oricum, imi amintesc vremurile in care toata lumea era pe chat, undernet, conectati cu mIRC-ul :)

      (Citează)

  12. Eu ma jucam tot la Tineretului – Starcraft.
    Veneam noaptea dupa ora 23:00 si stateam pana dimineata (era ma ieftin). Ce vremuri.. si acum as mai juca dar din pacate Strcraft2 nu il mai gasesti la icafe

      (Citează)

  13. Celebrul Internet-cafe FORTE din Constanta inca functioneaza … probabil ca a ramas singurul din oras … are cam 100-150 computere, mancare si bautura la preturi super mici …

      (Citează)

  14. acolo este Discovery 2 din calea victoriei.
    iar Discovery 1 (cel vechi de cat constantinescu) se afla in Serban voda nr 199 (Tineretului..)

      (Citează)

  15. acolo este Discovery 2 din calea victoriei.
    iar Discovery 1 (cel vechi de cat constantinescu) se afla in Serban voda nr 199 (Tineretului..)

      (Citează)

  16. video game designer:
    Eu ma jucam tot la Tineretului – Starcraft.
    Veneam noaptea dupa ora 23:00 si stateam pana dimineata (era ma ieftin). Ce vremuri.. si acum as mai juca dar din pacate Strcraft2 nu il mai gasesti la icafe

    il gasesti la Discovery Arena , Elena Cuza 42

      (Citează)

  17. Da mai functioneaza, iar in Bucuresti mai sunt, inca, cateva.
    Iata un exemplu: Maxinet Cafe din Bucuresti, zona Universitatii. E un loc foarte linistit cu de toate. Recomand!

      (Citează)

  18. http://www.maxinetcafe.ro

    Preturi decente!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus