un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Game of Thrones sezonul 2 apare la primavara

1 Dec 2011  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Uite şi o veste bună pentru iubitorii serialului Game of Thrones, inspirat de cărţile lui George Martin. Sezonul 2, făcut după a doua carte din serie, va apărea la primăvară, mult mai repede decât mă aşteptam. Se pare că şi producătorii şi-au dat seama că au un hit la dispoziţie şi nu vor să lase oamenii să uite de el.

Vestea şi mai bună este că intenţionează ca sezoanele 3 şi 4 să fie filmate în acelaşi timp, chiar dacă la televizor vor rula în ani diferiţi. Vestea proastă este că vor să spargă al treilea volum în două sezoane, adică acestea despre care era vorba, ceea ce înseamnă că abia sezonul 5 va urmări cartea a 4-a şi nu m-ar mira ca şi acela să fie rupt în mai multe bucăţi. Acţiunea se complică, apar tot mai multe personaje, pare logică decizia lor.

via IGN.

    12 comentarii

  1. Cand m-am uitat pe Community Site-ul Game of Thrones (http://viewers-guide.hbo.com/) si am vazut harta cu tot tinutul, cu povesti despre fiecare familie si despre fiecare oras/cetate de pe acolo, mi-am dat seama ca ce am vazut in sezonul 1 e doar o firmitura din ceea ce urmeaza.

      (Citează)

  2. Eu cred ca au fost usor timpiti cind au luat decizia de a filma doar un sezon.
    Sezonul 1 m-a prins pina si pe mine, care sint pretentios rau.
    Eu inca mai injur ca Doctor Who va fi reluat abia peste un an.

      (Citează)

  3. Cand ti-am citit articolul am crezut ca au modificat data primului episod din sezonul 2. 15 aprilie e de mult tare, nothing new here.

    Ca o paranteza, cred ca Mos Nicolae o sa-mi aduca cartile, tre’ sa fie macar la fel de bune ca serialul.

      (Citează)

    • @Cristi: dar de ce nu citesti cartile? Sezonul 1 a fost foarte slab comparativ cu toate intrigile si personajele si smecheriile politice care se intampla in carti. Iti place Zidul sau King’s Landing sau cum traiau calaretii? Pai sa vezi ce misto sunt prezentate in carti si ce univers bogat deschid.

      @jules: esti pretentios dar te uiti la Doctor Who? :P

      @mihai: sunt carti foarte bune.

        (Citează)

  4. no more Sean Bean

      (Citează)

  5. @fan barca: lol, la ce te asteptai? Nu stiai ca Sean Bean moare in toate filmele?
    http://www.youtube.com/watch?v=zJODirze5EM
    :D

      (Citează)

  6. Pai de cind Doctor Who e atit de low ? Ca nu inteleg.
    Adica daca umbla vorba ca e naspa, atunci asa o fi, da sa stiu si eu :) Oricum o sa ma uit in continuare.

      (Citează)

    • @Jules: mi se par prea bazaconii episoadele.

      @enzo: Tolkien a scris o poveste despre prietenie in fata raului, despre faptul ca si cel mai mic om poate face o diferenta, despre curaj si dragoste si din astea. Romanele lui Martin sunt despre razboaie pentru putere, nu e nici un personaj pozitiv, ca fiecare are problemele lui, nu exista ceva mai sus de interesele imediat decat in foarte putine cazuri. L-as compara mai degraba cu Dune pentru ca are tot felul de intrigi si comploturi si lupta pentru putere.

        (Citează)

  7. Serialul a fost foarte mijto facut, decoruri, costume, actori, totul potrivit la fix.
    M-a ‘prins’ aproape la fel de tare ca “Rome”.
    Cartile m-au dezamagit, trebuie sa recunosc. Derularea evenimentelor e fortata, uneori ridicola, pe cat e de bine documentat decorul si tot universul de familii cu traditii medievale pe atata e de prost e gandit firul epic si rasturnarile de situatii. Pur si simplu stupid in stilul caracteristic, american.
    Pe cat avansezi cu povestea pe atat incepi sa te gandesti: ce dracu? ne ia asta de prost?
    E clar scris pentru americani, adica nu prea inteligent. Modelul medieval e inspirat in mare masura de la francezi si englezi imbinat cu mitologie scandinava.
    Daca e sa citesc ceva, multumesc nu! fara George Martin! prefer oricand Fratii Jderi a lui Sadoveanu, e mult, mult peste ca talent scriitoricesc. Se simte ca e doar un scenarist.

      (Citează)

  8. Si eu stiam ca sezonul 2 va veni in primavara lui 2012 inca de prin vara.
    Cat despre impartirea cartii 3 in 2 sezoane este o mutare oarecum normala tinand cont de 2 elemente: 1. volumul a fost impartita de unele edituri in 2 volume (3.1 Steel and Snow, 3.2 Blood and Gold) deoarece este, daca nu ma insel, cea mai lunga carte din serie; 2. volumul abunda de batalii mai mult sau mai putin spectaculoase ceea ce inseamna un buget mult mai mare. George Martin a recunoscut ca au fost probleme cu bugetul alocat si pentru sezonul 1, care n-a avut nicio batalie mare.

      (Citează)

  9. De parca ar fi asa greu sa le proceseze pe computere cum se face mai nou.
    Cartile nu abunda de mari batalii nici ele, eventual scene de ‘afara’ gen ‘cucerirea oraselor libere’.
    Multa lumea l-a comparat cu Tolkien – Lord of the Rings – dar eu zic ca nu prea ai ce sa compari, eventual ca si scenarii de film.
    Sincer sa fiu mi-ar placea un serial sau un film despre Constantinopol, nu neaparat caderea lui ci mai degraba anii de glorie cand a fost kilometrul 0 al civilizatiei pre-medievale.

      (Citează)

  10. Pai tocmai aia ziceam si eu, nu prea ai ce sa compari, poate la decoruri si personaje fantastice.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus