un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Doar eu sunt mulțumit de finala Vocea României?

28 Dec 2011  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

Câtă înverşunare pe net, cât scandal pentru că a câştigat Ştefan Stan finala emisiunii Vocea României. Manevră! A câştigat cazul social, cu maică-sa în public şi o viaţă tristă! A câştigat omul lui Smiley pentru că Smiley face reclamă la Cosmote, sponsorul emisiunii Vocea României! Merita Dragoş! Merita Sanda! Merita Iuliana! Românii sunt idioţi şi nu ştiu să voteze! Românii nu ştiu să recunoască talentul!

Oamenii ar trebui să înţeleagă că la un vot public există întotdeauna şansa ca majoritatea să nu gândească la fel ca ei şi rezultatele să nu fie pe placul lor. E ca la alegeri, uneori nu ies cei pe care i-ai votat tu, dar acesta e sistemul şi niciodată pierzătorii nu vor fi mulţumiţi. Important este ca pierzătorii să fie suficient de maturi încât să priceapă faptul că înjurăturile şi scandalul nu-şi au rostul, dat fiind sistemul.

Caz social şi viaţa tristă? Daţi vina pe ProTV, care încă din prima emisiune i-a pus pe toți să vorbească despre ce viaţă rea au, cine le-a murit în familie şi cine e grav bolnav. Aici e doar vina ProTV-ului, care putea să pună accentul pe voce şi atât, nu să o dea în chestii melodramatice. Şi lasă că toţi concurenţii au avut ceva tragic de zis, pentru notă mare la acest capitol.

Toţi cei 4 concurenţi din finală au voci foarte bune. Realizarea cea mai mare este că au ajuns acolo, fiindu-le recunoscut talentul prin acest act de prezenţă. Votul final, ca la toate emisiunile de acest gen, poate genera nişte surprize. E ca în fotbal, unde de multe ori meciuri mai frumoase sunt în semifinale decât în finala mare a campionatului.

Mie mi se pare că a câştigat cine trebuie. Sunt chiar mulţumit de rezultat. Sunt însă singurul care crede asta? N-am votat, dar dacă m-ar fi obligat cineva să aleg dintre cei patru din finală, l-aş fi ales pe Ştefan. Chiar mi se pare că are o voce bună şi am zis asta încă de la primul duel, de la începuturile concursului.

Chiar ÅŸi dacă aÅŸ considera cele 4 voci egale, cum ziceam mai sus, Åžtefan are cea mai bună prezență scenica. E mai fotogenic, mai înalt, stă mai drept, zâmbeÅŸte mai frumos, se prezintă mai bine pe scenă. Am fost mereu primul care a glumit pe seama maieurilor sale cu pieptul dezgolit, dar în practică asta doar arată că poate să îmbrace orice Å£inută de show ÅŸi dă bine ÅŸi “îmbrăcat” ÅŸi “dezbrăcat”, ca să zic aÅŸa.

Până la urmă e o emisiune în care cânta unii pe scenă. De ce atâta înverşunare? Parcă ar fi câștigat un afon care cântă mai prost decăt oricare dintre noi în duș, nu un om talentat.

foto via costin.ro

    19 comentarii

  1. Foarte neinspirată ipostază… Chiar ÅŸi Andra nu are maiou cu decolteu. Păi asta e viaţă?

      (Citează)

  2. Asta e ca şi cum ţi-aş zice eu (în caz că ai fi microbist stelist şi ar câştiga Dinamo meciul cu Steaua): Ce te oftici atâta, au câştigat nişte oameni talentaţi cu mingea, asta e, amândoi erau talentaţi, se mai întâmplă.

    Mă rog, sunt 99% sigură că nu eşti microbist, aplică şi tu ideea pe ceva la care ţii.

    Concluzia: dacă Ştefan nu era preferatul tău, n-ai mai fi fost aşa obiectiv.

    @nashu: “Chiar ÅŸi Andra nu are maiou cu decolteu”?!

      (Citează)

    • @puttycat: pai in fiecare an sper sa castige si McLaren ceva, dar nu se poate. Nici la snooker nu castiga cine-mi place mie. Asta e, sunt altii mai buni. Ma supar, dar diferenta este ca nu incep sa acuz de manevre si comploturi.
      Stefan nu e preferatul meu, mie imi placea de tipul ala Max sau ceva asa, de era foarte bâțâit, si de Liviu… ceva, care a iesit la duel pentru ca era racit in ziua aia (si cam ingamfat). In finala nu stiam cine a ajuns pana nu am deschis televizorul luni seara. Dar ma bucur ca a castigat Stefan, da.

      @Dan: bine zis. Cat despre Iuliana, duetul cu Voltaj mi s-a parut ok, desi nu stiu in ce masura a percutat cu cei care chiar au votat.

        (Citează)

  3. si eu sunt multumit :) foarte chiar

      (Citează)

  4. Brenciu face reclama la Romtelecom aka Cosmote, iar Loredana e cu Boncea, deci şi despre ei se putea spune că au aranjat.

    Iuliana a ratat toată finala. Când a cantat melodia celor de la Abba, a rămas de câteva ori fără aer. De duetul cu Voltaj nu mai vorbesc.

    Cristi are cea mai bună voce, însă stă mai slab la prezenta scenică.

    Singurii care au făcut spectacol de la început au fost Stefan şi Dragos. A câştigat Stefan.

      (Citează)

  5. Am urmarit putin show-ul de la inceput. Spre finala, semifinala am fost mai prezent. Vocea cea mai buna mi s-a parut a lui Dragos.
    Sunt convins ca cel putin ultimii 8 dintre cantareti au sa aiba viitorul asigurat de MediaPro Records …
    Referitor la vot mi-ar fi placut sa anunte procentele cu care au fost votati, eventual diferenta de voturi dintre ei si casa elimine orice dubiu ulterior, sa fi adus un notar in studio sa certifice.

    Pe cand sezonul 2 din V.R ?

      (Citează)

  6. SI eu sunt multumita desi nu a fost cea mai buna prestatie a lui in finala, dar cand l-am mai ascultat mi-a placut cel mai mult.

    Sincer, ma asteptam (si toti cei cu care eram se asteptau la asta), sa castige ingerasul lui Loredana, ca deh, Boncea, etc…

    Si mi-a mai placut de Cristian dar tipa a fost foarte slaba.

      (Citează)

  7. Am fost surprinsa cata ura a fost indreptata spre Stefan dupa ce a castigat, desi pe durata concursului a fost cumva “preferatul ” publicului. Din primele editii am sperat ca in finala sa ajunga el si Dragos ( doar pe ei i-am votat de-a lungul show-ului ) , am avut emotii cu Iuliana – era mult mai promovata si arogantul ala de Brenciu avea un fix ” e tanara , e talentata” hello TOTI sunt tineri si talentati haha , in fine …bine ca nu au repetat figura de la “Romanii au talent” cu cazul social/ generatia tanara bla bla :D Au fost multe voci bune in concurs , dar Stefan pe langa voce are prezenta, se vede ca atunci cand e pe scena canta din placere,e relaxat si nu se forteaza sa atinga anumite note doar ca sa impresioneze..asa ca si eu sunt multumita de castigator :D

      (Citează)

  8. Eu am şi bănuiala că publicul emisiunii a fost majoritar format din femei, de-aici şi votul în masă cu pieptosul dezgolit. Nu-mi imaginez bărbat să-l fi votat, în afară de prieteni. Şi Smiley, ofc.

    Asta e, Iuliana o să crească şi poate mai cântă şi ea cu sfârcurile la vedere, sau măcar în chiloţi, să convingă hornăciunile de pretutindeni cât e ea de talentată.

      (Citează)

    • @puttycat: dar de ce crezi ca femeile n-au votat singura femeie din finala, Iuliana? Mie asa mi s-ar parea logic. Nu e ca daca-l voteaza pe unul sau pe altul o sa vina personal la usa la ele sa le “multumeasca”.

        (Citează)

  9. Ah, pentru iubitoarele lui Ştefan, nu ştiu dacă aţi văzut o mostră din măiestria lui muzicală: http://www.youtube.com/watch?v=eR_iU5rIga0

    Minunat, zic.

      (Citează)

  10. Oamenii sunt rai , unii retarzi si foarte foarte subiectivi ! Sunt de acord in totalitate cu alegerea lui . La mine in dept unde lucrez 99% din oameni au fost de acord cu alegerea si l-au si sustinut foarte tare pentru prezenta pe care o afisa intotdeauna pe scena . Stima

      (Citează)

  11. @nwradu: C’mon, femeile sunt creaturi rele, până ÅŸi “prietenele” se bârfesc una pe alta ÅŸi nu ezită să se certe pe bărbaÅ£i, joburi, sau mărunÅ£iÅŸuri care le stârnesc invidia.

    N-au votat-o pentru că e mai tânără, mai frumoasă şi mai talentată.
    (eu sunt excepţia care confirmă regula :P)

      (Citează)

  12. Adică eşti mai bătrână, mai urâtă si mai afoană si tot ai votat-o?

      (Citează)

  13. True story. Dar măcar nu sunt şomeră!

      (Citează)

  14. Eu n-am urmarit VR…am vazut doar finala cu niste prieteni de familie, dar nu mi s-a parut el cea mai buna voce.

      (Citează)

  15. si eu sunt multumit de rezultatul de la finala Vocea Romaniei si am si scris pe acest subiect. Mie mi s-a parut ca Stefan transmitea ceva publicului si era placut, probabil de asta l-au si votat majoritatea.

      (Citează)

  16. reminds me of cougar town … beady eyes :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus