un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cele mai bune rasarituri stranse de Samsung

24 Nov 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

Ieri am fost la evenimentul final al competiţie Samsung Images. Au fost trimise în concurs aproximativ 3000 de imagini cu răsărit de soare, aşa cum era tema, iar juriul a ales vreo 12 pentru a fi premiate cu câte o cameră foto Samsung.

Fotografiile premiate le puteţi vedea aici, iar mai jos sunt cele 3 care mi-au plăcut cel mai mult din toate:

Îmi place compoziţia în fotografia cu motocicleta. Îmi inspira aventura, tinereţe, trăit momentul, o noapte frumoasă pe plajă care s-a finalizat privind, în tăcere, răsăritul de soare. Cea cu ceata printre copaci, în lumina dimineţii, bănuiesc că nu mai are nevoie de explicaţii. A treia imagine îmi place deoarece păsările sunt bine focalizate şi îmi transmit aceeaşi idee de salutare a dimineţii şi a soarelui (mă simt ca la orele de compunere din generală).

Mai jos sunt cele trei imagini pe care le-am trimis eu la concurs. Am învăţat, cu ocazia evenimentului final unde am văzut multe alte imagini, că fotografii cu adevărat senzaţionale sunt foarte puţine. 5-10 la câteva mii de înscrieri. În rest, pentru fiecare imagini bună din concurs (aşa cum şi ale mele), mai exista alte 1000 la fel de bune.

Evenimentul în sine a fost destul de interesant. Atmosferă a asigurat-o Cabral, un show-man excelent pentru astfel de evenimente. Câteva scurte discursuri, prezentarea juriului (ocazia cu care l-am cunoscut şi pe Alex Mazilu și pe Cătălin Beldea), inagurarea unui perete video pe care sunt puse 12 televizoare ce prezintă toate imaginile din concurs şi apoi afişarea fotografiilor câştigătoare. O reprezentantă Guiness World Record a acordat diploma pentru cea mai mare expoziție digitală. M-am jucat un pic cu Samsung NX200 (un DSLR micuţ, fără oglindă), un aparat care mi s-a părut capabil şi destul de complex în setări avansate.

  2 comentarii

 1. “Samsung NX200 (un DSLR micuţ, fără oglindă)”

  ptiu, cum vine asta?

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus