un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

BitDefender a lansat o versiune gratuita, fara nici o limitare

25 Nov 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Ieri dimineaţă am fost invitat la o discuţie cu echipa BitDefender (antivirusul este făcut de români, dar e imposibil să nu ştiţi asta deja), însă nu am putut participa. Chiar şi fără a-i cunoaşte pe oamenii din spatele acestui software, nu pot să nu aplaud lansarea versiunii BitDefender Antivirus Free.

Mie asta mi se pare calea cea mai bună de a cuceri o cotă cât mai mare din piaţă. În acest moment eu văd două aspecte:

  1. există foarte mulţi oameni care au nevoie doar de o soluţie rapidă şi eficientă de scanare a fişierelor pe care le downloadează în calculator.
  2. sunt deja câteva soluţii freeware pe piaţă care oferă tocmai asta.

Aşa că dintr-o dată BitDefender a devenit mult mai atrăgător (ultima oară făcuse asta atunci când s-a mutat Ligia Adam la ei :P) pentru o mare parte din utilizatorii de calculatoare. Eu mă consider un power-user în adevăratul sens al cuvântului, ştiu ce downloadez, ştiu ce rulez, ştiu să scap şi de un virus dacă îmi intră în sistem, dar tot prefer să evit bătaia de cap utilizând un astfel de program. Ca şi în medicină, e mai simplu să previn decât să tratez.

Nu o să mă convingă nimeni că pot lua viruşi doar trăgând filme sau muzică de pe net, dar mi s-a întâmplat de multe ori să iau vreo arhivă sau vreun soft sau vreun crack sau un “youtube to mp3” sau altă drăcie şi să urle toate alertele. V-am spus, nici chiar eu n-aş renunţa la antivirus.

Partea cea mai bună este că versiunea gratuită de BitDefender nu are limitări. E un antivirus complet, scanează în timp real, protejează sistemul, face update-uri de câte ori este disponibil unul, ba chiar cei de la BitDefender promit că merge direct, fără să pună întrebări şi să ceară tot felul de confirmări. Gratuit. Vrei mai mult? OK, dai bani şi treci la o versiune mai avansată, care te avertizează şi de un phishing sau are şi un firewall încorporat.

Link pentru download BitDefender Free Antivirus.

N-am fost astăzi la discuţie, aşa că nu ştiu ce să zic despre următorul aspect mai mult decât o bănuială: versiunea free de pe site-ul românesc (linkul de mai sus) include scanner în timp real şi toate funcţionalităţile. Versiunea free de pe site-ul international, în engleză, cred că este doar de tipul “on-demand”, adică nu scanează pe măsură ce accesezi fişierele, ci doar când îi ceri tu, iar de obicei ceri când este prea târziu.

Dacă e aşa şi doar versiunea românească este atât de cool, tot respectul meu.

    12 comentarii

  1. Da, chiar e ok, l-am instalat imediat ce aparuse pe laptop-ul sotiei; totul e ok, merge bine, auto update, doar in limba romana …

    Am ramas blocat cand, dupa instalare, cere autentificare ca sa inceapa sa downloadeze automat definitiile de virusi. Ofera logare cu cont de google (google account) sau facebook. Am mers pe logare google, si acolo iti cere sa-i dai accept la contacte.

    Romanului din mine imediat i-a zburat mintea ca e posibil sa ia contactele si sa le trimita un email promo. Pana nu te autentifici, protectia nu se activeaza.

    Am continuat cu google-ul, pana acum, n-au fost probleme.

      (Citează)

  2. N-am mai folosit de mult Bitdefender, totusi cu ani in urma (cand il foloseam), am fost dezamagit de resursele uriase pe care le folosea. Pe un calculator mai slabut se comporta la fel de urat ca si Kaspersky.

    Compara Bitdefenderul cu Avira, la consum de resurse si o sa ai un soc.

      (Citează)

  3. KIS 2012 ruleaza finutz . e adevarat cere resurse cum spunea Bogdan mai sus dar isi merita toti banii

      (Citează)

  4. Nu mi-a placut. Prea simplu si foloseste prea multe procese. Back to avast. Nu mai zic ca atunci cand am vrut sa il dezinstalez ceva a mers prost. Nu mi-am batut capul si am dat un system restore. Acum cativa ani cand l-am mai incercat aceiasi poveste la dezinstalare. So no, nu ma convinge.

      (Citează)

  5. Instalat Bitu’ free. Blocat sistemul. Mesaje aiurea pe ecran. Dezinstalat instant. Probabil cel cu bani se comporta altfel dar eu nu sunt convins. Piece of junk. Inteleg ca platesc ceva banutzi bloggerilor pt oleaca de promovare, ca doar nu o fi coincienta coincidentelor ca tu, arhi, zoso si altii sa va fi sculat dimineata cu Bitdefender in gand….so, back to avira…

      (Citează)

  6. @Bogdan, dar cum ți se pare impactul asupra sistemului?

    @Bogdans de ce ai considerat acest aspect un impediment?

    @Serban, ne poți spune ce mesaje ai primit? Când s-a blocat sistemul, mai aveai și altă soluție de securitate cu protecție în timp real instalată? Mulțumesc!

      (Citează)

  7. @alexandru. Salut . Nu, tocmai dezinstalasem AVIRA pentru a face loc Bitului. Sincer nu mi-a dat prin cap sa fac o captura de ecran sau sa le memorez. Sistemul este curat. Inca o problema: cat timp avea activ AddBlock-erul de Firefox activ, nu-mi vedea link-ul de download pe pagina Bitdefender…Daca vrei refac pasii si-ti spun ce se intampla.

      (Citează)

  8. @Serban, apreciez dacă poți să refaci pașii și dacă ne trimiți detaliile la bitsy@bitdefender.com. Un weekend excelent!

      (Citează)

  9. @alex, ok am sa refac pasii, dar nu cred ca am timp in seara asta…sper ca maine si-ti dau toate detaliile.

      (Citează)

  10. da asa e pe un quad nu se prea simte un av asa cum era inainte pe dualuri mai slabe sau chiar single coreuri..

    am fost la un pas sa cumpar si eu bitdefender pana cand mi-a dat un bsod si dadea si niste mesaje total aiurea in action center. pacat pentru ca il consider printre cele mai bune.

      (Citează)

  11. @Alexandru Constantinescu: E un antivirus cu putine module si din punctul meu de vedere nu se justifica sa utilizeze atatea procese. Si o alta chestie, nefiind atat de complex poate da impresia ca nu te protejeaza atat de bine ca alt antivirus. :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus