un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Firefox o cam ia la vale

1 Oct 2011  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Ieri văd pe twitter că a apărut deja Firefox 8 beta. 8 beta? Acum câteva săptămâni rulăm versiunea 3.6. Ştiind ciclul de dezvoltare al celor de la Mozilla, asta trebuia să însemne că FF 7 e deja gata în versiune finală.

Verific şi e adevărat. Firefox 7 e deja gata de download. După cum vă spuneam, acum câteva săptămâni rulam 3.6. Am trecut la versiunea 6 ca să văd noua interfaţă. Acum deja a apărut 7 şi nici măcar nu găsesc ce aduce nou. Probabil nimic. Peste 6 săptămâni va apărea versiunea 8 finală. Peste alte 6 săptămâni, 9 beta. E clar că îmbunătăţirile vor fi minore, deoarece nu este timp să adaugi “features” noi şi bune şi bine gândite, ci doar să corectezi buguri şi poate să mai umbli pe la viteza de randare. M-am săturat. Nu văd niciun motiv pentru a face upgrade.

    12 comentarii

  1. Bine ca te uiti cand iti arata Mecdonalț furculița, dar te-ai saturat de Firefox ca iti arata o cifra. E acelasi marketing. Atat.

      (Citează)

  2. poti incerca dev versiunea 10… easy as that

      (Citează)

  3. btw exista chrome 16 pe acelasi principiu.. si care merge inca de acum 1000 de versiuni mai repede decat firefucks

      (Citează)

  4. Primele numere din versiune ar trebui sa se schimbe odata cu schimbari majore in software.. de asta au 3 grupuri.. au facut update-uri la versiunea curenta, si au adaugat un buton nou? 4.1 se schimba in 4.2.. au rezolvat un bug? apare 4.2.1. Au schimbat motorul de rendering, sau interfata complet, sau au pus html7? trecem la 5.0. Etc.. pana mea, au cam luat-o la vale, si nu in directia care trebuie.. ocupa din ce in ce mai multa memorie cu plugin-containerul lor

      (Citează)

  5. Versiunile nu mai au inportanta … au trecut la cicluri de dezvoltare SCRUM mult mai dinamic mult mai adaptat la dinamica pietei … o dezvoltare (un feature) asjunge mult mai repede la utilizatorul fiunal ca in trecut ceeace este foarte bine din punctul meu de vedere. Nu trebuie sa astepti ani de zila ca in trecut (sau ca acum in cazul IE) ca ceva nou sa apara in browser. Vezi … modelul Chrome are succes

      (Citează)

    • @Nexxus: din cati stiu cu Chrome, majoritatea habar n-au ce versiune au si la cat a ajuns. Se updateaza el pe fundal si aia e.

      Pe mine ma intereseaza ma putin viteza browserului, care oricum e buna cam pe toate variantele, cat optiunile din program si cum ma ajuta sa-mi fac mai rapid treaba. Degeaba castig 10 ms la randarea paginii daca pierd 2 secunde mai apoi pentru ca n-are toate optiunile care imi plac mie pentru gesionarea tab-urilor sau alte asemenea.

        (Citează)

  6. Săptămâna asta am instalat Opera 11, Firefox 7, 8 Beta, Aurora 9, Chrome Beta, Dev și Canary. M-am oprit la Google Canary după ce am reușit să-l fac default browser și m-am jucat în chrome://flags/ și chiar mi-am dat seama că timpul zboară. Dar acum îmi zboară și browserul :)

      (Citează)

  7. Imbunatatiri se vad chiar si intre 6 si 7. Sa te uiti daca ai mai multe tab-uri deschise la diferenta de memorie folosita.

    Iar pe sistemul asta sunt si cei de la Google. Browserul lor nu are nicio versiune finala din cate imi amintesc. Ei sunt pe la 16, si tot beta e.

    Le folosesc pe ambele dupa ce am folosit doar chrome de cand a aparut. Multe site-uri pe chrome nu sunt “afisate” corespunzator.

      (Citează)

  8. @ adyo
    exemple? m-ai facut curios.

      (Citează)

  9. @ Adyo
    Chrome are versiune finala(stabila) 14 doar ca atunci cand termina bugurile la beta , beta devine stable iar dev devine beta si tot asa avanseaza in versiune. Uite aici
    http://googlechromereleases.blogspot.com/

      (Citează)

  10. Mie imi place firefox si nu am sa renunt la el. Acum am versiunea 6. folosesc si chrome, bineinteles :).

      (Citează)

  11. Am gasit un test la tom’s hardware cu ultimele versiuni de browsere – chrome, mozilla, safari, ie.

    Castigator iese mozilla.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus