un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Maine se deschide cinematograful din mall-ul Baneasa

22 Sep 2011  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Cei care citiţi des acest blog aţi observat fără îndoială că sunt un mare fan al mall-ului din Băneasa. Sunt des pe acolo la restaurante (Argentine, mmm), la magazine (Reserved şi Peek & Cloppenburg în special), la Cinnabon, la Haagen-Dasz, la Vodafone să-mi plătesc factura, la IKEA de lângă.

Îmi place mall-ul acesta pentru că e mare, spaţios, bine organizat, cu femei frumoase şi oameni îmbrăcaţi civilizat, nu în șlapi şi maieu. Mă simt bine acolo. Iar pe 23 septembrie Băneasa Shopping City va deveni complet: se deschide şi ditamai cinematograful în noua aripă a mall-ului, ceea ce în mod sigur va fi un eveniment aplaudat şi de toată partea de nord a capitalei, care nu are cinematografe în zonă.

Oficial se numeşte Grand Digiplex Cinema şi din ce am aflat va fi un spaţiu revoluţionar între cinematografele Bucureştiului, cel mai mare şi mai tare. Are 13 săli cu un total de 2600 de locuri, făcute după un principiu numit “black box”, în care pereţii şi tavanul şi scaunele sunt negre, pentru a minimiza reflexiile şi distragerea atenţiei în timpul vizionării filmului. Printre alte noutăţi pentru România se numără şi fotolii ultra-confortabile, cel mai mare ecran din ţară (22 metri lăţime – vă daţi seama cum vor fi aici filmele 3D?) şi se promite sunet pe măsură. Toate sălile au ceea ce se numeşte “premium seating”, adică 1-3 rânduri în mijlocul sălii cu scaune de cea mai bună calitate, iar din acea zonă este calculat să se vadă şi să se audă cel mai bine filmul proiectat.

Cea mai mare sală are 500 de locuri şi nu m-ar mira să o văd utilizată şi pentru prezentări şi conferinţe, având în vedere că în clădire sunt şi trei zone de aşteptare, spaţiu pentru fumători, zona pentru expoziţii, cafenea de 100 de locuri cu băutură, gustări şi wifi, iar ecranul şi sistemul sonor de top, făcute pentru cinematograf, cu siguranţă pot fi utile şi conferinţelor.

Cum mall-ul din Băneasa e aproape de cartierul de lux Pipera, e normal să existe şi două săli VIP. Nu ştiu cât va costa un bilet acolo, dar sălile au 43 de locuri puse în 7 rânduri, dar înainte de intrarea în ele beneficiezi de parcare privată, intrare separate, de case de bilete proprie şi posibilitatea de a comanda băuturi în timpul filmului, plus wifi.

Mi se pare un exemplu perfect de concurenţă în piaţă din care cel mai mult profită clientul care vrea să vadă un film. Se deschide pe 23 septembrie. Aştept să-l văd cu ochii mei și să văd cat de buni sunt nachos aici.

Update: am primit pe SMS adresa site-ului oficial, GrandCinemaDigiplex.ro. Prețul biletelor este în footer, în secțiunea Bilete. Sunt la același nivel cu celelalte cinematografe, între 20 și 27 lei.

    8 comentarii

  1. cartier de lux Pipera? de cand? sala VIP? nene, de cand e nevoie de sali VIP la un cinema (asa ceva nu exista pe aici prin Paris, se numeste home cinema :) ) de wifi nu mai spun nimic

    oricum, bine ca e un cinematograf in plus, poate candva le vor reabilita si pe alea din centrul orasului.
    apropo, o sala de cinema bine proiectata (adica cf. normelor) ofera o calitate buna de vizionare din orice punct. partea cu statul in centru e chestie de marketing, nu o sa vezi mai bine, ci doar ai impresia ca vezi mai bine pentru ca ai platit mai mult (pe principiul “dai un ban dar stai in fata”)

      (Citează)

    • Normal ca-i de marketing, dar uneori chiar conteaza. Dupa preferinta fiecaruia, poate vrei sa stai cu capul pe spate sau cu el mai in jos, in functie de randul in care nimeresti. Detaliile fine “fac sau sparg” un cinematograf. De ex eu mergeam la Multiplex doar pentru ca nachos au alt gust decat la Cineplex :P

      Cinema-urile din centru ar trebui desfiintate si zic asta dupa ce tot liceul am mers saptamanal la cate un film la ele. As pastra Patria, Studio si unul de pe Regina Elisabeta pentru elevii si studentii din zona, dar restul sunt oricum in paragina, n-au parcare, n-au suc/popcorn, curge apa prin ele etc. Problema este ca nu prea ai ce face cu spatiul, dar s-ar putea compartimenta si etaja si transforma in altceva.

        (Citează)

  2. In mijloc auzi sunetul surround chiar surround. Daca stai mai in stanga auzi cu precadere sunetul din stanga si mai incert pe cel din dreapta. Similar, daca stai mai in fata, nu auzi spatele.

      (Citează)

  3. @nashu: good point
    @radu: n-am zis toate, Patria,Scala si Studio sunt si la mine in capul listei. as adauga Capitol, mai ales pentru gradina din spate (care arata bine si in stadiul actual de ruina invadata de jungla), cat si pentru cladire, e un bun exemplu de arhitectura de inceput XX

      (Citează)

    • Pai nu zic sa demoleze cladirile, dar cinematografele de acolo nu mai au clienti. Si acum 10-12 ani, cand mergeam eu, eram 5-6 in sala.

        (Citează)

  4. incearca sa mergi la Gradina de Vara Capitol (cred ca e deschisa doar vara), e o atmosfera total diferita de Multiplex, merita macar pentru experienta de a vedea un film in aer liber.

      (Citează)

  5. 1. si eu sunt fan Baneasa, e foarte frumos si respirabil inauntru :) eu mancam in general la Chopstix pana am gasit un gandacel in salata de castraveti cu usturoi.. :(
    in rest, intr-adevar, Reserved & Peek rulez
    unde mai pui ca avem si Carrefour aproape pentru refill-ul bi-saptamanal
    2. cinematografele fara clienti s-ar putea transforma cu succes in parcari supraetajate, ar mai rezolva din problemele orasului..

      (Citează)

  6. In Iasi intr-o sala de cinematograf veche s-a facut club. Spatiul nu e chiar asa mare cat pentru o parcare supraetajata.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus