un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De ce orice magazin online trebuie sa aiba wishlist-uri

29 Sep 2011  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

eMAG a introdus ieri ideea de wishlist, adică o listă în care treci ce produse intenţionezi sau visezi să cumperi în viitor. Arată ca în imaginea ataşată opţiunea, dar acest articol nu vreau să fie despre eMAG, ci despre wishlist-uri.

Eu am susţinut mereu ideea că orice magazin ar trebui să aibă posibilitatea de a crea astfel de liste de produse. De exemplu am găsit chiar în posturile mele vechi acesta idee, scrisă cândva în 2007 (culmea, tot despre eMAG). 4 ani mai târziu s-a și implementat :P

Ce poţi face cu un wishlist? Păi clienţii nu pot face pare lucru decât să-şi vadă dorinţele într-o listă şi să ofteze după ele sau să se laude la prieteni cu “uite lista asta, e cea mai bună configuraţie de PC la ora actuală”. Dar în schimb magazinul află cam ce-şi doresc clienţii săi şi astfel poate să aranjeze mai bine stocurile şi să estimeze mai bine nişte vânzări viitoare. Iar dacă vezi că 200 de oameni au pus în wishlist un anumit monitor, atunci poate e cazul ca peste o lună să-l bagi la o promoţie care ştii deja că este bine targetată.

Ştiţi cum pe Facebook tu zici ce-ţi place, iar site-ul îţi serveşte reclame targetate pe profilul tău? Aşa trebuie să funcţioneze mecanismul de wishlist şi pe magazinele online. Nu pentru laudă, nu pentru oftat la chestii pe care încă nu ţi le permiţi, ci ca o metodă de a-i spune retailer-ului ce ţi-ar plăcea să cumperi şi în schimb să primeşti nişte oferte şi promoţii bune.

    5 comentarii

  1. Eu astept un app de wishlist standard, unificat, unde sa ma loghez si sa vad toate wish-urile mele de pe toate site-urile. Altfel, am o suta de mii de wishlisturi la care nu revin.

      (Citează)

  2. Lol :)) Nu pot sa apas pe un buton de “add to wishlist” pe un site si sa mi se duca in wishlist in blog. Smbdy should make an app for that!

      (Citează)

  3. io am alt motiv pentru care îl voiam: mă loghez în contul meu de la emag de pe 3 divaisuri: lectoc, desktop și smartfon. ei bine, ce pun în coș pe unul dintre ele nu vedeam pe celelalte. chestie de cuchiuri…
    așa, măcar în uișlist să le pot regăsi! le’am și scris cu ceva vreme în urmă la rubrica de sugestii, reclamații și alte vorbe de clacă
    și dacă tot te’am prins: cum pot să’mi adaug moaca la contul meu de la emag, ai idee? că la rubrica help de pe saitu’ lor n’am găsit nimic!

      (Citează)

    • Cred ca trebuie sa te loghezi cu contul de Facebook si iti ia automat de acolo moaca. Au introdus recent logare si cu conturi de pe alte retele.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus