un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Uite-o si pe asta cum opreste

22 Aug 2011  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Uitaţi-vă la filmul de mai jos ca să vedeţi cum încurcă o şoferiţă traficul, aproape face un accident, opreşte inutil pe banda 1 ca să-i coboare prietena din maşină, deşi erau locuri disponibile de parcare chiar acolo, iar apoi pleacă mai departe ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Să nu-i umpli frigiderul cu carne?

Nu. Mai uitaţi-vă o dată la clip, la cronometru. Mă încurcă pentru doar 10 secunde, asta e tot timpul pe care-l pierd aşteptând în spatele ei, în loc să conduc normal mai departe. 10 secunde.

Pentru aceste 10 secunde, adică un timp foarte scurt şi pe care oricum l-aş fi pierdut la următorul semafor indiferent de viteză cu care ajungeam la el, majoritatea ar fi claxonat, dat flash-uri, înjurat, ar fi încercat să schimbe disperaţi banda, i-ar fi urat şi i-ar fi dat diverse respectivei şoferiţe, totul din cauza condiţionării psihologice că dacă stai pe loc şi alţii circulă tu eşti un fraier, că dacă stai pe loc pierzi timp, deși puțini trebuie să ajungă urgent undeva.

Viaţa e prea scurtă ca să o trăieşti în aşa stres, mai ales când e vorba de 10 secunde.

    7 comentarii

  1. eh , daca ti-ar face 3 pe zi scheme dastea iti zic eu ca te-ai umple de spume

    nu e o placere sa mergi decent si sa opreasca un retard unde vrea muschiul lui ca tu pe urma iar sa bagi treapta 1 , 2 , 3 etc si poate din cauza ei ai pierdut verdele de la semafor si mai stai 70 de secunde si tot asa ;)

      (Citează)

  2. Tipa chiar a fost super ok! A semnalizat, nu s-a bagat aiurea si a pus avariile.

      (Citează)

  3. A pune avariile nu inseamna ca e ok , asa aia care merg pe contrasens cu avariile puse nu inseamna ca au voie si e ok , in speta pt cazul de fata ca pot opri cand si unde vor .

      (Citează)

  4. Ar fi scuzabil daca nu ai avea loc unde sa opresti, dar cand ai loc berechet 5 metri mai in fata sau mai in spate, de ce trebuie sa ii incurci pe toti cei din spatele tau?
    Si cum zicea L!nuX, daca mai faceau cativa faza asta?

      (Citează)

    • Nu-i scuzabil, nu-i o scuza nici ca a pus avariile si a semnalizat, dar daca incepi sa te agiti, sa claxonexi si sa injuri pentru o intarziere totala de 10 secunde, o sa mori de inima la 40 de ani.

        (Citează)

  5. Atunci cred ca o sa mor de inima la 40 de ani. Problema mea nu e ca pierd timp ci nesimtirea si prostia de care dau dovada unii. Asta e un caz super izolat si mic.
    Situatiile din trafic sunt atat de stupide uneori ca te gandesti cum reusesc sa iasa in lume dar sa mai conduca o masina. La alea super stupide ma bufneste rasul , nici nu ma mai agit.

      (Citează)

  6. chestia asta cu “ce contează doar 10 sec” este ca şi “ce contează că un cetăţean fură de 10 lei din Carrefour”. Ideea e că o persoană “simţită” nu îi încurcă pe alţii dacă poate să n-o facă (cum spuneai, existau locuri de parcare, sau putea opri la stop – orice pasager normal înţelege că şoferul nu poate opri chiar oriunde…)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus