un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Se cauta sclav, dar de preferinta femeie, maxim 35 ani

17 Aug 2011  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Citez dintr-un anunţ de angajare:

Asistent manager(fata)
Cerinte obligatorii: Sa fi eleganta, sa stii purta un dialog civilizat, sa sti limba engleza scris si vorbit pentru a putea comunca cu furnizorii si clientii externi, sa fi terminat o facultate tehnica ca sa-ti fie mai usor dar nu e obligatoriu.
Atributii: Vei intocmi acte, facturi si diverse documente, vei tine legatura cu serviciu de contabilitate, cu banca, cu furnizorii, vei tine evidenta stocurilor si vei face aprovizionarile, vei face orice e de facut si poti sa faci.
Experienta nu e necesara. Varsta maxima 35 ani, preferabil tanara absolventa.
Salariul oferit 1500 Lei pe luna.
Perioada de proba 30 zile.
Tipul postului: FULL TIME
Exista posibilitatea de promovare, in timp in functie de dezvoltarea firmei.

Engleza? Măcar cineva în firmă să ştie româna, aș zice eu! “Să fi”, “să şti”, “să fi”, “ca să-ţi fie mai uşor dar nu e obligatoriu”. Plus forme de infinitiv care mă termină la ureche, precum “să ştii purta un dialog”.

Nu-ţi fie teamă că vei fi sclavă pe plantaţie, vei face doar “orice e de făcut şi poţi să faci”. Având în vedere că se preferă o tânără absolventă, e foarte posibil ca într-o zi să fii întrebată “dar un blowjob ştii face?”. Şi dacă poţi face, asta e…

Limitarea candidaţilor după sex şi vârstă se spune că este o mare discriminare. Desigur, toţi o fac, că de asta majoritatea secretarelor sunt bunăciuni, dar numai tăntălăii declară şi în scris că o fac.

Codul Muncii (Art. 5)

ART. 5
(2) Orice discriminare directă sau indirectă faţă de un salariat , bazată pe criterii de sex, orientare sexuală, caracteristici genetice, vârstă, apartenenta naţională, rasă, culoare, etnie, religie, opţiune politică, origine socială, handicap, situaţie sau responsabilitate familială, aparteneta ori activitate sindicală, este interzisă.
(3) Constituie discriminare directă actele şi faptele de excludere, deosebire, restricţie sau preferinţă, întemeiate pe unul sau mai multe dintre criteriile prevăzute la alin.(2), care au ca scop sau ca efect neacordarea, restrângerea ori înlăturarea recunoaşterii, folosinţei sau exercitării drepturilor prevăzute de legislaţia muncii.

    8 comentarii

  1. Bine, fie, o dă dau jos anunţul…

      (Citează)

  2. discriminarea se refera la angajat, or candidatul nu e inca angajat ;)), trebuie gasita alta lege pe undeva care zice ce vrei tu.

      (Citează)

  3. Mi se pare evident ca e scris de un arab venit sa faca business in ro. Cam asa vorbesc ei romana. si atunci nu il poti acuza de lipsa de cunostinte gramaticale, ca nu e cazul.
    Faptul ca isi scrie singur anuntul arata ce firma serioasa e (ce sa faca, nu are secretara si e singurul angajat al firmei).
    Cat priveste anunturile discriminatorii, da, exista o lege care le interzice – lucru care mi se pare o tampenie. Mai bine sa spui exact ce vrei decat sa scrii corect si sa alegi tot dupa criteriile tale.

      (Citează)

  4. de ce n-ai zis si ce firma angajeaza ? sau e agentie :)
    Job description-ul ala e 2-in-1, daca scrii si partea de vanzari si partea de achizitii la un loc ori esti un paduche, ori esti un hapsan ori e la oha anuntul …
    Avand in vedere ca nu vrei si experienta anterioara minima, cred ca varianta III merge cel mai bine. Bine ca n-a zis si “experienta relevanta in SAP MM” :)

      (Citează)

  5. Dacă ar fi primul anunţ de genul ăsta pe care îl citesc… aş râde. Dar am mai citit atâtea altele. Era la un moment dat şi o blogăriţă care s-a angajat pe ceva de genul ăsta şi a povestit cum s-a speriat când a venit şeful la ea şi şi-a desfăcut şliţul. :D

      (Citează)

  6. mare grija radule, “sa fi terminat” e corect.

      (Citează)

  7. ar fi o idee, să ofere bestjobs-ul cursuri pentru boşi, atunci cînd postează anunţuri de angajare …

    @adrianbasalic, ideea cu discriminarea la angajare rămîne în picioare, se referă la posibilităţile de angajare. Dacă nu face dovada că trebuie musai un baschetbalist negru cu ochi albaştri, atunci poate să vină şi Veta, cu condiţia să îndeplinească cerinţele p(r)ostului

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus