un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O capsula CabbageForte = 10 kg de varza

3 Aug 2011  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

nu capsula minune, ci arch-nemesis-ul ei

“AÅŸa se explică eficienÈ›a ei”, îmi spune site-ul de promovare a acestei soluÅ£ii minune pentru slăbit. De acolo am aflat că supa de varză este o soluÅ£ie foarte eficientă ÅŸi folosită de mii de ani pentru a slăbi rapid kilogramele în plus.

ÅžtiÅ£i supa de varză. Este folosită foarte des în spitale, dar nu din motivul pentru care îl credeÅ£i cu toÅ£ii, anume că varza e cea mai ieftină legumă de pe piaţă ÅŸi deci e foarte uÅŸor să o arunci într-o oală pe foc ÅŸi să o dai la bolnavi cu titlu de “lături”, că dă-i în mă-sa cu necesarul lor de alimentaÅ£ie sănătoasă, tu le dai varză. Dar iată că varza e bună ÅŸi medicii o recomandă deoarece te face să slăbeÅŸti în timp ce-Å£i dă multă energie. Foarte verosimil.

TotuÅŸi, câtă varză să poÅ£i mânca ziua? La un moment dat te saturi. AÅŸa că a apărut capsula minune CabbageForte, echivalentul a 4 castroane de supă de varză (în altă parte scrie că echivalează cu 10 kilograme de varză, deci bănuiesc că sunt 4 ligheane de supă în fapt). Mănânci o capsulă din asta ÅŸi slăbeÅŸti văzând cu ochii. Văzând cu ochii, vă spun! Pur ÅŸi simplu te uiÅ£i la om ÅŸi vezi cum se demulează hainele de pe el ÅŸi cum îi scade burta, îşi suge guÅŸa înapoi în cap ÅŸi devine din “buldog” un “doberman”.

Cum acÈ›ionează? Simplu. Site-ul care o vinde, pe lângă clasica oferta “dacă nu slăbeÅŸti garantat primeÅŸti banii înapoi garantat” ne spune ÅŸi cum acÅ£ionează capsula cu varză.

1. Imediat după absorbţie, toţi agenţii activi de slăbire sunt eliberaţi.
2. 5 minute mai târziu, sunt localizate primele grăsimi din sânge.
3. În mai puţin de 15 minute, substanţele devoratoare de grăsime ajung la celulele grase.
4. După 20 minute, are loc primul atac global asupra depozitelor de grăsime.
5. După 25 minute, primele grăsimi sunt dezintegrate şi introduse în procesul de ardere.
6. După 45 minute, celulele grase dizolvate şi arse, sunt eliminate pe cale naturală.

Agenţii ăştia de slăbire par a fi nişte omuleţi care stau ascunşi în organism sau în respectiva capsulă; cert este că doar varza îi trezeşte la viaţă. Sunt ca un Jason Bourne amnezic, repus în funcţiune doar după ce mănâncă o supă acră rău şi-şi află astfel identitatea, aceea de devorator de grăsime. Îi ia doar 5 minute să localizeze duşmanii din corp, doar 15 minute să ajungă la locaţie. Probabil că 5 minute se odihnesc şi aceşti agenţi, pentru că abia la minutul 20 are loc un atac global asupra depozitelor de grăsime, de zici că NATO atacă bazele militare inamice în cel de-al treilea război mondial.

Desigur, site-ul nu spune ce se întâmplă în continuare. Iată mai jos continuarea cronologică, așa cum o văd eu:

7. După 68 de minute, larghezi cel mai mare vânt din toată viaţa ta de până atunci.

8. După 69 de minute, acoperiÅŸul unui bloc din spatele tău este luat de tornada iscată din senin (“parcă ar fi scos-o cineva din fund, aÅŸa de brusc a apărut”, declară martorii) ÅŸi se prăbuÅŸeÅŸte peste 3 maÅŸini. 5 copaci sunt doborâţi la pământ de urgia care vine, vine, vine, calcă totul în picioare.

9. După 78 de minute, primele echipaje SMURD ajung la locul deflagraÅ£iei. ÃŽntreaga zonă este evacuată urgent din cauza mirosului de “mort îmbălsămat cu varză”, cum a fost descris de un paramedic. Alerta de cutremur este anulată, fiind evident că a fost un eveniment de suprafaţă.

10. După 1146 de minute, un om este suficient de curajos să se apropie de tine. Este îmbrăcat în costum NBCR ÅŸi prin casca transparentă este evident că-ÅŸi Å£ină respiraÅ£ia. ÃŽÅ£i înmânează un bilet ÅŸi fuge înapoi în spatele perimetrului securizat. Pe bilet e scrisă o singură frază: “spune-ne cerinÅ£ele tale, dar pentru numele lui Dumnezeu, nu mai detona o altă bombă chimică”. Nu înÅ£elegi ce se întâmplă ÅŸi cu ce eÅŸti tu vinovat, dar dacă tot Å£i se dă ocazia, ceri un milion de euro ÅŸi un avion care să te ducă în Caraibe.

11. Sub escorta poliţiei, după 1280 de minute te urci în avion. Lângă tine ai o valiză cu bani. Consideri că eşti foarte norocos şi nu vezi de ce ai fi tu vinovat de ceva. Stăteai liniştit pe stradă, gândindu-te dacă pastila de slăbit cu varză o avea vreun efect, când teroriştii au atacat orașul într-un astfel de mod barbar.

12. După 1440 de minute, undeva deasupra Atlanticului, îţi aduci aminte că este timpul să iei a doua pastilă a zilei. Înghiţi încă o capsulă.

13. După 1500 de minute, avionul dispare de pe radar. O barcă pescărească aflată în zonă a văzut avionul umflându-se brusc, ca în desene animate, devenind de 3 ori mai mare decât de obicei, înainte de a exploda în zbor. În sfârşit, visul tău de a deveni microscopic de slab s-a împlinit.

via supa-varza.ro, foto via eBucataria.ro

    9 comentarii

  1. Habar nu ai de ce e in stare o femeie ‘cu capu’ cand e vorba de slabit.
    Eu le tot recomand reteta cu sporturile de cearceaf cat mai active.

      (Citează)

  2. Stii, prima data cand am vazut articolul m-am intrebat unde dracu’ dai de astea. Da, supa-varza.ro, da’ ce cautai pe site-ul ala?

    Si acum vreo doua minute mi-au picat ochii pe reclama din dreapta de pe twitpic – fix la pastila “minune” :))

      (Citează)

  3. Pot sa spun ca am incercat timp de 2 saptamani supad e varza, dimineata, la pranz si seara cate un castronas si in rest apa. Dupa 2-3 zile te obijnuiesti cu ea si chiar are efect. Normal ca depinde de la om la om, dar cateva kg tot dai in alea doua saptamani.

      (Citează)

  4. Pai, de fapt, explicatia care mi se pare cea mai logica e ca varza necesita mai multe calorii pentru digerare decat contine ea. Adica are capacitate calorica mica. Si, desi te umfla, obliga stomacul sa proceseze.

    De asta mananc eu numai saorma mare numai cu carne si varza (fara cartofi prajiti), ca sa ma mentin in forma.

      (Citează)

    • Sunt mai multe alimente cu continut caloric mic. Secretul este sa mananci mai putin decat consumi, nu sa bagi in tine ca spartul la fiecare masa. Ca e vorba de varza sau altceva, nu mai conteaza.

        (Citează)

  5. Tu de unde ÅŸtii? După posturile despre mâncare de pe aici…

    Varza nu numai că are puÅ£ine calorii dar, pentru că se digeră greu, Å£ine stomacul plin mai mult timp ÅŸi deci senzaÅ£ia nouă de foame apare mai târziu. Åži se mai ÅŸi umflă. Da’ ÅŸi când se dezumflă…:D

      (Citează)

  6. Cu dieta e simplu, nu inteleg de unde atatea polemici si dezbateri :
    – dimineata carbohidrati – cerealele’s ideale, apoi un mic snack – gen al doilea dejun.
    – proteinele la pranz – ceva mancare cu carne, consistenta.
    – seara ceva usor, daca se poate deloc, fara fructe sau alte alimente care streseaza sistemul digestiv.

      (Citează)

    • Majoritatea dietelor trebuie customizate in functie de persoana, varsta, metabolism si din astea. AStia cu pastile si diete magice incearca sa vanda doua lucruri:
      – o solutie care merge la oricine, desi e oarecum logic ca nu poate exista
      – o solutie cat mai simpla. Slabesti cu o singura pastila! Slabesti mancand ca si pana acum! Slabesti fara sa iei nimic! Slabesti mancand shaorma!

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus