un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce canale se transmit obligatoriu

12 Aug 2011  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Conform reglementărilor CNA, în sistem “must carry” fiecare operator de cablu trebuie să transmită gratuit TVR-urile, TV 5 (de ce?!?) şi următoarele programe, alese în ordinea audienţei lor:

Pro TV, Antena 1, Realitatea TV, Kanal D, Antena 3, Prima TV, National TV, OTV, B1 TV, Favorit TV, Taraf TV, Kiss TV, GSP TV, U Televiziune Interactiva, N 24Plus, Trinitas TV, Mynele TV, DDTV, Music Channel, Neptun TV, Alfa Omega TV, The Money Channel, Party TV, Speranta TV, TVRM Educational

Asta în caz că vă întrebaţi de ce aveţi în grila TV 5, Neptun TV, Alfa Omega şi restul canalelor la care nu cred că m-am uitat vreodată. Aşa e legea. Cine s-o uita la canalele astea, de au audiență notabilă, este un mister.

via Hotnews.

    9 comentarii

  1. Avem TARAF si Mynele .. a pai da MTV unde e? :/

    Cu Tvr-urile nu am nimic impotriva, nu e ca si cand ar transmite prostii sau becali cand mamanca urda la el in “meeebach”.

      (Citează)

  2. E vorba de doua chestii: 1. Sunt obligatorii numai statiile care se declara libere la retransmisie (deci nu percep bani de la cablisti/DTH). De ex GspTV nu era la liber, dar dupa ce l-au scos din grila RCS si s-au uitat pe cifrele de audienta s-au declarat la liber, deci ar trebui difuzati free. Discovery are audienta mai mare decat TV Neptun, dar fiind pe bani, nu poti sa-i obligi pe cablisti sa il preia.
    2. Sunt obligatorii “în limita a 25% din numărul total de servicii de programe distribuite prin reţeaua respectivă”, deci nu vor prelua toti cablistii TVRM Educational.

    TV5 e obligatoriu “din motive de acorduri internationale”.

    Detalii pe site-ul CNA: http://www.cna.ro/Topul-sta-iilor-TV.html

      (Citează)

    • Pai ce intelegi din “motive de acorduri internationale”?

      25% din numarul total de programe distribuite cum se calculeaza? Spectru disponibil? Frecvente? Ca de ex pe digital prin 107 canale acum si cred ca incap si mai multe…

        (Citează)

  3. cand m-am dus saptamana asta sa schimb cutia de digi care crapase cu alta in service la rcseu la coada era un mos senil care debita numai din biblie si ca stie el cand e sfarsitul lumii si alte balarii… la ce crezi ca se uita la tv? la protv sau la antene? eu cred ca la ceva mai religios… da’ e doar parerea mea.

      (Citează)

  4. Mihai Voiculescu

    12/08/2011 la 7:22 PM

    Exista o reglementare CNA prin care fiecare operator de cablu era obligat sa preia si sa impinga gratuit pe cablu toate canalele locate de tv unde operatorul era prezent. Probabil, pe acelasi principiu, s-a adoptat la nivel national.

      (Citează)

  5. se vede cate televiziuni au intrat in mustcarry din 2008 asa cum se panica lumea si autorul articolului….oricum tv5 e un canal ce merita mentinut in grila de programe. iar daca faci comparatie cu ce se gaseste in lista aia, ar trebui sa le dam noi bani ca ne lasa sa ii difuzam.

      (Citează)

  6. bine ca nu ma mai uit la tv.. si daca o sa ma mai uit vreodata la tv imi bag iptv si am terminat comedia

      (Citează)

  7. 25% din nr de canale pe care le difuzeaza un cablist in pachetul de baza. Deci daca RCS are 100,25 trebuie sa fie dintre alea must carry, in ordinea audientei. Daca ar avea 200 ar trebui sa fie probabil si TVRM Educational.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus