un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Pot vedea live operatii chirurgicale?

13 Jul 2011  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Aş fi curios să văd o operaţie chirurgicală live. N-am vreo plăcere morbidă din asta, dar e genul de experienţă care nu poate fi deloc înţeleasă la televizor, chiar și în documentare despre medicină, ci trebuie să o vezi cu ochii tăi. Pur şi simplu sunt curios cum se taie pielea, cât de elastică este, cât sânge curge, cum arată organele în interior, cât de atent trebuie să te porţi cu ele (sunt bibelouri sau îţi bagi mâna prin om şi scotoceşti în el?), cum tragi de oase şi din acestea.

Pot vedea aşa ceva? Se taie bilete pe la vreun spital?

    3 comentarii

  1. De cand ma stiu am fost asistent la macelarul care taia porcul de craciun la ai mei acasa, in urma cu cativa ani am devenit sefu’ la transat purcelu.
    In afara de forma nu e asa mare diferenta intre om si porc, in primul rand o sa fii lovit de miros – mai ales la matze :D – apoi o sa fii oripilat de usurinta cu care e in stare un medic sa scoata intestinele dintr-un om si sa le aseze la loc si in acest timp sa discute despre meciul de fotbal.
    S-ar putea sa nu mai mananci o vreme daca o sa vezi o operatie de extirpare la cancerul de colon de exemplu.
    Imi amintesc ca mai demult m-am taiat destul de urat la un picior si am fost asistentul la cusut – varul meu era chirurgul ( e medic pe bune :p ).

      (Citează)

  2. Salutari dintr-o clinica de chirurgie :)) La noi se fac des operatii transmise live in sala de conferinte pentru medicii veniti la cursuri – si proful explica pe masura ce face. E destul de misto :D

      (Citează)

  3. Eu am vazut un dublu transplant renal din sala de operatie. Se intimpla la Constanta (prin 2003 era premiera – nu stiu daca in Romania sau doar in C-ta). Eram reporter la o TV locala, m-au imbracat in halat si dezinfectat bine de tot si am stat in sala de operatie si eu si cameramanul meu. E interesant sa stai la 2 metri de om si de echipa de medici (nu dupa un paravan de sticla, ci sa respiri acelasi aer), mai ales daca pacientul traieste. Si aia doi au trait.

    Am participat si la propria operatie de apendicita. Am avut anestezie partiala (de la mijloc in jos) asa ca am vazut totul pe viu si am discutat cu medicii in toata perioada aia.

    In afara de asta am vazut citeva autopsii. Alea sunt mai ciudate si nu satisfactia ca pacientul e intreg la final.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus