un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

A Dance with Dragons – bifat!

12 Jul 2011  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Ieri seară mi-am adus aminte că pe 12 iulie se lansează al 5-lea volum al lui George R.R. Martin. Trebuie să-l am! Trebuie!

V-am mai zis de planul meu privind achiziţionarea cărţii pe Kindle-ul meu, căci de acum doar cărţi electronice voi citi. Zis şi făcut. Întâi a fost nevoie să înscriu Kindle-ul în Amazon, pentru că nu-l înregistrasem niciodată.

1. Se intră pe Amazon.com şi se loghează prin Sign In în cont.

2. Din meniul din stânga se alege Kindle > Manage Your Kindle.


3. Din noul meniu din stânga se alege Register a Kindle. Vei fi întrebat numărul de serie al acestuia.

4. Numărul de serie poate fi găsit în Kindle apăsând Home, apoi Menu şi mergând pe ecran la opţiunea Settings. Serial Number-ul e scris în partea de jos a ecranului. L-am scris în browser şi am finalizat operaţiunea.

5. Am activat wifi-ul pe Kindle, l-am lăsat singurel câteva momente, i-am dat un Sync & Check for New Items şi într-un final mi-a apărut şi în Kindle că este înregistrat pe numele meu. Asta a fost tot.

Pe Amazon.com am căutat cartea A Dance With Dragons. Versiunea de Kindle costă 13,8 dolari, mai ieftină decât cea pe hârtie. Am făcut click pe această versiune şi apoi un singur click pe Pre-order with 1 click din partea dreaptă a ecranului.

Aici a fost magic. Un singur click pe acel buton şi am fost felicitat pentru achiziţie şi înştiinţat că voi primi automat cartea pe Kindle atunci când se lansează. Asta a fost tot, o singură apăsare din mouse?!? DA! Am căutat apoi în detalii, am văzut că mi-a fost debitat automat cardul de credit, iar dacă ar fi fost de trimis prin poştă un pachet probabil că s-ar fi dus la adresa pe care o ştie Amazonul. Mi s-a părut incredibil să cumpăr ceva cu un singur click. Presimt ca 1-click shop va fi urmatorul feature introdus de eMAG.

Acum aştept cartea. O văd pe Amazon în meniul Pending Deliveries din Manage Your Kindle, dar încă nu s-a lansat oficial.

    10 comentarii

  1. Probabil pe dupa-amiaza sau seara sa o primim :D
    Urmeaza cateva nopti albe si apoi inca 2-3-4-5 ani pana la Winds of Winter :(

      (Citează)

    • Si inca atat pana la ultima, asta daca nu-si da seama autorul ca se lungeste si scoate 8 volume si tot asa. Eu inca tin minte vremurile cand iesea primul volum si anunta ca va fi doar o trilogie.

        (Citează)

  2. Hmmm, tocmai mi-a fost livrata cartea pe contul de Amazon!!! Let the dance begin!

      (Citează)

  3. Salut,
    Iti citesc de ceva timp blogul,foarte bun,citesc aproape zilnic.Nu cred ca am comentat vreodata sau nu imi aduc aminte dar acum ma intriga ce este cu aceasta carte.In tineretile “demult apuse” obisnuiam sa citesc diversi autori diverse genuri.Spre rusinea mea nu stiu nimic despre acest autor si/sau acasta carte,doar ce am cautat si citit acum.Imi poti zice si mie numele acestor carti,ordinea aparitiei si eventual genul,poate o foarte scurta descriere?Multumesc si scuze pt eventualele greseli,dar sti cum e cand scri in graba.

      (Citează)

  4. Multumesc,am citit si eu pe acolo si am incercat sa dau edit la post dar ceva s-a intamplat si nu s-a schimbat postul.Nu prea m-am lamurit de acolo dar ca pasionat de sci fi/fantasy/horror o sa incerc sa fac rost de carti,in ordinea aparitiei.Bafta si numai sanatate iti doresc :D

      (Citează)

  5. 1-click e marca inregistrata a Amazon http://en.wikipedia.org/wiki/1-Click
    Bine, nu cred ca ar afla prea repede Amazon de eMag daca or sa foloseasca tehnologia asta.

      (Citează)

    • @Radu: ideea de cumparare cu un click, nu trebuie sa-i zica la fel.

      La noi inca nu se retin carduri bancare pe site-ul comercianului, ci le introduci tu manual intr-o interfata care apartine procesatorului. Amazon retine chiar ce card ai.

        (Citează)

  6. @nwradu: nu poate nici sa ii zica altfel ca tot incalcare de patent e daca face acelasi lucru.
    Ai dreptate ca e enervant ca trebuie sa introduci datele manual in interfata procesatorului, dar pe de alta parte e vorba si de incredere ca datele sunt in siguranta la ei. Sunt o gramada de site-uri din afara care retin datele cardului dar nu toate sunt foarte sigure – vezi scandalul Playstation si altele asemanatoare cand s-au spart bazele de data si s-au furat datele cardurilor.
    Momentan n-as avea incredere in site-uri romanesti pentru asta, dar as vrea sa fiu contrazis de contrariul.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus