un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Spalatorie auto? Pune si un suc acolo

8 Jun 2011  ·

AUTO, GÂNDURI  ·

17 comentarii

Am stat cu orele în spălătorii auto. Stau şi stau şi stau şi mor de plictiseala şi mă uit la cum se scurge apa şi cum se transformă săpunul în spumă pe caroseria mașinii, ca apoi să fie dat jos de pe ea de jetul de apă. Îi ascult pe spălători discutând toate tâmpeniile inutile şi mă îngrozesc când văd cu ce cârpe murdare şterg şi maşina şi geamurile şi bordul. N-am ce face altceva.

Dacă ai o spălătorie auto, mi se pare o extensie logică a ei să oferi şi un mic spaţiu pentru confortul clienţilor. Un loc unde aceştia să stea la umbră, o masă de plastic şi nişte scaune, măcar două ziare. Adu acolo un vendomat de cafea şi un frigider din care să vinzi Cola şi Fanta rece, pentru că toată lumea ar bea ceva când stă o oră în soare aşteptând să se scurgă apa de pe maşină.

Puţine spălătorii auto au aşa ceva. În condiţiile în care toate dau cu apă şi cu săpun şi cu o cârpă, un astfel de serviciu suplimentar poate fi motivul pentru care clienţii preferă acel loc şi nu altul. Iar dacă vinzi şi suc, nu te lăcomi şi nu-l da cu 6 lei sticla de 0,25. Nu din vânzarea de Fanta vrei să te îmbogăţeşti, ci din spălat maşini; sucul e doar o metodă de a atrage clientul acolo şi de a-i oferi confortul necesar pe timpul aşteptării.

    17 comentarii

  1. off-topic: Nu-i un pic exagerat acel “vendomat”?

      (Citează)

    • @waven: pai ce-are? Asa se cheama aparatele care vand suc si ciocolate si covrigei.

      @acsel: asta e misto ca idee. Un fel de bonus.

      @ipo: mersi, dar prefer sa nu las prea multi oameni sa conduca masina.

        (Citează)

  2. cele de la intersectie Delea cu Calea Calarasi au locuri speciale , AC, tot ce doresti.

      (Citează)

  3. In Iasi au facut o spalatorie cu restaurant. Sau mai bine spus, cat mananci la restaurant, masina este spalata in parcare. :)

      (Citează)

  4. Eh, ce bine de mine ca stau langa o spalatorie. Cand e gata masina ori mi-o aduc baietii in fata portii, ori ma suna sa vin s-o iau. :D

      (Citează)

  5. @radu Ai gasit prin Tineretului o spalatorie care sa curete cum trebuie masina? Accept sa stau in soare fara bauturi racoritoare, fara scaun dar sa spele asa cum trebuie tablele.
    Sa nu-mi spui de spalatoriile de pe Calea Vacaresti, din gardul fostului Abator…

      (Citează)

    • @grecu: nu, dar adevarul este ca mie nu prea imi pasa sa iasa masina impecabila ca din fabrica. Sa fie curata si atat. Oricum sunt prea multe variabile in joc, pot iesi din spalatorie si sa ma stropeasca cineva, sa ploua, sa fie praf, sa parchez sub un copac, sa fie o pasare norocoasa… Poti incerca in sus pe Sincai, dupa Adesgo, cam pe la intrarea in parcul Carol unde au facut un semafor nou. Mi se pare ca inainte de aia e o intreare ca in niste hale, scrie de spalatorie acolo. Spala binisor aia, sau macar ieftin.

      @prezidente: o stiu pe aia, am vazut-o trecand pe acolo. Adevarul este ca langa McDonald’s oricum te rezolvi singur, cum se mai intampla la o mare spalatorie langa McDonald’sul de la Costin Georgian/Morarilor.
      O alta chestie pe care nu o inteleg este asta cu timpul. Frate stai si stai minim o ora, da-o in ma-sa ca am si altele de facut. Recordul recent a fost de trei ore. Erau locurile ocupate, masina mea era urmatoarea la coada, am asteptat o ora, nu s-a eliberat nimic, am lasat cheile acolo, m-am intors dupa alte doua ore si aia tocmai scoteau masina. Undeva in Popesti Leordeni asta.

      @mihai: unde jos la Daimon? Acolo la baza dealului?

      Eu mai merg la Petrom la aia automata. Nu spala la fel de bine, dar masina iese cat de cat curata si dureaza mult mai putin.

        (Citează)

  6. la brancoveanu, langa mc’donalds.

    stai intre 40-60 min dar iese cum trebuie.
    ai si scaune sa stai, 20 int+ext + promotie la 5 spalari int+ext 1 gratis.

      (Citează)

  7. pe dudesti e asa ceva. si jos la daimon. asta doar asa, aproape de tine.

      (Citează)

  8. E si unul la Timpuri Noi, imediat ce treci Dambovita si mergi pe Nerva Traian spre fostul bloc Connex (spre Unirii). Cu LCD si tot ce vrei ;)

      (Citează)

  9. W-endu asta urmeaza sa instalez un net wireless la o spalatorie auto, deocamdata ca dotari extra are doar un bar + un tv imens.

      (Citează)

  10. Io îmi spăl Megane-le la A&A Wash Solutions. E cam departe de tine, Radu, dar poate ai timp odată Vin și io că locuiesc la doi pași!
    Sunt foarte mulțumit de ei. Până e mașina gata poți savura o cafea bună (pe bune!) ceva softdrinks, chips o emisiune la TV sau poți naviga pe net (sunt vreo 2-3 notebook-uri acolo sau ceri acces la WiFi).
    Îi găsești aici: http://www.washsolution.ro/contact.php

      (Citează)

  11. Cel putin pentru Bucuresti:

    Cat de infecta sau nu este spalatoria la sfarsit iti spun ceva de genul

    NU LASI SI TU DE O CAFEA? :)

      (Citează)

  12. Am inceput sa organizez cateva pareri Pro si Contra pentru spalatoriile auto din Romania, am inceput cu Bucurestiul, sector 3, o sa adaug si celelalte sectoare, va astept cu informatii si experiente

      (Citează)

  13. Asa este ai dreptate. Putina atentie pentru clientela te duce departe.

      (Citează)

  14. Acum cu criza am scapat de problemele astea. Daca stam in casa nu mai spalam masinile si s-a rezolvat si problema :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus