un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Primul lucru facut cu banii de la loto

21 Jun 2011  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Un cuplu din Iaşi a câştigat 100.000 de euro la loto. Primul lucru făcut: şi-au cumpărat maşină. Al doilea lucru făcut: au angajat un şofer să o conducă, deoarece nici unul dintre ei nu avea permis de conducere. De ce să cumperi atunci o maşină? Cu 100.000 de euro nu te arunci și la angajat șofer.

Asta am aflat în momentul în care i-a lovit trenul şi i-a omorât pe toţi trei, plus un alt pasager al maşinii, că altfel nu ajungea niciodată la ştiri. N-are legătură însă. Doar mie mi se pare exagerat să angajezi şofer atunci când ai doar un one-time 100.000 de euro în cont?

via Realitatea.

    8 comentarii

  1. Ce îți mai place și ție să tabloidizezi și să scoți lucrurile din context. :)

    Eu înțeleg așa. Doi tineri au câștigat la loto. Ca mulți alți câștigători își cumpără bunurile pe care și le-au dorit.

    Este evident că și-au dorit o mașină. Nu îți trebuie permis ca să îți dorești o mașină. Probabil că nu aveau permis tocmai pentru că nu aveau o mașină. Când nu ai posibilități să îți cumperi mașina nici nu ești așa de stresat să obții permisul. Bun.

    Din postul tău înțeleg că și-ar fi luat o mașină de 100.000 euro. Probabil o limuzină de lux, din moment ce aveau și șofer.
    De pe realitatea am văzut totuși că era vorba de o mașină comună, de familie, un Opel.
    Tot de acolo citesc că de restul banilor intenționau să își construiască o casă. Chiar dacă ești rupt în fund, să ai peste noapte și o casă și o mașină este un plan perfect valabil. Mulți ar dori astea.

    Varianta mea. Cu banii câștigați voiau să revină în țară și să își întemeieze aici o gospodărie. Pentru că în urma calculelor a rezultat că o mașină (eventual SH) e mai ieftină afară au cumpărat de acolo mașina. Neputând să o aducă în țară au angajat un șofer profesionist. Aici prin șofer profesionist eu înțeleg de fapt un prieten al lor care avea și carnet.

    Ca rezumat, au vrut să nu se întoarcă din Spania cu mâna goală așa că au cumpărat de acolo o mașină. Cu siguranță intenționau să dea examenul în următoarele luni. Mașina au privit-o ca pe investiție. O iau acum cu 2000 euro mai ieftin și peste 3 luni iau și permisul.

    Hai că nu e greu.

      (Citează)

    • Cred ca doar tu ai inteles ca si-au luat masina de 100.000 euro. Eu am zis doar ca a fost primul lucru facut. Eu mi-as dori si iaht, dar neavand permis nu l-as cumpara inca, chiar si daca as bani. Masina ca investitie?!?

        (Citează)

  2. Pe mine ma mira alt detaliu: la 40 respectiv 44 de ani se vorbeste despre “Cei doi tineri”. Pana la ce varsta esti frate tanar? Sau au zis ca sunt tineri ca sa mai stoarca o lacrima de la public?

      (Citează)

  3. Eu sunt cu Programare Sociala la discutia asta. Nestiind stirea am ramas cu impresia ca cine stie ce septar si-au luat.

      (Citează)

  4. Nu era cine stie ce masina. La 40 si ceva de ani oamenii isi doreau o masina, perfect normal. Cind au avut banii si-au cumparat-o.
    Situatie e trista pentru ca au murit fara vina si nu cred ca pot fi condamnati pentru ca si-au dorit o masina obisnuita.

      (Citează)

  5. Ti se pare chiar exagerat: am castigat la loto, imi cumpar masina, in urmatoarele 2 luni dau pt permis. Sau trebuie alta ordine: ma intorc in tara, dau pt permis, imi cumpar masina? Care e problema daca imi cumpar masina inainte de permis si il platesc pe unul sa o aduca in tara. Daca o urcau pe tir si veneau in tara cu avionul, nu mureau aiurea.Lua unul din ei permisul de conducere si o conduceau fericiti.Te mai deranja in cazul asta?

      (Citează)

  6. Doar l-au platit pe sofer pentru cursa respectiva, nu l-au angajat permanent. Aici e tabloidizarea, ca lasi sa se creada ca se dadeau in stamba.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus