un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O baba, o cafea, un stecher

22 Jun 2011  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Zilele trecute eram la Poşta Română, să ridic un plic. Până să ajungem la subiectul povestirii, aş vrea doar să menţionez cât de încântat mă simt de fiecare dată când primesc acasă un aviz de ridicare a unei recomandate, fără a şti ce am primit. Mă simt ca în reclama la ouăle Kinder, de fiecare dată o surpriză! Ce-o fi în plic? O amendă? Noi taxe de plătit? Îmi freamătă inima de fiecare dată când stau la coadă la Poştă, aşteptând cu mâini tremurânde să primesc plicul pentru care sunt acolo şi să exclam “uuuuu” înainte de a-l deschide. De obicei e de la ANAF şi îmi zice că am de plătit impozite gigantice. Niciodată nu sunt veşti bune.

Şi că veni vorba de avizul primit acasă, are şi el nişte câmpuri de completat de către Poștă. Nu sunt multe, că întreaga hârtiuţă are 5 x 5 cm, aşa că îi rog pe această cale pe angajaţii Poștei să nu le fie lene şi să le completeze pe toate. De exemplu m-ar ajuta enorm dacă ar completa pe aviz programul Oficiului Poştal, că eu nu-l pot ghici în stele şi în general plec de la premiza că statul lucrează cu publicul de la 13 la 14 şi atât. Ar ajuta poate şi adresa exactă a Oficiului Poştal, eventual şi data până la care pot ridica recomandata, că stampila poștei abia se vede. Ştiţi voi, chestii din astea de bază, nu doar numele meu şi adresa mâzgălite într-un colţ.

Înapoi la ziua de vineri. Am stat la coadă, am ajuns în faţă, am dat avizul, mai aveam să zic “vinci!”. Vine o babă. Lângă ghişeu era un automat de cafea, din acela de bagi monede şi îţi dă în schimb un păhărel de plastic cu o gură de cafea cam suspectă în el. Vine baba, bagă o monedă de 50 de bani, dar moneda îi iese imediat prin fanta de jos, nefiind acceptată. Baba, tenace, ia moneda şi o bagă din nou în aparat, dar iarăşi îi este returnată.

Ei fir-ar el să fie de aparat, cum vrea baba cafea şi robotul urâcios nu-i dă, bată-l Dumnezeu să-l bată cu tehnologia lui complicată! Cum stăteam eu la ghişeu, aşteptându-mi plicul, deodată vine baba lângă mine, mă împinge cu corpul, făcându-şi practic loc acolo unde stăteam eu, mă dă la o parte fără nici o jenă, băgă capul prin ghişeu şi întreabă “dar aparatul de cafea nu merge?”. Omul de după ghişeu îi răspunde sec “nu”.

Am vrut să-i zic vechea glumă cu “bine că nu merge, că ar fi umblat pe aici de nebun şi poate deranja oamenii de la coadă”, dar am găsit una mai tare. Arunc şi eu un ochi spre automatul de cafea, atunci practic observându-l prima oară că e cu noi în cameră, şi văd dintr-o ochire de ce era evident că nu funcţionează.

Îi zic babei “păi are cablul de alimentare şi ştecherul puse deasupra, nici nu-i băgat în priză!”. Aşa calm, inginereşte, de parcă i-aș fi spus cât e ceasul, în timp ce-mi reluam locul la ghişeu. Cei de la coadă pufnesc de râs. Baba se întoarce spre mine şi zice “păi şi dacă nu-i băgat în priză, de ce nu merge?”. 1-0 pentru babă, că ce să-i mai răspund la asta?

N-am priceput de ce venise la Poştă ca să bea o cafea.

Din acelaşi ciclu: aventura mea la ANAF.

    13 comentarii

  1. In poza pare ca alimentarea cu apa e trasa de la calorifer. Culoarea e aceeasi, nu stiu la gust cum o fi.

      (Citează)

  2. OMG, blogtrekker, aşa este! YUUUCK! Dumnezăule mare, cafea cu apă din calorifer?!?!!

      (Citează)

  3. eram in clasa a 11 a…vine o profa noua, cam batrana, vine un tonomat nou..intreaba in stanga in dreapta, cum se foloseste aparatul?
    un coleg: bagati banii si strigati langa el: “cafea, cafea, cafea!” – de 3 ori, altfel nu merge…
    a stat profa cateva minute langa tonomat pana a venit alta profa si i-a explicat..:))))

    n-a gustat gluma, iar profa l-a exmatriculat pe coleg pe 3 zile :)

      (Citează)

  4. asa pare, dar nu este trasa apa de acolo, se duce in alimentarea generala. nu cred ca motivul pt care nu mergea este ca era scos din priza, probabil defectiunea era alta. si baba vroia de acolo ca pretul probabil era de 1 leu.
    cat priveste avizul postal, pe spate scrie si programul oficiului postal, cel putin asa e la mine. si se presupune ca stii adresa oficiului postal unde esti arondat.

      (Citează)

  5. Păi de ce să nu-l lege la calorifer? Doar cafeaua trebuie să fie caldă, nu? =))

      (Citează)

    • De obicei e un bidon cu apa in aparat. Se umple de obicei de la prima chiuveta. De gandacii care sunt atrasi de zahar e mai greu de scapat…

      @KillMe: de unde se presupune ca stiu adresa oficiului postal? E scris in constitutie ca ar trebui sa o stiu? A zis-o Moise pe deal? Sa-i scrie adresa in aviz, mai ales ca pe aviz exista camp in acest scop, ca si camp de orar si restul. Doar ca pe avizul meu nu erau completate, ca ii doare undeva pe aia.

        (Citează)

  6. Aia nu e alimentarea cu apa…

      (Citează)

  7. KillMe are dreptate , asa e practica asta cu avizele , cel putin in cazul meu niciodata nu era scrisa adresa oficiului..in schimb am gasit mereu programul (aplicat printr-o stampila cred)

    oricum chestiile interne si intracomunitare vin la posta de cartier
    daca e sa primesti ceva din afara UE iti vine un aviz de la unul din oficiile postale cu vama din Bucuresti , iar pe ala scrie clar program , adresa si mijloace de transport

      (Citează)

  8. Hai man ca nu tb scris orice lucru in constitutia asta de care vb toata lumea in ultima vreme. Oficiul postal de care apartii nu se schimba ca si guvernele. Daca esti nou mutat in cartier si nu stii unde este posta, cred ca te poate ajuta orice om pe care il intalnesti pe strada. Ar trebui ca sa te revolti ca cei de la sectia de politie nu ti-au trimis o scrisoare de bun venit in cartier si cu adresa lor. Poate prin orasele alea supercivilizate asa se intampla, nu si pe aici. Nu cred ca au voie sa scrie ce primesti din motive ce tin de intimitatea personala si de secretul corespondentei.

      (Citează)

    • La POlitie scrie in bloc cine este agentul zonei si cum poate fi contactat.

      Am comandat candva ceva de pe Amazon pe adresa de munca. Mi-a venit aviz ca sunt asteptat la oficiul ##. Am intrebat in zona, nu stia nimeni exact care este. Nu mi se pare normal sa ies in strada si sa intreb “locuiti pe aici? unde e oficiul zonei?”, in conditiile in care pe aviz trebuie trecuta aceasta adresa.

        (Citează)

  9. faptul ca ai o adresa nu iti asigura ca si stii unde e respectiva adresa. eu stau la iancului iar coletele externe le primesc undeva in pantelimon. nu m-a ajutat ca pe aviz scria adresa, am intrebat ‘internetul’ unde este locul respectiv, ei degeaba punand doar adresa daca eu nu stiu cam pe unde vine acea strada. oricum, cred ca ne cramponam pe acest amanunt prea mult. oamenii de la posta, desi uneori par ca stau, si eu ma cert uneori cu ei pe chestia asta, mi-am dat seama ca au o groaza de hartii de completat pt fiecare colet primit/trimis/manipulat. Pana nu se va introduce la scara nationala un sistem electronic, tb sa acceptam franturile de informatie.

      (Citează)

    • Nu-ti garanteaza, dar asa functioneaza lumea noastra. Cineva a decis ca orice locatie are o adresa si e treaba ta cum te descurci sa o gasesti, dar asta e tot ce trebuie sa-ti puna la dispozitie pentru a descrie unic locul in care trebuie sa ajungi. Sa ceri ajutorul altora, sa intrebi pe strada, sa cauti pe forumuri nu sunt metode oficiale asteptate.

      E ca si cum ai cauta pe site-ul unui hotel adresa lor, iar acolo ar scrie doar “eh, veniti in Mamaia si apoi intrebati unde suntem, o sti cineva pe aici…”

        (Citează)

  10. Eu când le primesc, au o ștampilă aruncată cu orarul.

    Bine scrise nu o să fie nicicând avizele. Când ei scrii zeci de mii poate într-o zi. Că trăim în România… cum să informatizăm și să automatizăm instituțiile?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus