un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Logitech lanseaza o tastatura wireless cu incarcare solara

24 Jun 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Iată unul din cele mai inovative produse pe care le-am văzut în ultima vreme: tastatura wireless Logitech Solar Keyboard 750. Ce face special? Are nişte fotocelule pe ea care se încarcă de la soare, de la becuri sau orice altă lumină, eliminând necesitatea alimentării ei cu baterii AA.

Ideea este grozavă. Dacă o încarci şi o pui în beznă totală, acumulatorul intern ține 3 luni de zile! Asta înseamnă că într-un mediu normal, gen cameră cu fereastră, spaţiu de birouri şi chiar şi în peştera lui Batman această tastatură merge la nesfârşit fără nici o baterie de înlocuit în ea. Aşa da! Desigur, o tastatură normală cu baterii funcționează multe luni înainte de a necesita înlocuirea lor, dar dacă vrei să fii eco 100% acest model este pentru tine. Logitech are chiar şi un calcul făcut, spunând că s-ar economisi 828 de milioane de baterii AA dacă întreaga lume ar utiliza Solar K750-ul.

Preţul recomandat de vânzare este 349 de lei. Încă nu am găsit-o la nici un magazin online.

Și nu trebuie să stai cu ea la soare, ca tipa de mai jos care putea măcar la sutien să renunțe pentru fotografie.

    4 comentarii

  1. o sa fiu foarte multumit cand va apare si versiunea solara a mousilor :D de la Logitech, nu v-a mai trebui sa am in sertar permanent un set de acumulatori ca back-up

      (Citează)

  2. @miluch
    Am un mouse Logitech Vx Laser nu mai stiu cum. Ce pot sa zic e ca un set de baterii bune tine 3-4 luni (acum am Duracell). La perioada asta, nici nu ma gandesc sa folosesc acumulatori.
    Daca iau Toshiba, ma tin o luna si ceva.

      (Citează)

    • Eu am un set Logitech cordless wave keyboard si mouse… ceva asa. La mouse am pus baterii din IKEA, 10 buc la 7 lei, acum cateva luni si inca tin. La tastatura sunt cu cele originale, Duracell, primite in pachet, acum vreo 8 luni cred.

      Acumulatorii se descarca singuri chiar si nefolositi. Pentru astfel de echipamente, ca si pentru telecomenzile de televizor, sunt mult mai bune bateriile normale.

        (Citează)

  3. Mersi de idee. Cautam o tastatura noua de ceva timp :). I like it!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus