un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La lansarea oficiala iPad 2 in Romania

25 Jun 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

Spune-ți părerea

Ieri a fost lansarea oficială a tabletei iPad 2 în România, asta inseamnand că ea este adusă la noi pe canalul oficial de distribuţie, cu suportul şi binecuvântarea Apple şi tot ce-i trebuie. Desigur, lansarea neoficială a fost în martie, atunci când magazinele au adus tableta prin ce metode au putut şi cred că toată lumea ştie deja cum arată un iPad şi ce face, aşa că implicaţiile acestei lansări oficiale sunt altele.

În primul rând, acum când există un canal oficial de distribuţie înseamnă că şi alte firme, ce au reguli de calitate şi aprovizionare şi colaborare mult mai stricte, pot intra în jocul tabletelor. Exemplu cel mai bun este Vodafone, care acum oferă opțiuni personalizate pentru tableta iPad 2, după cum veţi citi mai jos. O altă consecinţă ar trebui să fie o diminuare a preţului în toate magazinele.

Vodafone colaborează cu doi mari reselleri de iPad pentru a oferi opţiuni de trafic de date pentru tabletă. Special pentru aceasta s-a creat opţiunea de 2 GB trafic de date disponibili pentru 11 euro, pe cartelă, cu o valabilitate a creditului de 30 de zile. În alt limbaj, dai 11 euro pentru 2 GB de trafic pe lună, dar cu avantajul sistemului de cartelă, unde dacă în luna următoare nu vrei să dai banii, nu dai şi gata. Sau poate doar vrei un microSIM şi îţi încarci cartela cu trafic mai puţin şi mai ieftin, în funcţie de ce ai nevoie.

Atenţie însă că Vodafone nu vinde tableta, aşa că nu vă duceţi la ei pentru a cumpăra dispozitivul, ci doar pentru a cere această opţiune de cartelă şi eventual un microSIM. Pentru a cumpăra tableta şi a activa din magazin şi această opţiune Vodafone, apelaţi la:

  • eMAG: primiţi cadou o cartelă Vodafone cu 500 MB trafic inclus la orice iPad 2 cu 3G cumpărat. Asta aşa, ca să aveţi net din prima. Oferta este aici.
  • iStyle: au 3 magazine în Bucureşti şi unul în Cluj, iar informaţii mai multe găsiţi pe site-ul lor. Îţi dau şi ei cartelă cu 500 MB de trafic.

Ieri m-am jucat un pic în magazin cu două aplicaţii aparent banale, dar care arata că ideile bune se concentrează întâi pe iPad şi apoi poate ajung pe Android. Prima era a magazinului H&M şi îţi arată colecţia de haine. Banală, dar e exact tipul de soft care atrage femeile spre iPad. Al doilea era iCircuit, unde puteai desena nişte scheme electrice, pentru că unii aşa se relaxează.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus