un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La IAMX si Alex Gaudino

5 Jun 2011  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Lângă Romexpo am nimerit ieri seara-noapte la concertul IAMX. Văzusem o ştire dimineaţă despre venirea formaţiei în România, dar nu ştiam mai multe despre ei, nefiind niciodată fan al acestui stil de muzică. Cu toate acestea, concertul mi s-a părut chiar mişto și asta pentru că IAMX sună bine live şi şi-au făcut frumos meseria pe scenă.

Peste tot era bere Beck’s, concertul fiind parte din acţiunea Becksperience. Păcat că nu era multă lume (până în 1500 de persoane cred), deşi vremea era tocmai bună şi la Romexpo n-a plouat decât puţin şi mult mai târziu, însă fanii adevăraţi au fost în primele rânduri, mereu cu mâinile pe sus şi dansând.



S-a terminat la 23 fix, moment în care am trecut 100 de metri mai încolo la o petrecere sponsorizată de Marlboro şi în care DJ-ul Alex Gaudino urma să pună muzica într-o sferă construită special, pe tavanul căreia se făceau proiecţii imense care mă așteptam să fie în ton cu muzica. Sfera aceasta s-a construit zilele trecute între cele două turnuri de sticlă din fața Romexpo, avea cam 30 de metri diametru şi înăuntru avea un bar în centru, câteva mese rezervate pe margine şi bineînţeles cabina de DJ.

Evenimentul nu mi s-a părut foarte reuşit şi asta din cauza muzicii. În deschidere au pus muzica DJ Optick şi Raoul Russu, dar problema a fost că “deschiderea” a durat 3 ore şi ceva, de la ora 23 şi până la 2:15 noaptea, iar cei doi mă jur că în 90% din timp au pus fix acelaşi fond muzical, aceeaşi melodie, doar din când în când fiind câte o mică schimbare în sunetul petrecerii. Cei doi am “încălzit” atmosferă atât de bine, încât la ora la care a venit la pupitru Alex Gaudino mai erau doar jumătate din oamenii iniţiali. Chiar şi până atunci erau mai multe persoane în afara sferei, unde erau nişte canapele şi scaune, decât înăuntru la petrecere.

Apropo de sfera, proiecţiile pe tavanul ei au fost o idee mişto, dar majoritatea erau reclame la Marlboro şi nesincronizate cu muzica. Oricum, tehnologia de proiecţie era bine pusă la punct, cele 4 proiectoare care “aruncau” imagini pe tavan fiind perfect sincronizate pentru a asigura fluenta unei imagini atunci când aceasta trecea de pe un proiector pe altul. Mai nasol este că în sfera nu prea era ventilaţie şi încet-încet se umplea de fum, deşi asta era oarecum de aşteptat şi aşa îmi trebuie când mă duc că nefumător la o petrecere Marlboro. Prin uşa de ieşire din sfera se vedea atât de mult fum care scapă afară de îmi venea să întreb “unde-i grătarul? s-au făcut mititeii?”.

Gaudino a început să mixeze pe la 2:15. Pe la 2:40 am plecat acasă, că mă săturasem de stat în picioare. Organizatorii ar fi trebuit să-l bage pe Optick o oră de încălzire la început, apoi Gaudino cu show-ul său şi apoi puteau să revină Optick şi Raoul şi să mixeze până le luau foc platanele, că nu-mi pasă. Aşa cum s-a făcut, jumătate din oameni nu mai erau pe acolo atunci când a început show-ul principal.

    4 comentarii

  1. Cam asa e la toate petrecerile de weekend, atractia principala isi face aparitia pe la 2-3, din nefericire. Iti piere tot cheful pana vine si iti vine sa zici ca in bancul ala cu ursul si iepurasul: “Stii ce? Poti sa-ti bagi platanele alea undeva!”.

      (Citează)

  2. Platanele au apus. La propriu. Panasonic a incetat sa mai fabrice turntables anul asta parca. Modelul lor era standardul de club. Bineinteles ca alte firme inca mai fac. Revenind… acum se incing tastaturile :)

      (Citează)

    • Nu stiu exact cum se mai mixeaza acum, dar platanele oricum erau mai mult o interfata si atat. Sunt niste CD playere facute sa arate asa mai mult de forma, ca se poate face mixul si din alt tip de butoane si setari.

      Nu prea inteleg ce fac aia cu laptopul pus acolo (mereu un Apple, evident). Adica sa faci mixul de acolo mi se pare mai dificil cu mouse-ul decat cu mana pe mixer si platane. Iar daca baga piesele din laptop, de pe mp3, as fi dezamagit, avand in vedere ca pe instalatii serioase de sunet se prefera o calitate mai ridicata.

        (Citează)

  3. Ciudat, pentru ca atunci cand au fost in Iasi, Raoul Russu a mixat mai putin.
    http://www.acsel.ro/2011/05/09/video-raoul-russu-si-gabriel-dresden-stratosfera/

    O fi intarziat Gaudino! :)

    Iar Radu, legat de laptop si mixaj, nu fii inginer. Traktor face minuni!
    http://www.youtube.com/watch?v=uKQlU8ha_XE

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus