un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filme: X-Men First Class

19 Jun 2011  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Am fost ieri la cinema să văd X-Men First Class, un prequel al seriei X-Men, unde acţiunea se întâmplă în 1962, când profesorul Xavier umblă pe picioarele lui, nu în scaun cu rotile, iar Magneto este un tânăr ce încerca să se răzbune pe nazişti. Un alt mutant puternic plănuieşte să distrugă ordinea curentă a lumii provocând un război între ruşi şi americani prin criza rachetelor nucleare din China.

În acest context, filmul prezintă cum Xavier începe să ajute CIA-ul pentru a controla mutanţii, făcând echipă cu Magneto pentru a-i găsi şi apoi pentru a antrena o echipă de mutanţi, printre care şi Mystique, viitorul Cyclops sau Hank McCoy, tipul albastru şi păros din filmul 3. Sunt la început, aşa că durează până îşi descoperă fiecare puterea şi învaţă să o folosească, dar apoi fac echipă împotriva mutanţilor răi şi salvează lumea. Desigur, fiind un prequel, ştii deja cam cine va supravieţui acestei lupte, dar filmul explică şi cum Xavier a ajuns să fie paralizat de la brâu în jos şi de ce Magneto luptă împotriva tuturor.

James McAvoy joacă rolul profesorului X. Mi se pare un actor foarte bun şi după rolurile din Wanted şi Atonement îl vedeam devenind viitoarea stea a Hollywood-ului tânăr. În continuare are şanse, dar parcă să zic că a îmbătrânit şi s-a urâțit timpuriu. În acest film mi se pare cam rotunjor la faţă şi cam zbârcit de riduri, deşi e cam devreme pentru ele.

ÃŽn altă ordine de idei, am văzut mulÅ£i oameni cu puteri speciale la acest spectacol. A mea, după cum spuneam pe Twitter, pare a fi puterea de a mi se pune un cârcel oricând, oriunde. E foarte utilă… când vrei să mergi în baston. Dar puterea mea e nimica toată. L-am văzut pe unul care era tuns cu “beretă” făcută direct din păr, iar puterea lui specială era capacitatea de a fi nepăsător la râsetele altora, atunci când îl vedeau cu o clătită din aia în cap. O femeie avea puterea de a asimila rapid de tot popcorn-ul dintr-o cutie gigantică, iar faptul că avea deja vreo 100 de kile nu părea să o deranjeze. MulÅ£i oameni speciale în lumea asta.

IMDB X-Men First Class

    3 comentarii

  1. Criza rachetelor nucleare din Cuba nu din China. blender?

      (Citează)

  2. Ala nu e viitorul Cyclops. Pe ala il cheama Scott Summers, pe cand asta din film se numeste Alex Summers si din cate stiu eu, in universul X-men este fratele primului…

      (Citează)

  3. am fost la premiera cand a iesit aici si era plina sala de geeks pe la 30-35 de ani. a fost foarte misto, cel mai tare a fost la aparitia de 3 secunde a lui Wolverine, cand s-a lasat cu aplauze :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus