un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cinematografele, campioanele logicii

22 Jun 2011  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

După cum m-am lăudat ca o găină după ce-a ouat, sâmbăta trecută am fost la cinema la X-Men First Class. Îmi place să merg în Plaza la cinema din nişte motive aparent ciudate: doar acolo se vinde nachos cu două sosuri, nu doar cu unul, şi în plus găsesc parcare rapid şi fără bătaie de cap. Fiecare cu ce-l interesează, nu?

Folosesc cinemagia.ro pentru a vedea ce filme rulează, unde şi la ce oră. Site-ul e bine făcut şi uşor de utilizat, aşa că am găsit rapid ca la 14:45 începe proiecţia, Neştiind cât de plin va fi, am încercat să fac o rezervare, pentru că aşa mi se pare normal. Ei bine, aici intervine procedura ciudată a Multiplex-ului din Plaza privind rezervările, de unde se vede şi cum ştiu ei să-şi atragă clienţi.

Vrei rezervare? Îţi trebuie cont pe site. Oarecum de aşteptat, deşi la AFI poţi face rezervare şi fără cont.

Vrei cont pe site? Îţi trebuie card de membru Multiplex! Say what, bitch? Card de membru? Încă o chestie plastifiată pe care să o car de pomană cu mine? Da. Trebuie card, altfel nu poţi face cont pe site şi nici rezervări.

Vrei card de membru? Vino la cinematograf, completează un formular, predă-l casierei şi ţi se emite acel card. Doar să nu fie miercuri, că atunci nu se poate.

Aşa că n-am mai făcut nici o rezervare şi am mers direct la film. S-a dovedit că sala era goală, ca şi întreg mall-ul, pe unde bate vântul închiderii. O fi şi acesta un motiv! Îmi era foarte uşor să aleg alt mall şi alt cinematograf doar pentru că nu-mi cer formulare, carduri şi conturi pe site, ci rezolvam de bilete din două clickuri de mouse. Noroc că dau două sosuri la nachos…

Am zis la început de cinemagia.ro. Au un site frumuşel, dar mai departe? Faceţi şi voi pasul următor, permiteţi-mi să fac prin voi rezervare la orice cinematograf din listă. Asta caut, un serviciu centralizat care să-mi acopere necesităţile variate, nu doar programul filmelor. Îmi aduc aminte acum ceva vreme la evenimentul Nokia de prezentare a telefonului E7, unde cineva de la Cinemagia vorbea despre viitoarea lor aplicație de mobil prin care le vei putea spune prietenilor la ce film intri. Păi întâi ajutați-mă să intru!

    10 comentarii

  1. Din cate stiu eu, si nu sunt prea sigur, Mall Vitan si Mall Plaza sunt sub aceeasi umbrela (companie, whatever). La Vitan poti face rezervare fara card, la plaza canci. La un moment dat nici la vitan nu puteai sa faci rezervare decat cu card, dar au evoluat intre timp… pacat ca acum e plin de cocalari.

      (Citează)

  2. De foarte multi ani astept sa pot plati si in Romania ca in strainatate pe net biletul de cinema sau tren. E totul atat de simplu acolo (de exemplu in Elvetia, iti alegi biletul, bagi datele de card si gata biletul in 30 de secunde, il printezi – sau mai nou il iei pe smartphone si ‘nasu in tren sau la intrare la cinema au aparat de scanat). Totul simplu si usor, fara sa-mi mananc zilele si nervii la ghiseu la gara (da, ajung sub 15 minute inainte de plecare in gara si s-a intamplat sa pierd trenul) sau cum era miercurea la film (cand veneai sa iei biletul cu o ora inainte si nu era garantat ca intri inainte sa inceapa filmul).
    Intre timp, m-am plictisit de asteptat si am renuntat si la tren si la mers la cinema :(

      (Citează)

  3. @bogdan
    pai.. tot ce zici tu se poate deja.
    la plaza eu imi cumpar biletul si imi aleg scaunul direct de pe net apoi, inainte sa intru la film, separat de ghiseele de bilete sunt 2 aparate in care bagi codul primit pe mail si iti printeaza biletul. totul fara sa astepti la coada.

    cu trenul e same shit. am fost la cluj, mi am
    cumparat biletul online, dar aici trebuie sa printezi tu foaia pe care ti o trimit pe mail. eu uitasem sa fac asta si i am aratat o direct de pe tel. :) si a fost ok.

      (Citează)

    • Corect, la Plaza nu poti face usor rezervare, ca daca vrei sa cumperi direct, nu-ti mai trebuie nimic altceva. Apoi mergi la cinema, bagi un cod si iti apar pe loc biletele. Si la tren se poate plati online, era ceva prin Gara de Nord facut.

      Problema este ca nu-mi place sa cumpar biletul de film dinainte, ca poate nu ajung la timp, fac pana, fac accident, merg in alta parte etc. Vreau doar rezervare.

        (Citează)

  4. In Plaza nu e CinemaCity? Sau nu e tot una cu SunPlaza care apare in sistemul de rezervari de la ei? Daca e tot una se poate face si fara cont, ba se pot cumpara online biletele.
    Oricum am fost la CinemaCity si in Iasi si in Bacau si in ambele am vazut ca dau si sos de cascaval si salsa la nachos, la aceeasi portie doar ca se amesteca intre ele in locul din cutiuta pt sos.

      (Citează)

  5. Au si ei motivele lor pentru care te obliga sa ai card: tracking mai bun.

      (Citează)

  6. De curiozitate, ai fost cumva miercuri de la 17.15 ? Ca ce descrii tu seamna destul de mult cu sala in care am stat eu.

      (Citează)

  7. Ultima data cand am fost la The Light (e in Liberty Center) dadeau si acolo 2 sosuri ;)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus