un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sala de jocuri cu Xbox Kinect

24 May 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Ce vedeţi în imaginea de mai jos este o sală de jocuri, dar una inedită, făcută direct în mall-ul AFI. Patru plasme, patru console Xbox, patru extensii Kinect pentru ele şi distracţia este gata. Costă 15 lei pentru 30 de minute sau 20 de lei pentru întreaga oră.

sala de jocuri xbox kinect

Kinect, dacă nu ştiaţi, este un dispozitiv făcut de Microsoft şi care se leagă la consola Xbox. Include o cameră video care îţi detectează gesturile şi sunt jocuri create în mod special pentru aşa ceva. Eu m-am jucat cu un Kinect acum ceva vreme şi este o tehnologie super tare. Am jucat un bowling în care trebuia să mimez exact mişcările reale ale jocului, dar în faţa televizorului, cu tot cu ridicat bilă de pe suportul fictiv din dreapta mea, alergat spre televizor şi lansat spre popice, iar camera video îmi detecta gesturile şi programa traiectoria şi viteza bilei de pe ecran în funcţie de ele. E doar unul din jocurile inedite ce devine posibile prin Kinect, am mai văzut şi altele interesante și făcute special pentru așa ceva atunci, ba chiar cu doi jucători simultan.

Sunt curios dacă Microsoft a fost implicată în această “sală” sau pur ÅŸi simplu un om întreprinzător a văzut o oportunitate inedită de a face bani din jocurile video.

    7 comentarii

  1. N-am apucat sa incerc inca kinect sa vad ce stie, dar articolul tau mi-a adus aminte de un video de pe youtube cu un joc cu masini (curse) pe kinect.

    Pe scurt, tipul iese pe locul 3 fara sa miste nici un deget :))

    http://www.youtube.com/watch?v=57NbsAwFhZI

      (Citează)

    • @AdrianG: n-ai de unde sa stii ce dificultate setase si ce ajutoare automate avea. Si eu aveam un Wii. La unele jocuri puteai sa te agiti in camera de lesinai de oboseala. Puteai sa obtii aceleasi miscari stand linistit in pat si dand din incheietura.

      @Combo: e un joc cu un fel de pluta pe un rau si mai sari si peste obstacole si din astea. Slabesti instant.

      @ipo: era joc de pus faianta? :P

        (Citează)

  2. Am eu unul si e foarte tare. Partea nasoala e ca trebuie sa fii in forma. Eu dupa prima seara de joaca am avut febra musculara 3 zile :)

      (Citează)

  3. Pe mine ma doare un pic mana dreapta de la un exces de PS3 Move in prima seara, adica ieri. :) O sa bag pe blog peste vreo saptamana cateva cuvinte despre pachetul Sports Champions.

      (Citează)

  4. Am tercut pe acolo si nu stiam ca asta este. se jucat cativa pustani, eu am crezut ca e ceva demonstrativ.

      (Citează)

  5. LOL, era un amarat de tenis de masa. Dar astept cu nerabdare sa apara primele jocuri 3D pentru adulti. Ceva gen simulator, asa. :D

      (Citează)

  6. sal as dori sa iau legatura cu tine :) ai mailul meu da un add pe mess :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus