un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Prima grija a armatei cand moare un militar

11 May 2011  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Ieri dimineaţă a murit un militar român în Afganistan. Soldatul a fost rănit grav de explozia unei mine, undeva în jurul orei 6 dimineaţa. Ştirea de pe Realitatea este pusă la ora 9:28 şi menţionează următoarele:

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a caporalului Cătălin-Ionel Marinescu, care şi-a sacrificat viaţa sub culorile Drapelului naţional, săvârşind acte de devotament excepţional în timpul executării misiunii în teatrul de operaţii din Afganistan.

De asemenea, ministrul apărării naţionale a înaintat Preşedintelui României propunerea de decorare a sublocotenentului post-mortem Cătălin-Ionel Marinescu cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război, potrivit unui comunicat al MApN.

Deci înţeleg că la ora 9:28 ministrul făcuse deja toate acestea. Acum ce se întâmplă la noi în armată? Care e procedura standard? În momentul în care vine vestea că a decedat cineva pe front, prima grijă a ministrului apărării este să sară să-l avanseze post-mortem în grad? Altfel nu-mi explic cum militarul a fost rănit la ora 6 dimineaţa, dus la spital, unde a decedat, iar la ora 9 şi ceva deja fusese avansat post-mortem şi se recomandase şi preşedintelui României să-l decoreze.

Chiar aşa, primul lucru care se face este hârtia de avansare în grad? Cum, de ce, cine, când, unde, ce familie are, ce înseamnă acestea pentru ţară, ce fac camarazii decedatului, ce se poate schimba ca să nu se mai întâmple astfel de decese… toate acestea sunt mai puţin importante, dacă primul lucru făcut este avansarea în grad?

    3 comentarii

  1. pai aia e procedura standard. Invatamintele le tragi pe urma

      (Citează)

  2. Nea Radu, militarul a murit la ora 6. I-a fost anuntata familia imediat, apoi s-a intrat intr-o procedura standard, pregatire repatriere, documente, inclusiv semnarea ordinului de inaintare in grad. Programul in aramata incepe la 07.30 sau la 08.00. Ce te miri???

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus