un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Negare

18 May 2011  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Citeam ieri un articol despre tatăl Mădălinei Manole, care vrea ca Poliţia să continue investigaţia asupra morţii fiicei sale. Nu înţelege de ce sunt nişte urme de sânge pe un întrerupător de lumină. “Păi, dacă mie mi-ar veni să mă sinucid, mă aşez pe pat, trag paharul pe gât, scap paharul jos şi gata! Dar nu sare sângele în baie şi pe oglindă, şi pe întrerupătoare.”

Eu văd situaţia aşa: sunt dovezi mai mult decât clare ca Mădălina Manole s-a sinucis. A pus o prietenă să-i obţină otrava. A lăsat mesaj scris pe telefon, în care îşi cerea iertare şi din astea. Parcă a făcut şi o înregistrare video sau o scrisoare, nu mai ştiu exact că n-am mai urmărit dezvăluirile senzaţionale de la Măruţă. Desigur, rămâne o şansă de 1% ca moartea ei să fi fost crimă perfectă, dar hai să fim serioşi… dacă sună ca o rață, înoată ca o rață şi arată ca o rață, e mică şansă să fie câine.

Problema este că tatăl Madalinei Manole nu va fi convins niciodată de nici un argument. Am fost mereu fascinat de cum lucrează mintea oamenilor care, împotriva tuturor argumentelor logice, aleg să creadă altceva. Nu pot să-i înţeleg.

via Realitatea.

    10 comentarii

  1. Un articol despre irationalitatea oamenilor: http://motherjones.com/politics/2011/03/denial-science-chris-mooney

      (Citează)

  2. Sa inteleg ca esti fascinat de 99,85% din romani, ca la ultimul recensamant asta fost procentul care si-au declarat apartenenta la o religie sau alta.

      (Citează)

  3. Eu zic că nu prea are rost să ne dăm cu părerea pe un subiect, despre care nu știm tot ce se poate ști. Noi știm doar rahaturile pe care le-au scris niște jurnaliști handicapați. Deci nu prea înțeleg: cum poți tu să pui așa ușor un verdict.
    Poate tatăl Mădălinei a găsit cine știe ce dovadă, poate a adus un expert în pete de sânge care a analizat acolo scena și a aflat că a avut loc o luptă…
    Nu vreau să fiu răutăcioasă sau orice în direcția asta, dar articolul mi se pare pointless.

      (Citează)

  4. @Doro: nu exista lucruri despre care sa stim tot ce se poate sti. Si totusi trebuie sa ne formam niste pareri, pe baza maximului de informatii pe care le putem obtine.

      (Citează)

  5. Mai degraba este vorba de nevoia de atentie si de bani. Toate aparitiile la TV sau prin ziare sunt platite cu bani frumosi. Si, uneori, oamenii mai forteaza nota ca sa mai iasa un ban de concediu, ca tot vine vara.

      (Citează)

    • @Cetateanul: scuze pentru orice probleme. Am updatat acum. Vezi totusi ce inseamna sa nu fii early adopter? Puteai sa-l cumperi ieftinache la inceput.

        (Citează)

  6. @nwradu: hehe… cine se astepta sa creasca preturile de pe o zi pe alta? Chiar e contrar oricarei logici… In loc sa scada preturile, ele cresc. Nu inteleg nimic:)

      (Citează)

  7. Cred ca Sid a pus degetul pe cea mai importanta buba. Intr-o societate in care lumea este indobitocita pe baza de religie, care le impuie capul ca sinuciderea e pacat capital pentru care arzi etern in focurile iadului, e normal ca un parinte (slab de inger) sa creada pana la ultima suflare ca a fost omor si nu sinucidere.

      (Citează)

    • Nu cred ca are legatura cu religia, ci doar cu imposibilitatea de a accepta ca cineva apropiat tie a facut ceva complet neasteptat si bizar si impotriva a tot ce l-ai invatat.

        (Citează)

  8. just gimme a fucking break cu madalina manole… geezus cat o sa mai tina

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus