un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mi-a intepenit gatul. Ce fac?

11 May 2011  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

Ieri dimineaţă m-am trezit cu o durere groaznică a muşchilor gâtului. Probabil că am dormit cumva sucit, iar rezultatul este că abia pot să întorc capul spre dreapta, ceea ce este un chin în general, o problemă atunci când conduc şi o sursă de umor pentru cei din jurul meu.

Ce pot face? E vreun remediu rapid pentru astfel de situaţii? Nu ştiu… dau cu apă fierbinte acolo, masez 30 de minute, forţez muşchii sau, din contră, stau cât mai relaxat, care sunt sfaturile pentru astfel de situaţii?

Să dorm din nou sucit, dar invers, nu este o soluţie. Nu mai ţin minte cum am dormit prima oară.

    14 comentarii

  1. Poti incerca sa masezi zona cu niste Clafen sau ceva pe baza de diclofenac, mai relaxeaza muschiul.

      (Citează)

  2. o sa treaca de la sine…medicamente sa bagi in tine nu prea cred ca are sens..in 2-3 zile ar tb sa fii ok:P

      (Citează)

    • Am lăsat de la sine sa treacă si nu a funcționat , am asteptat o saptamana si m.am ales cu dureri mai mari . Dati-va cu unguent de cal … functioneaza , sau duceti-va la spital

        (Citează)

  3. Chestia asta o patesti de la frig. Nu stiu de ce, dar pana iti trece o sa dureze cateva zile, maxim o saptamana. Pana atunci, ar fi bine sa porti fular. Sa iti treaca repede, ca stiu cat e de nasol, mai ales cand daca trebuie sa te uiti in dreapta tre sa te intorci ca si robocop :))

      (Citează)

  4. Rabdarea e medicamentul recomandat. :))
    Si dormi fara perna vreo doua nopti. Face minuni. De fapt asta e rezolvarea in cazul meu. Ca o patesc si eu de citeva ori pe an.

      (Citează)

    • Speram ca o rezolv in cateva ore, nu in doua nopti, aia e problema.

      @Mihai: am perna de la IKEA cu adancitura pe mijloc. E geniala, iti tine coloana dreapta oricum ai dormi. Pacat ca noaptea aia am mai combinat-o si cu altceva si am dormit si stramb.

        (Citează)

  5. radu, nu stiu daca conteaza sau nu (asa cum spunea cineva mai sus) , dar de ani de zile dorm fara perna (nici macar perne pitice) si nu am niciun fel de probleme. :)

      (Citează)

  6. Radule, fara perna. Doar atit. Remediu rapid doar la vreun indoitor de oase sa gasesti.

      (Citează)

  7. Un masaj la ceva centru de relaxare? :)

      (Citează)

  8. Nu trece cu nimic, trust me. O sa treaca de la sine in 2 zile, dar te mai lasa cu timpul, nu e la fel de rau ca in prima dimineata, maine o sa poti traversa de exemplu. :P

      (Citează)

  9. întreabă’l pe petreanu, poate a găsit un leac între timp!

      (Citează)

  10. Masaj tailandez.

      (Citează)

  11. Dan Spataru Jr.

    12/05/2011 la 12:26 PM

    Am patit-o si eu cand conduceam. Stiu o reteta minune, care nu e una din cale mai placute pentru ceilalti, dar pentru tine ca indurerat e perfecta. E aflata de la o batrana de la o manastire.
    Iti torni pe zona care te doare niste tuica sau ceva cu alcool puternic. Masezi putin si in maxim 10 minute nu mai ai nimic. Te tine cam 2 ore treaba, dupa care trebuie sa repeti. Nasol e ca o sa mirosi a alcool de la 3 km, dar macar scapi de durere si iti recapeti flexibilitatea.
    Din ciclul “sa invatam cate ceva si de la batrani”.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus