un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Higgins campion

3 May 2011  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Am spus acum câteva zile pe Twitter că aş prefera ca Higgins să nu câştige campionatul mondial. Nu ţineam cu Trump, ba chiar sunt împotriva ideii că nou-veniţii în snooker merită să câştige direct campionatul mondial, în loc să înceapă cu turnee mai mici şi să crească ulterior. Nu e normal. Dar după scandalul în care Higgins a fost acuzat că ar fi acceptat să aranjeze nişte meciuri pentru a favoriza mafia pariurilor (s-a dovedit că a fost nevinovat), parcă aş fi preferat să văd alt campion mondial.

Higgins a câştigat finala, revenind de la 9-11 la 17-15 şi apoi câştigând ultimul frame printr-un joc strategic, la snookere care au dus la greşeala adversarului, arătându-şi astfel experienţa. Şi, oricât nu mi-ar fi plăcut mie de Higgins în acest sezon, adevărul este cel scris pe Wikipedia: “Since the 1996/97 season, Higgins has never been ranked lower than sixth în the world, and has been World no. 1 on four occasions”. De 15 ani, Higgins este între primii şase din lume şi cred că doar Stephen Hendry se poate mândri cu o performanţă mai bună, dar Hendry e un zeu şi nimeni nu-i va doborî vreodată recordurile.

Oricât aş vrea s-o dau cotită, Higgins a meritat să câştige aceasta finală și al patrulea titlu de campion mondial din carieră. După părerea mea jocul sau este peste cel al lui O’Sullivan, chiar şi la momentul lui de top, şi are şanse să ajungă în Top 3 all time al snookerului, alături de Hendry şi Steve Davis.

    2 comentarii

  1. Si ce bou mai mare decat mine poate sa adoarma cu 2 frameuri inainte de deznodamant… :( Acum ma uit la inregistrari, tineam eu cu Trump ca era ala mai mic siincepator, dar Higgins o merita cu prisosinta. Trump mai are vreo 30 de ani de cariera in fata.
    PS: @nwradu schimba-mi te rog linkul de la blogroll sau sterge-l de tot daca nu mai e cazul, linkuieste catre un site mort.

      (Citează)

  2. Pacat de Trump. Emotiile si-au spus cuvantul. Oricum a demonstrat ca are ce arata, iar cu timpul, trofeele vor aparea in vitrina lui. E tanar…are tot timpul din lumne. :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus