un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cristi Chivu prefera banii, nu nationala

21 May 2011  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Cristi Chivu a renunţat la naţionala României, deşi era căpitanul echipei noastre. Prea multe accidentări și intervenții chirurgicale îl fac să refuze orice convocare viitoare la naţională, inclusiv în meciul cu Bosnia.

Acum, să fie realişti: calificarea este de mult pierdută şi meciurile la naţională înseamnă doar riscul unei accidentari pentru Chivu, accidentare care l-ar ţine departe de teren la echipa de club, acolo unde câştigă milioane de euro pe sezon.

Dar totuşi, cine l-a dus la nivelul de top al fotbalului de cluburi dacă nu naţională? Ţin minte că într-un meci cu Portugalia l-au remarcat străinii pe Chivu şi au început să curgă ofertele pentru el. Iar apoi, aşa este fotbalul. Joci la cluburi, dai goluri în Champions League, te căsătoreşti cu Adelina, îţi iei casă în Bora Bora, dar vii şi la naţională și o faci pe gratis (nici măcar, că sunt niște sponsorizări mari în joc). Nu-i aud pe Messi sau pe Ronaldo refuzând naţionala pe diverse certuri sau motive inventate, deşi pentru ei miza este mult mai mare, pentru ultimul vehiculându-se un transfer pe 180 de milioane de euro.

Accidentări și intervenții chirurgicale? Adică poți juca săptămânal la echipa de club, dar o dată pe trimestru la națională nu? E vorba de datorie. Aveam impresia că sportivii o înţeleg bine, pentru că e în natura sportului să-ţi faci datoria faţă de culorile sub care joci și față de fanii tăi.

via GSP.

    6 comentarii

  1. Eu il inteleg. Cred ca are senzatia ca nu mai poate obtine nimic cu nationala. Calificarea oricum e ratata, la urmatoarea campanie va fi prea batran, toti il ionjura cand nu ii iese jocul. Ce motivatie sa aiba? Cat priveste patritismul, hai sa fim serioasi..daca o data pe trimestru ai fi chemat 2-3-4 zile sa construiesti diguri prin moldova, ai fi foarte incantat?
    Sa admitem ca nationala l-a promovat. Asa cum am crescut si eu la prima firma la care am lucrat. dar asta nu inseamna ca m-as duce la ei acum sa fac voluntariat. Ei m-au invatat, eu am muncit pentru ei, la un moment dat nu am mai avut acelasi drum si asta e..nu cred ca ne mai datoram nimic acum.

      (Citează)

    • E un pic altfel analogia. Nu cu prima firma, ci cu parintii care te-au crescut si ti-au dat drumul in viata. Dupa ce ai un drum, nu inseamna ca nu le datorezi ceva si in primii 10 ani, si in urmatorii cati mai ai.

      Pe mine ma deranjeaza si faptul ca Chivu era ala din reclamele Vodafone care ii invata pe copii ce inseamna jocul, fair-play-ul si fotbalul. Si atunci se vedea ca-i este lene sa o faca, pentru ca o facea de la distanta prin videochat, in timp ce aia alergau pe teren. Dar acum i-a invatat cum se misca de fapt viata.

        (Citează)

  2. Stii vb lui Platini? “Stadion aveti. Va mai trebuie jucatori.” El joaca pe pozitie de fundas, pozitie din care risca oricand o accidentare serioasa. Iar ca sa vina la nationala ca sa ne ajute sa invingem luxemburg sau andorra, echipe pe care acum 6-8 ani le bateam cu scor de fifa, mi se pare degeaba (problema nefiind neaparat ca luam boabe multe, ci ca nu prea putem sa bagam obiectul muncii in locul in care trebuie). Asa ca da, il apreciez pt ca prefera banii. Cat despre datoria morala fata de echipa care l-a lansat, eu zic ca si-a onorat-o cu varf si indesat.

      (Citează)

  3. Parca totusi iti vine sa-ti bagi *** in momentul in care tot fotbalul romanesc e distrus sistematic de un sistem corupt (Mitica, Becali brothers etc). Pe analogia cu parintii, cand ei sunt la pensie, tu vrei sa ii ajuti iar ei dau in tine cu tot ce apuca la mina ce faci, stai si induri doar pentru ca sunt parintii tai si ei te-au facut/crescut? IMHO, a procedat foarte bine. Nu-mi place foarte mult continutul scrisorii, dar daca era sa explice motivele reale ar fi demascat prea multe minarii din fotbal, poate e mai bine asa in definitiv.

      (Citează)

  4. Ronaldo si Messi nu cred ca-l au pe Mitica sau pe Mircea Sandu. Si eu il inteleg. Te-ai fi saturat chiar si tu sa te creasca parintii si desi tu faci toata treaba prin gospodarie sa ramai intotdeauna in umbra fratelui mai prost, infatuat si drogat.

      (Citează)

  5. Cum adică e altfel analogia? Ce, Chivu n-a avut părinţi naturali? L-a fătat cumva un stadion după ce i-a tras-o Mircea Sandu? S-a ridicat din gazon ca Venus din valuri?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus