un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cine o are mai mica

1 May 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

De obicei bărbaţii se întrec în cine are cel mai MARE “ceva”. Motorul de pe maşină, valoarea telefonului, muşchii braţelor, megapixelii DSLR-ului, puterea plăcii video, “bagheta magică” – în funcţie de vârstă şi preocupări sociale. Ieri noapte am descoperit că există şi un domeniu în care fiecare se lauda cu cât de mică o oare. E vorba de capacitatea de stocare a primului hard-disk pe care l-a avut fiecare la viaţa lui, discuţie care se duce imediat spre cine a avut cei mai puţini megaherţi la procesor.

Totul a pornit de la un tweet de-al meu în care spuneam că-mi instalez noul HDD de 1 TB.

[blackbirdpie url=”http://twitter.com/#!/nwradu/status/64422493141733376″]

    10 comentarii

  1. Primul meu comp a avut un hard de 70 de mega. Era al unui 386. Ce vremuri. Vaisamar.

      (Citează)

  2. 486 dx2. 66 Mhz, 16 MB ram, 400 MB hdd.
    Mergea windows 98 destul de bine pe el.
    Duke 3d, Heretic, Ken, Starcraft.

      (Citează)

  3. Ia uite, mă, ne-ai dat în gât! :)

      (Citează)

    • @Melk: vezi ca asta imi aduce aminte de bancul ala…

      @raducu: Starcraft pe 486 am jucat si eu multa vreme. Abia se târa, mergeau in reluare toti pe harta.

      Mi se pare ca DX2 la 66 MHz am avut si eu prima oara, dar cu 4 MB de RAM. Apoi am facut un upgrade la DX100 cu 12 MB de RAM si, mai important, o placa video S3 in locul uneia Trident care era inutila rau.

        (Citează)

  4. Al meu a fost un 8086, in 1990, avea pe undeva pe la 10 Mhz, hard de 18 sau 20 de mega, sistem de operare dr-dos. Era fabricat de Olivetti, era second adus in tara cu mari greutati si platit de ai mei ceva timp.
    Pentru a putea juca un joc mai decent, Scorch parca se numea cu niste tanculete care se bombardau si mergea in retea, plateam cu niste prieteni cursuri de calculatoare la un institut. Aia aveau o sala cu 286 legate in retea si adusesera si un 386 de ne picau ochii, 32 de biti, alerga fata de celelelate si era bataie pe el.
    Ce vremuri, parca a trecut o vesnicie si de fapt au trecut doar 20 de ani, dar daca te uiti la Romania de azi nu ai zice…

      (Citează)

  5. Dx2S la 80Mhz, placa Trident, PC speaker, hard de 120 de mega (parca), 4 mega de RAM si… buton Turbo.

    Cobra ala cu Z80 parca nu ar trebui sa se puna aici.

      (Citează)

  6. Toate discutiile de genul degenereaza la “ba baiatule, cand eu ma jucam tanculete pe xx666 in 1980 tu nici embrion nu erai!”

      (Citează)

  7. @Bogdan: hehe, ce vremuri, ma duceam la var-miu care avea un 286 si jucam Scorched earth de innebuneam. Pe urma au venit vremurile Duke Nukem si Day of the Tentacle…
    Uite jocul de care vorbeai aici: http://www.scorch2000.com/
    Eu pe vremea aia aveam un amarat de Cobra, un soi de HC85. :)

      (Citează)

  8. 2gb pa hard si 16mb pe un 166MMX. timp de 2 saptamani am fost cel mai tare :D

      (Citează)

  9. 486 DX4,100MHz, 4MB de RAM, 540MB HDD cumpărat în 1996. Aveam MS-DOS 6 , windows 3.2 si jucam Dune2.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus