un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Medicina romaneasca, pe noi culmi

7 Apr 2011  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

O femeie din Râmnicu Vâlcea a născut în toaleta spitalului judeţean. Ce căuta acolo, în loc să fie în maternitate? Simplu, medicii n-au ştiut că e gravidă!

  1. În timpul sarcinii, când a avut greţuri, doctorii i-au spus că are probleme la ficat şi i-au recomandat să ia vitamine. Măcar nu i-au dat ceva care să dăuneze copilului.
  2. În luna a 9-a a mers la Spitalul Judeţean acuzând dureri de spate. Medicii i-au făcut ecografie şi în loc de copil li s-a părut că ea are o tumoare abdominală. Cei de la Camera de Gardă i-au zis că de fapt are pietre la rinichi şi i-au recomandat să încerce să le elimine pe cale naturală. Asta făceam femeia la toaletă, se scremea să dea afară nişte pietre, când a eliminat pe cale naturală un copil, spre surpriza ei şi amuzamentul nostru.

VedeÅ£i? Partea nasoală a crizei nu este că medicii buni pleacă să lucreze în străinătate, ci că aia proÈ™ti rămân în Å£ară. Cică la ecografie nu i-au văzut copilul pentru că era cu capul în jos ÅŸi nu i se vedeau nici mâinile È™i nici picioarele, s-au scuzat cei de la spital. După naÅŸtere copilul a fost inspectat, avea mâini, avea picioare, iar femeia respectivă s-a jurat pe ce are mai sfânt că tatăl bebeluÅŸului este soÅ£ul ei Ionel, nu Omul Invizibil. Or fi avut monitorul stins la ecograf…

Desigur, nici femeia nu are scuză, deoarece are deja doi alţi copii la răboj şi trebuia să recunoască simptomele sarcinii. Adică, ce mă-sa, dacă mâine mă transform eu în femeie, fără nici o altă zi de experienţă ca persoană lipsită de penis, şi observ că-mi creşte burta, că nu-mi vine ciclul 8 luni la rând şi că mai am şi greţuri matinale şi mi se umflă sânii, mă prind până şi eu că o să nasc şi probabil nu o piatră de la rinichi.

Pe lângă subiect: de ce spanac se zice “graviduÈ›e”? E vreo nouă era din asta de corectitudine în exprimare ÅŸi pentru a nu jigni femeile ce sunt implicate în mod direct în perpetuarea speciei li se zice “graviduÈ›e”? Nu balene, nu măgăoaie, nu free willy, nu “holy shit câtă burta”, nici măcar banalul gravide, ci graviduÈ›e?

via Hotnews

    4 comentarii

  1. nu au vazut copilul ca era cu capul in jos? pai nu e cu capul in jos in ultima perioada a sarcinii? WTF?

      (Citează)

  2. uite ce tumoare…i se vede putza

      (Citează)

  3. Aia cu nu l-au vazut ca era cu capul in jos e o aberatie. In schimb mai scrie pe site-urile de stiri ca pacienta era ditai balena. Daca spitalul era dotat cu un ecograf cu o sonda normala nu avea cum sa vada prin sunca :) Asa functioneaza ecograful, n-ai ce sa faci.

      (Citează)

  4. :)) si eu am fost gravida si uram cand auzeam: graviduta, mamica, “noi” facem, “noi” dregem etc. Si mie mi se pare o tampenie, dar asta e, oamenii sunt superficiali. Ma duc sa pregatesc supita puisorului…:D..bleah!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus