un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Dell N5010, un laptop bun la pret

19 Apr 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

M-am uitat ieri pe următoarea ofertă de la Marketonline: notebook Dell Inspiron N5010, procesor Core i5 la 2,66 GHz, memorie 4 GB de DDR3, hard-disk de 640 GB, placă video ATI 5650 cu 1 GB de memorie dedicată, unitate optică, ecran 15,6 inci cu LED, baterie 6 celule. Pare performant şi costă 2549 lei la acest magazin, un preţ foarte bun. Nu se ştie cât mai ţine oferta, aşa că dacă sunteţi în căutarea unui laptop nou profitaţi acum.

    8 comentarii

  1. DEll oricum are proasta reputatie privind modul in care se incinge si la modul in care se “suge bateria” nici nu vreau sa ma gandesc la procesoru ala cum dispare bateria in neant si cat de fierbinte o sa fie

      (Citează)

  2. Ce-mi place mie treaba asta. Pai ai pus mina pe el sa vezi daca chiar suge bateria ? Ai sa fii surprins sa afli ca o suge. IN vreo 2-3 ore de joaca stresanta.
    Si Dell are reputatia asta ? Dar arata-mi mie un laptop care nu se incalzeste atunci cind este folosit.
    Va ia gura pe dinainte si ati uitat sa mai ginditi.
    Scuze Radule ca ma bag asa, insa citeodata asa-mi vine sa trolez de nici eu nu ma mai suport :))

    ps: am un dell de 5 ani acasa care merge non-stop si culmea, abia dupa cinci ani a inceput bateria sa crape aproape definitiv. Mai am si un Toshiba si un HP. Laptopuri. Si inca o duc bine toate. ( de peste doi ani ) . sI tot dell e cel mai folosit.
    Ar trebui sa injur si eu ca vezi doamne, ce rahat ca imi crapa bateria dupa 5 ani.

      (Citează)

  3. http://www.google.com/search?client=ubuntu&channel=fs&q=dell+heating+problem&ie=utf-8&oe=utf-8
    About 43,000,000 results

    in conditia in care nu prea mai face mare lucru inafara de laptop , servere si pc-uri pt banci si firme

    la aceasi cautare dupa asus

    http://www.google.com/webhp?hl=en#hl=en&sugexp=ldymls&xhr=t&q=asus+heating+problem&cp=5&pq=dell%20heating%20problem&pf=p&sclient=psy&site=webhp&source=hp&aq=0l&aqi=&aql=&oq=ausus+heating+problem&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=d86f5b57a34b1a36

    About 14,800,000 results (0.07 seconds)

    in conditiile in care asus face si placi de baza si placi video si laptopuri si monitoare plus altele deci la cautare sunt incluse mai multe produse ce pot sa aibe probleme cu incalzirea

    Da am avut un latop Notebook Dell Inspiron 1526 se incingea imediat iar bateria de toata jena …
    Poti sa-i zici tu lu mutu ca dupa 5 ani te tine ca in prima zi , poate cu el in priza , atunci da …

      (Citează)

  4. Sa trolam in continuare.
    Foarte relevanta chestia aia cu google. E de pus in rama la buda. Sa-ti dau un exemplu: femeile sint implicate in mai putine accidente auto decit barbatii. Motivul ? Ele reprezinta, dau din burta un numar, 20% din totalul soferilor.

    Si ca sa-ti demonstrez ca nu esti in stare sa citesti ceva de la cap la coada, o sa te rog sa imi arati unde am spus eu ca dupa 5 ani ma tine bateria ca in prima zi ?
    Ca eu am spus ca dupa 5 ani bateria a inceput sa crape definitiv. Adica windows-ul ma seaca cu diverse mesaje si ma tine undeva la 10 minute.

      (Citează)

  5. salut.ma bag si eu in discutie,tinand cont de faptul ca mi-am luat acest inspiron n5010…nu stiu cum se comporta acele DELL-uri care se incing,dar asta este chiar “rece” in jocuri..bateria tine cam 2h(folosire normala,adica fara jocuri stresante),dar sa fim seriosi, este un acumulator de 48wh,adica e foarte bine pt el…performanta w7 64 biti este 6,3(limitata de hard si memorii).nu inteleg de ce asus este mai superior dell-ului,si dell fabrica monitoare,sisteme pc(si aici ma refer inclusiv mb),si din cate stiu o fac cu succes…prin analogie as putea spune ca si hyundai face si automobile,si televizoare si dvd-uri..dar nu sunt cei mai buni din lume…scuze daca am ofensat pe cineva,dar e bine sa fim mai deschisi si sa nu ne cramponam pe un produs sau o idee

      (Citează)

    • Nu e chiar asa problema. Dell isi pune brandul pe produsele facute de altii. Ca sa luam exemplul monitoarelor, BenQ are propria fabrica de panel-uri, pe cand Dell ia panel-uri de la altii si le asambleaza. Nu c-ar fi ceva in neregula…

      Ma indoiesc ca procesul de fabricatie are vreo legatura totusi. Sunt sigur ca si altii au controale de calitate si din acestea. Conteaza doar ca unele produse se muleaza mai bine pe anumiti clienti, in functie de ce vrea fiecare. Ca un exemplu din masini, si Hyundai si Kia si Opel fac masini aproximativ la fel, dar lumea cumpara in functie de varianta care are elementul acela pe care il vor ei neaparat sau brandul in sine.

        (Citează)

  6. absolut adevarat,toata lumea are QC. eu ma refeream la faptul ca L!nuX pare fan asus….si eu am desktop-ul cu mb asus,si sunt foarte multumit,dar nu pot spune ca dell sau hp, sau msi sau alti producatori sunt inferiori brandului favorit…iar exemplul cu hyundai a fost dat in ideea ca daca un brand are mai multe produse din diferite domenii nu inseamna ca este si cel mai bun producator,sau cel mai fiabil sau…etc.dell nu produce paneluri,ca peste 70 % din producatorii de terminale video,dar asta nu-i stirbeste din pozitia de producator de echipamente de calcul…aka,nici opel nu fabrica motoare,dar este cunoscuta ca o marca fiabila,si nu detin opel…oricum,fiecare are parerea lui,este bina sa postam avand in spate experienta proprie,nu postarile unor persoane care uneori se panicheaza usor si fac din tantar armasar..

      (Citează)

  7. dell e printre primele marci de laptopuri cel putin inafara tarii caci la noi se vand chinezarii precum hp sau altele cu garantie 1 an. daca esti producator bun dai si garantie mare corect? cat despre 5010 detin un i3 cam de un an se incalzeste decent dar sa se tina cont si de temperatura CAMEREi in care folosit spre de ex locul unde il folosesc eu nu am aer conditionat si sunt in jur de 38 + – grade in camera cateodata mai mult .. e o zona ff calduroasa e si cum sa raceasca cooleru ala mic sati ajunga proc. la 30 grade?! tre sa fii nebun sa crezi asta deci automat am cam 50 de grade idle si e corect chiiar daca are si un padCOLER sub el ! nu poti raci pe aer mai jos sau egal cu temperatura camerei ! daca vrei sa faci asta atunci iti trebuie clar un altfel de laptop ! in + ele sunt testate inainte de a fi fabricate asa ca nu mai zi tu ca dell`u care produce laptopuri de o vreme buna nu a facut teste de airflow .. pt a se intelege bine laptopu e laptop nu o masina de calcul facuta sa inlocuiasca un desktop !!! pt uni amatori e greu de inteles diferenta si atunci cauta laptopuri cu 18 grade in idle eventual ..si 20 in full load nul intereseaza marca …

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus