un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Concursuri prin blogosfera

8 Apr 2011  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Azi am numai posturi în care mă vait.

Am văzut ieri un tweet de la manly.ro legat de un concurs cu whisky J&B. Puţini ştiu că J&B e una din mărcile mele preferate de whisky, dovadă că ştiu pe de rost că acronimul vine de la Justerini & Brooks şi că este un blended whisky, adică amestec din mai multe tipuri de whisky-uri din ani diferiţi. E bun la gust şi de obicei din acesta cumpăr prin casă.

Ei bine, auzind de concurs, intru în forţă pe manly.ro cu gândul să particip. Mă aşteptam să dea ca premiu sute de sticle şi poate aveam şi eu şansă la una. Mare ţeapă. Premiul cel mare constă în două sticle şi un rucsac în care să le ţii, plus o invitaţia la nu ştiu ce super-petrecere J&B. Mare brânză. Cât costă o sticlă, vreo 40 de lei? Deci tot premiul e de 80 de lei, plus un rucsac din ăla de marketing şi o invitaţie? Super! Azi e ultima zi, aşa că mult noroc dacă vreţi să vă înscrieţi. Trebuie să răspundeți la întrebarea “Cu ce beat ți-ai începe petrecerea proprie?”, așa că mult noroc în a găsi vreun răspuns.

Alt concurs genial este prilejuit de deschiderea noului magazin iStyle, distribuitor Apple. Ei dau unui blogger un laptop Macbook Air, dar doar pentru un an. Îl foloseşti şi peste un an îl returnezi, ba chiar semnezi şi un contract că-l vei da înapoi în bune condiţii. Ce concurs e ăsta în care primeşti cu împrumut ceva? Ei ce fac apoi cu un laptop folosit deja un an de zile, îl vând cu 2000 de lei pe okazii.ro? Pentru 2000 de lei nu-l pot da definitiv ca premiu? Concursul s-a desfăşurat la Dan Dragomir şi a fost câştigat de Emil Dragotă, adică măcar a ajuns pe mâini bune şi la cineva care-l va utiliza pentru a creşte piaţa de “tech” din România, dar principiul mi se pare jenant. E un laptop, nu un Mercedes.

Al treilea concurs, pricinuit de lansarea a două noi tipuri de iaurt Danone Cremosso, cu mure-zmeură şi cu multifruct (pentru că mure-zmeură nu e multifruct, ci doar bi-fruct). Există şi un concurs pentru bloggeri în această campanie, unde noi ar trebui să scriem despre Cremosso şi campania Tu Alegi într-un mod cât mai creativ, iar ei dau ca premiu, printre altele, un iPad 2 de 32 GB. Am vrut şi eu să particip, dar n-am avut timp să fac ceva “creativ” şi am lăsat-o moartă. Oricum, înscrierile s-au terminat pe 31 martie.

Iată însă ce zice regulamentul oficial:

  • Câştigătorul marelui premiu trebuie să confirme în scris în maxim 2 zile lucrătoare de la data validării dacă poate accepta sau nu acest premiu şi că deţine CI/BI valabil cel puţin 6 luni de la data plecării. În situaţia în care câştigătorul nu confirmă cele de mai sus în maxim 2 zile lucrătoare de la data validării, acesta va fi invalidat, iar Organizatorul nu va plăti nici o despăgubire, indiferent de motivul invocat de câştigător. Cu alte cuvinte, dacă ai ratat pe blog mesajul prin care eşti anunţat de câştigare, că poate a intrat în spam, la revedere. Verifică spam-ul des!
  • Premiile se livrează între anumite zile, dar poţi alege locul şi ora în nişte limite normale. Dacă nu eşti acasă, premiul se întoarce la Danone şi a doua oară nu ţi-l mai trimit decât pe cheltuiala ta. Dacă până la 31 mai nu ceri retrimiterea premiului, acesta se anulează şi la revedere.
  • Trebuie să ai buletin valabil 6 luni de la data plecării. Nu se ştie ce e “data plecării”, dar de ce se cere buletin la un concurs de iaurt mă depăşeşte, blocând fără motiv participanţii minori. Un alt articol al regulamentului cere să ai minim 18 ani, că doar e vârsta legală la care poţi mânca iaurt în România, nu?
  • Pentru livrare trebuie să prezinţi buletin. Dacă refuzi să te legitimezi în fața curierului, acesta duce premiul înapoi la organizator şi eşti decăzut din drepturile de câştigător. Cu alte cuvinte, dacă primeşte altcineva coletul şi nu vrea să arate buletinul, la revedere. Dacă greşeşte curierul adresa şi ajunge la ușa altora care-l trimit la plimbare, la revedere, îţi este ţie anulat premiul.
  • Câştigătorul este obligat să afişeze pe blog mesajul prin care este anunţat că l-a câştigat. Bine că nu trebuie să ţipe şi de la balcon sau ceva asemănător.

Trăgând linie, pare mai simplu să urmezi procedura de obţinere a unui permis de port-armă decât să câştigi ceva la Danone. Faptul că te obligă să ai peste 18 ani este inexplicabil. Vorbim de iaurt!

    2 comentarii

  1. Ai zis cu voce tare ce mormaiam eu in gand de ceva timp. Nu inteleg de ce se arunca unii la campanii din astea daca nu sunt in stare sa le faca bine. Mai mult, din toti consultantii si expertii Social Media cu care se inconjoara nu e unul care sa le spuna ca o sa le sara blogosfera in cap daca vin cu de-astea…? Sau poate nu sunt ascultati, nu stiu…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus