un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am fost la H&M: nu mi-a placut

5 Apr 2011  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

Am ajuns sâmbătă la H&M-ul nou deschis în Băneasa mall, dar, aşa cum zice titlul, nu m-a impresionat cu nimic magazinul. Poate că mă aşteptam eu la mai multe, dar am intrat şi am ieşit fără să găsesc nimic interesant, ba chiar am fost dezamăgit de marfa proastă.

ÃŽn primul rând raionul de haine bărbăteÅŸti este foarte mic. Pentru ditamai lanÅ£ul de magazine e ruÅŸinos să ai doar câţiva metri pătraÅ£i pentru bărbaÅ£i. N-am utilizat ochiul electronic ÅŸi telemetrul din creier pentru a calcula distanÅ£ele ÅŸi suprafaÅ£a, dar ajunge doar să zic că raionul de copii era de 2-3 ori mai mare decât cel de bărbaÅ£i. Adică ce mă-sa… au copiii card de debit? Au job ÅŸi salariu È™i maÈ™ina ÅŸi vin în mall să-ÅŸi cheltuiască banii câştigaÅ£i prin muncă cinstită? Că ultima oară când am verificat, copiii erau niste plângăcioÈ™i enervanÈ›i care nu-È™i pot lega singuri nici È™iretul de la pantof È™i trebuie să-È™i facă temele ca să le dea părinÈ›ii bani de-o gumă. De ce au un raion gigantic, iar eu, cumpărătorul adevărat, sunt È›inut la colÈ› È™i n-am avut nimic de văzut acolo?

Atât de tragică era situaÅ£ia la bărbaÅ£i. NiÅŸte tricouri ieftine, dar din alea ieftine ca aspect ÅŸi material, nu neapărat ca preÅ£. NiÅŸte blugi ÅŸi pantaloni banali, vreo 2-3 cămăşi de vară care erau ok (nu marfa, nu “mă duc mâine să mi-o cumpăr pe aia albastră”, ci doar ok) la vreo 90 de lei, tricouri simple la 20 de lei, 2-3 sacouri banale ÅŸi diverse tricouri mai mult sau mai puÅ£in complexe, dar nimic care să-mi placă. Părea marfă care nu s-a vândut în alte ţări, iar C&A-ul din România mi se pare în acest moment mult peste H&M. Dacă asta e tot ce-au adus, atunci au lucrat degeaba jumătate de an la atâtea magazine gigantice.

Femeile erau la parter, unde era o vânzoleală caracteristică unui stup de femei ieşite la shopping. Coadă mare la cabina de probă, coadă mare şi la casa de marcat. Mi-am aruncat un ochi critic asupra hainelor de femei (asta e o mărturisire cam gay, dar în general mă pricep la ales haine de femei şi dacă mă duci într-un magazin îţi pot găsi cele 2-3 articole de vestimentaţie care chiar sunt mişto pe acolo; întâi mă duc ţintă la lenjeria aia transparentă şi perversă, dar după o palmă şi un NU! zis pe ton hotărât îmi revin şi găsesc hainele alea bune), dar nu m-a impresionat nimic. Am avut impresia că mai degrabă toate îşi cumpără câte ceva doar ca să se cheme că şi-au luat un H&M, că asta e cool acum.

    15 comentarii

  1. Am fost si eu la H&M in Baneasa si am avut exact aceeasi impresie ca si tine.

    Poate e mai ok la Unirea sau in alta parte. Si C&A are magazine mai bune si magazine mai slabe.

      (Citează)

  2. Dar ce, va asteptati sa fie Mesia cand s-a deschis? H&M e un magazin de mana a 2-a, cu materiale de mana a 3-a si calitate de mana a 4-a. Se scoate ca are niste modele care arata decent la preturi foarte mici.

    La Unirea e magazinul central din Bucuresti, singurul in care aduc colectiile de designer, cele care sunt ceva mai bune calitativ dar si mai scumpe, dar acum inca nu e nicio colectie activa pe la noi.

    Partea buna ca s-a deschis H&M e ca o sa fie lumea imbracata ceva mai frumos, mai aranjat, pentru ca isi vor permite mai multi haine mai dragute

      (Citează)

    • “Partea buna ca s-a deschis H&M e ca o sa fie lumea imbracata ceva mai frumos, mai aranjat, pentru ca isi vor permite mai multi haine mai dragute”
      Corect!

        (Citează)

  3. Ufff imi pare rau daca e asa, abia asteptam sa se deschida (inclusiv sotul meu haha care a ramas placut surprins de cel din Barcelona ) . Sa se mai calmeze lumea si dupa dam si noi o tura .
    Cum a zis si Ovi sunt magazine si magazine , la fel e si la Zara .

      (Citează)

  4. Si la Unirea e la fel.

      (Citează)

  5. Si eu am fost cam dezamagita de oferta. Nu am studiat in detaliu din cauza aglomeratiei, dar nici in AFI nici in Unirea n-am vazut nimic extraordinar. Si, durerea mea, nici nu par sa fi adus toate hainele din reclame… Dar speranta nu moare!

    (Totusi, nu stiu la ce te asteptai tu. H&M totdeauna a avut haine simple si relativ ieftine, eu fix pentru asta il asteptam, ca sa nu imi mai vin din vacanta cu colectii intregi de bluze uni. Chestii colorate si sclipicioase se gaseau si inainte pe toate drumurile.)

    Cat despre H&M care o sa influenteze lumea… C&A, Pimkie si asa mai departe au aceleasi preturi si marfa asemanatoare, romanii aveau deja de unde sa se imbrace :)

      (Citează)

    • Ma asteptam la ceva in genul C&A, ca pentru mine au fost mereu cam egale in strainatate (ba chiar la H&M mi s-a parut ca sunt mai marfa). La noi e fix invers.

        (Citează)

  6. C und A e un pic altfel, tocmai pentru ca h und m se bazeaza pe creatiile unor designeri cunoscuti (si asta se vede si din modelele lor, desi au multe haine uni, cum bine zicea cineva mai sus). Nu stiu daca am intrat in ro In vreun c und a, dar cu siguranta nu au acelasi succes pe care il au magazinele h und m, desi calitativ poate sunt mai bune.

      (Citează)

  7. tu chiar te faci ca nu stii de ce coltul barbatilor e mic si cel al copiilor mult prea mare?! pai in general in domeniul vestimentatiei publicul tinta sunt femeile (de orice varsta, inclusiv mamele) si tocmai de asta observatia ta din final e corecta: coada la proba, coada la casa de marcat! articolele pentru copii le cumpara in general mamele. eu tati nu prea am vazut sa cumpere haine pt aia micii. asa ca e logic sa vinzi cui iti cumpara, nu oricui. economia nu e corecta, e profitabila :P

      (Citează)

    • Pai atunci sa faca precum in strainatate: un etaj barbati, unul femei, altul copii si accesorii si nu stiu ce tampenii. Mi se pare aiurea totusi ca in lipsa de spatiu sa decizi ca ignori intreg segmentul barbatesc si bagi mai mult la copii.

        (Citează)

  8. tu in cate H&M ai fost in strainatete? In majoritatea in care am intrat (si am intrat in cateva), daca raionul de barbati exista atunci e cam la fel de mic precum cel de copii si tot undeva pe langa. Cat despre calitatea marfii, cred ca aveti pretentii cam mari de la ei. Oricum daca cunosti pe cine trerbuie la o fabrica in Ro care produce pentru H&M si restul, poti sa ai articolele lor, mai ieftin si asta si inainte.

      (Citează)

  9. Si nu ai observat nicaieri ca raionul de barbati e mai mic si in general langa cel de copii? In Nantes de pilda era juma de etaj pentru barbati, la parter, femeile aveau un etaj jumate. Dar si la Zara sau Reserved e tot cam asa in unele magazine. Pur si simplu barbatii cumpara mai putin decat femeile si de multe ori tot femeile cumpara si pentru ei.

      (Citează)

  10. De acord cu parera generala ca asteptarile au fost prea mari. Era o vreme in care intr-adevar H&M era pe buzele tuturor pentru calitate si preturi relativ scazute dar de 3 ani de cand sunt in UK am vazut, gradual, cum marfa e din ce in ce mai proasta. In special la femei. M-a amuzat teribil sa vad asemenea publicitate in masa cand am fost acasa in Martie, oare ce cladire din Bucuresti n-au imbracat-o in mesh-uri gigantice sau pe ce site-uri n-au facut takeovers+ reviste + multe altele?! Au stiut ca deschid unui public mega entuziasmat ca vine H&M si la ei…acum, cand ‘Vestul’ s-a plictisit de mult.

      (Citează)

    • Lucia! Nu te-am mai vazut de mult comentand pe aici.
      Eu am impresia ca au adus aici ce nu se vindea in alte parti si asta ma intristeaza. Publicitatea, investitia, astea sunt ok si tipice pentru un mare brand. Si au avut succes, pentru ca lumea a venit atrasa de publicitate si a plecat de pe acolo cu ceva, ca lucrurile sunt ieftine. Dar in strainatate mereu la H&M gaseam ceva misto… aici nici macar n-am avut ce studia.

      @ioana: pana acum nu l-am studiat pe cel de copii. Cred ca era ascuns pe undeva. In Baneasa e cam 3:1 raportul copii:barbati la spatiu.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus